Μια αισθαντική εμπειρία Τήνου μας περιμένει στο «Ark»

Άρωμα Κυκλάδων έχει και το επόμενο γαστρονομικό ραντεβού του 2ου Symposio at Ark. Στις 21/2 σειρά έχουν οι σοφιστικέ και βραβευμένες γεύσεις της Αντωνίας Ζάρπα, η οποία ταξιδεύει το διάσημο «Θαλασσάκι» της από την Τήνο στη Γλυφάδα. Κλείστε θέση!

Μια αισθαντική εμπειρία Τήνου μας περιμένει στο «Ark»

Άρωμα Κυκλάδων έχει και το επόμενο γαστρονομικό ραντεβού του 2ου Symposio at Ark, το οποίο οργανώνουν με μεγάλη επιτυχία το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark». Στις 21/2 σειρά έχουν οι σοφιστικέ και βραβευμένες γεύσεις της Αντωνίας Ζάρπα, η οποία ταξιδεύει το διάσημο «Θαλασσάκι» της από την Τήνο στη Γλυφάδα για μια σπέσιαλ βραδιά. Κλείστε θέση!

Εχει αλλιώτικη χάρη το «Θαλασσάκι» στον όρμο Υστερνίων στην Τήνο. Καθισμένος στα ζωγραφισμένα στο χέρι τραπέζια του, σε μια προβλήτα κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, ρεμβάζεις ενώ κομψές μουσικές φτάνουν στα αφτιά σου και οι σοφιστικέ προτάσεις της Αντωνίας Ζάρπα διαδέχονται η μία την άλλη. Μαγείρισσα που μαγειρεύει με την ψυχή της, σε κάνει να γεύεσαι πιάτο-πιάτο τον τόπο της, μέσα από συνταγές που πατάνε γερά στην τηνιακή παράδοση και αναδεικνύουν τις εξαιρετικές πρώτες ύλες του νησιού. Φέτος, μάλιστα, που το «Θαλασσάκι» συμπληρώνει τα 20 χρόνια του έχει στα σκαριά μια μεγάλη ανακαίνιση, η οποία θα ξεκινήσει από τους εξωτερικούς χώρους και θα επεκταθεί μέχρι τα ενδότερα της κουζίνας.

Μια αισθαντική εμπειρία Τήνου μας περιμένει στο «Ark» - εικόνα 1

Στο γαστρονομικό ραντεβού του με το 2ο Symposio at Ark, που διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το πολυτελές εστιατόριο «Ark» μαζί με το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12, το «Θαλασσάκι» έρχεται με ένα πλούσιο μενού. «Είναι η πρώτη φορά που το “Θαλασσάκι” ταξιδεύει έξω από την Τήνο, γι’ αυτό θέλουμε να μεταφέρουμε την εμπειρία που προσφέρουμε όσο πιο πιστά γίνεται», μας λέει η Αντωνία, η οποία μας επιφυλάσσει, ανάμεσα σε άλλα γευστικά ενσταντανέ, τη διάσημη ταραμοσαλάτα της με μελάνι σουπιάς και χειροποίητο ψωμί, έναν μπακαλιάρο με ελαφριά σκορδαλιά που αποτίνει φόρο τιμής στα τηνιακά πανηγύρια και μια ξεχωριστή λεμονόπιτα με γέμιση τυρόπιτας.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Μια αισθαντική εμπειρία Τήνου μας περιμένει στο «Ark» - εικόνα 2

Δείτε το μενού που ετοιμάζει «Το Θαλασσάκι» για την Πέμπτη 21/2

Welcome Drink
Ούζο 12

Πρώτο Πιάτο
Σαλάτα της γης, με φασόλια τηνιακά και λαχανικά εποχής με φρέσκο ελαιόλαδο

Δεύτερο Πιάτο
Μαύρη ταραμοσαλάτα με μελάνι σουπιάς και χειροποίητο ψωμί

Τρίτο Πιάτο
Μπακαλιάρος βραστός με ελαφριά σκορδαλιά

Τέταρτο Πιάτο
Φρέσκα μύδια με μαστίχα και μυρωδικά σε σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και θυμάρι

Πέμπτο Πιάτο
Χταπόδι στο φούρνο, ψημένο με ελαιόλαδο και πετιμέζι

Έκτο Πιάτο
Καλαμαράκια, ολόκληρα στο τηγάνι με πατάτα, κρεμμύδι, ντοματίνια και μυρωδικά

Επιδόρπιο
Λεμονό-πηττα, σε τάρτα από ντόπιο αγελαδινό τυρί Πέτρωμα και μαστίχα με κρέμα λεμόνι

Επιδόρπιο κρασί
Vino dell’Amore Petalo Moscato

* Το μενού ακολουθεί τη φιλοσοφία του μοιράσματος σε κάθε τραπέζι και οι ποσότητες διαμορφώνονται ανάλογα με τα άτομα.

€ 45/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.