«Capri da Salvatore» και «Via Piada» έρχονται στη θάλασσα

Το καλοκαιράκι χτυπά όλο και πιο δυνατά την πόρτα μας και τα νέα από τις παραλίες της Αττικής φτάνουν το ένα μετά το άλλο.

«Capri da Salvatore» και «Via Piada» έρχονται στη θάλασσα

Το καλοκαιράκι μας χτυπά όλο και πιο δυνατά την πόρτα και τα νέα από τις παραλίες της Αττικής φτάνουν το ένα μετά το άλλο. Δύο προτάσεις διαφορετικού ύφους πάνω στο κύμα, στο «Yabanaki» της Βάρκιζας, έχει στα σκαριά ο σεφ και ιδιοκτήτης των γλυφαδιώτικων «Sale Bianco» και «Εnoteca da Salvatore», ο Salvatore Andolina. Το πρώτο είναι το «Capri da Salvatore», μεγάλο, άνετο και με ατμόσφαιρα εμπνευσμένη από το πολυτελές θέρετρο της Ιταλίας. Στο μενού θα πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ζυμαρικά (π.χ. ραβιόλι γεμιστό με αστακό σε μπισκ καραβίδας), το ψάρι το οποίο θα προσφέρουν και ψημένο σε κρούστα αλατιού, το κρέας με τη μορφή μιας bistecca fiorentina, μιας tagliata ή ενός flank steak αλλά και η πίτσα με ένα σπέσιαλ αλεύρι αλεσμένο σε πετρόμυλο που θα ψήνεται σε ξυλόφουρνο.

Ακριβώς πλάι του, κατεβαίνει και το «Via Piada», με το οποίο ο σεφ μας σύστησε πρόσφατα την ιταλική εκδοχή του street food στην καρδιά της πόλης, στο Μοναστηράκι, οπότε ετοιμαστείτε για piadinas και tigelle όπως τις φτιάχνουν στη Μόντενα αλλά με τη θάλασσα στα δέκα μέτρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.