«Θα σε κάνω βασίλισσα»: Του Βοτανικού ο θρόνος

Είναι αλλιώτικο στέκι το μαγαζί του Δημήτρη Λίτινα στον Βοτανικό. Ταμπέλες δεν του βάζεις, ούτε κυριολεκτικές ούτε μεταφορικές.

«Θα σε κάνω βασίλισσα»: Του Βοτανικού ο θρόνος

Είναι αλλιώτικο στέκι το μαγαζί του Δημήτρη Λίτινα στον Βοτανικό. Ταμπέλες δεν του βάζει, ούτε κυριολεκτικές ούτε μεταφορικές. Μόλις ανοίξεις την απολύτως speakeasy βαριά σιδερένια πόρτα στο νούμερο 13 της οδού Βέροιας, η αύρα της παλιάς ψηλοτάβανης αποθήκης όπου κάποτε συναρμολογούνταν λεωφορεία και τη δεκαετία του ’60 στεγαζόταν το πρώτο συνεργείο της Volkswagen στην Ελλάδα σε τυλίγει. Οι αισθητικές παρεμβάσεις του Kirios Criton, καίριες και διακριτικές, διατηρούν το χώρο γοητευτικά αφτιασίδωτο. Κάποιες από αυτές πρόσφατες.

Τα τραπέζια από τη μεριά του εστιατορίου ψήλωσαν και πλέον κάθεσαι σε αναπαυτικά στουλ. Πλάι τους μια μαύρη επικλινής τέντα οριοθετεί το επίσης καινούργιο ham & cheese bar, με τα ψυγεία του γεμάτα εκλεκτά τυριά και αλλαντικά που συλλέγει με πάθος ο δημιουργός της «Βασίλισσας» από διάφορες γωνιές της Ελλάδας και από το εξωτερικό.

«Θα σε κάνω βασίλισσα»: Του Βοτανικού ο θρόνος - εικόνα 1

Κι εδώ να κάτσεις μια χαρά θα περάσεις, εναλλακτικά τα comfort πιάτα του σεφ Σπύρου Κοντού είναι για να μπαίνουν στη μέση και να μοιράζονται: τρυφερό και αρωματικό καλαμάρι με φινόκιο που φέρνουν από το Γαλαξίδι, πεϊνιρλί με ζυμάρι που παίρνουν από τον Ελευθεριάδη και το στολίζουν με βούτυρο Κερκύρας και καπνιστή πανσέτα, ένοχα απολαυστικό corn cheese με τσένταρ, νοστιμότατο μοσχάρι μαγειρεμένο στο ταζίν με μπόλικα μπαχαρικά. Η ολοκαίνουργια wine list αριθμεί περί τις 600 ετικέτες από την εκλεκτή προσωπική συλλογή του Δημήτρη Λίτινα, χωρισμένες σε τρία επίπεδα τιμών, η δε spirit list γύρω στα 250 premium ουίσκι, μπράντι, ρούμι και σέρι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.