Το «Santoro» έρχεται στο «Ark» και θα μας σερβίρει τη Σαντορίνη στο πιάτο

Στο πέμπτο γαστρονομικό ραντεβού του 2ου Symposio at Ark θα μεταφερθούμε νοερά και γευστικά στο νησί του ηφαιστείου και το πολύ ατμοσφαιρικό και βραβευμένο εστιατόριο του εμβληματικού ξενοδοχείου «Grace». Κλείστε θέση!

Το «Santoro» έρχεται στο «Ark» και θα μας σερβίρει τη Σαντορίνη στο πιάτο

Στο πέμπτο γαστρονομικό ραντεβού του 2ου Symposio at Ark, που οργανώνουν με μεγάλη επιτυχία το «α» και το εστιατόριο «Ark», θα μεταφερθούμε νοερά και γευστικά στο νησί του ηφαιστείου και το πολύ ατμοσφαιρικό και βραβευμένο εστιατόριο του εμβληματικού ξενοδοχείου «Grace». Κλείστε θέση!

Σαν ζεστό τηνιακό ψωμί ξεπούλησαν οι θέσεις για το τέταρτο γαστρονομικό ραντεβού του φετινού Symposio at Ark, με επίτιμο προσκεκλημένο το «Θαλασσάκι» της Αντωνίας Ζάρπα. Όλες αυτές οι sold out βραδιές φανερώνουν ανάγλυφα ότι το πρωτοποριακό γαστρονομικό event που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «α», με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12, έχει αγκαλιαστεί θερμά από τους Αθηναίους κι έχει δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό, που σπεύδει να δώσει το «παρών» σε κάθε ραντεβού με τα κορυφαία εστιατόρια της ελληνικής επαρχίας. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα η δυνατότητα να πάρεις μια ισχυρή γεύση από τη δημιουργικότητα βραβευμένων σεφ κι εστιατορίων της χώρας μας, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψεις μέχρι τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, τη Ρόδο και την Κω, αλλά απλώς μέχρι τη Γλυφάδα κι ένα από τα πιο ωραία τοπία της Αττικής.

Το «Santoro» έρχεται στο «Ark» και θα μας σερβίρει τη Σαντορίνη στο πιάτο - εικόνα 1

Με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε και την έλευση του βραβευμένου «Santoro» από τη Σαντορίνη (7/3). Το δείπνο στην ατμοσφαιρική βεράντα του υπέροχου πολυτελούς ξενοδοχείου «Grace Santorini», με φόντο την Καλντέρα και το ηφαίστειο, είναι μια απολαυστική εμπειρία, κομμάτι της οποίας θα ζήσουμε απολαμβάνοντας το ειδικό μενού διά χειρός του εξαιρετικού σεφ Jean-Charles Metayer, που θα εκτελέσει ο ταλαντούχος chef de cuisine του εστιατορίου Γιάννης Κουτσοπεράκης (φωτό).

Γάλλος αλλά με μεγάλη αγάπη για τη χώρα μας, ο σεφ εντάσσει πάντα με ιδιαίτερη μαεστρία ελληνικά προϊόντα στις φινετσάτες και υψηλού επιπέδου δημιουργίες του, πράγμα που χαρακτηρίζει και τη γαστρονομική πρόταση του «Santoro» για τη συγκεκριμένη βραδιά, οπότε ο Κουτσοπεράκης θα μας σερβίρει τη Σαντορίνη κυριολεκτικά στο πιάτο. Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στο γευστικό καλωσόρισμα, που συμπυκνώνει σε μια εκρηκτική μπουκιά τις εμβληματικές γεύσεις του ηφαιστειώδους σαντορινιού εδάφους, για να αντιληφθείς πως και η συνέχεια θα είναι εξίσου συναρπαστική και αξέχαστη.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Το «Santoro» έρχεται στο «Ark» και θα μας σερβίρει τη Σαντορίνη στο πιάτο - εικόνα 2

Δείτε το μενού που ετοιμάζει «Santoro» για την Πέμπτη 7/3

Welcome Drink
Ούζο 12

Amuse Bouche
Μους από φάβα και ταρτάρ ντομάτας Σαντορίνης με Vinsanto

Ορεκτικό
Κυδώνια ποσέ σε μπίρα Yellow Donkey, με μπισκότο από θυμάρι

Κυρίως pιάτο
Φρέσκος βακαλάος σε κρούστα από προζύμι, με άγρια χόρτα φρικασέ και σκόνη από αμπελόφυλλα

Επιδόρπιο
Υφές μήλου με κρέμα butterscotch και παγωτό κανέλα

Επιδόρπιο κρασί
Vino dell’Amore Petalo Moscato

€ 40 / άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.