O «Βασίλαινας» υποδέχεται το Κτήμα Χατζηδάκη

Για μια βραδιά food & wine pairing με τις νέες σοδειές του σαντορινιού κτήματος, την οποία θα προλογίσει ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

O «Βασίλαινας» υποδέχεται το Κτήμα Χατζηδάκη

Ραντεβού με το Κτήμα Χατζηδάκη μας κλείνει αυτήν την Πέμπτη (21/3) ο «Βασίλαινας». Τα κρασιά του κτήματος που δημιούργησε το 1997 ο Χαρίδημος Χατζηδάκης στον Πύργο της Σαντορίνης κατέχουν ούτως ή άλλως περίοπτη θέση στην εντυπωσιακή walk in κάβα του εστιατορίου της οδού Βρασίδα και το ειδικά σχεδιασμένο μενού της βραδιάς που θα εστιάσει στις νέες σοδειές, θα προλογίσει ο Έλληνας Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης. Ανάμεσα στα ωραία που θα δοκιμάσουμε ένα καλαμάρι σχάρας με ρεβίδια και σαλικόρνια παρέα με την πολύ ιδιαίτερη Σκυτάλη 2017 (Ασύρτικο) και τα χοιρινά μάγουλα από Iberico με μανεστράκι, μυρώνια και λεμονόχορτο σε τετ α τετ με το Νυχτέρι 2017.

Αναλυτικά το μενού της βραδιάς

Σούπα πράσο | καπνιστό χέλι
Santorini Familia ‘18

Carpaccio φαγκρί | αχινός
Santorini Cuvée 15 ‘17

Καλαμάρι σχάρας ρεβίθια | σαλικόρνια
Σαντορίνη Σκυτάλη ‘17

Χοιρινά μάγουλα Iberico μανεστράκι | μυρώνια | λεμονόχορτο
Νυχτέρι ‘17

Σοκολάτα bitter σοκολάτα | φοντάν | κόκκινα φρούτα | φραμπουάζ
Vinsanto ‘04

Τιμή € 55/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.