Ένας «Χάνος» στον αφρό του downtown

Νέα ψαρο-κατάσταση στήνει το ολοκαίνουργιο μαγαζί που μόλις άνοιξε στην οδό Νίκης.

Ένας «Χάνος» στον αφρό του downtown

Το βλέπαμε καιρό να ετοιμάζεται περνώντας από την οδό Νίκης, και να που μόλις άνοιξε τις πόρτες του φέρνοντας θαλασσινό αεράκι στην καρδιά της πόλης. Η γνωστή σκηνογράφος Ελένη Μανωλοπούλου έπλασε τον ατμοσφαιρικό διάκοσμο στα μπλε, προτάσσοντας τις πέτρινες ψηφίδες, το δε μενού του Θανάση Σούλη ευνοεί την casual ψαροφαγία με ταιριαστές μοντέρνες πινελιές. Ανοιχτά σάντουιτς θαλασσινών (με καλαμάρι και crispy φιλετάκια σολομού), ιδιαίτερες παρασκευές με όστρακα (όπως λ.χ. στρείδια με μάνγκο και τσίλι), τα κλασικά πλέον ωμά αλλά και ενδιαφέροντα μεζεδάκια (χταποδάκι με μους καπνιστής μελιτζάνας, miso και μαρμελάδα πράσινης ντομάτας) για να ανοίξει η όρεξη, όπως και περιποιημένες ποικιλίες για όσους θέλουν να συνεχίσουν στο τσιμπητό.

Εναλλακτικά, υπάρχουν ζυμαρικά και ριζότι αλλά και φιλεταρισμένο ψάρι στη σχάρα και το τηγάνι. Εκείνο το γιουβέτσι με καραβίδες, μοσχολέμονο, πούδρα αυγοτάραχου και στακοβούτυρο μας έκανε κλικ, όπως και η λίστα με τα καλοδιαλεγμένα κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα που επιμελείται ο βραβευμένος οινοχόος Άρης Σκλαβενίτης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.