Μπακόπουλος VS Μπαλόπουλος στο «Silar»

O  Άγγελος Μπακόπουλος υποδέχεται τον... σχεδόν συνεπώνυμο Δημοσθένη Μπαλόπουλο για ένα γαστρονομικό τετ-α-τετ στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Γλυφάδας.

Μπακόπουλος VS Μπαλόπουλος στο «Silar»

Αίσθηση στο γαστρονομικό σκηνικό της Γλυφάδας έχει κάνει η μοντέρνου ύφους κουζίνα του Άγγελου Μπακόπουλου στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Πλατείας Εσπερίδων, όπου συμπράττει την ερχόμενη Πέμπτη 28/3 με τον ταλαντούχο και… σχεδόν συνεπώνυμο Δημοσθένη Μπαλόπουλο («ΦΒΚ», «Frater & Soror») σε ένα ειδικό μενού (€ 55/άτομο). Το τετ α τετ των δύο σεφ επιφυλάσσει λ.χ. μια συναγρίδα με σέσκουλα, ξινό κουσκουσάκι, σπανάκι και ζωμό από φύλλα λεμονιάς διά χειρός Μπακόπουλου, στην οποία ο καλεσμένος του αντιτείνει μια σφυρίδα με πράσο, beurre blanc μαγιάς και chutney από umeboshi, και κλείνει γλυκά με ένα ξεχωριστό κανταΐφι με φιστίκι Αιγίνης, ροδάκινο και φρούτα του πάθους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.