Άρωμα Κυκλάδων έχει και το επόμενο γαστρονομικό ραντεβού του 2ου Symposio at Ark, το οποίο οργανώνουν με μεγάλη επιτυχία το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark». Στις 21/2 σειρά έχουν οι σοφιστικέ και βραβευμένες γεύσεις της Αντωνίας Ζάρπα, η οποία ταξιδεύει το διάσημο «Θαλασσάκι» της από την Τήνο στη Γλυφάδα για μια σπέσιαλ βραδιά. Κλείστε θέση!
Εχει αλλιώτικη χάρη το «Θαλασσάκι» στον όρμο Υστερνίων στην Τήνο. Καθισμένος στα ζωγραφισμένα στο χέρι τραπέζια του, σε μια προβλήτα κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, ρεμβάζεις ενώ κομψές μουσικές φτάνουν στα αφτιά σου και οι σοφιστικέ προτάσεις της Αντωνίας Ζάρπα διαδέχονται η μία την άλλη. Μαγείρισσα που μαγειρεύει με την ψυχή της, σε κάνει να γεύεσαι πιάτο-πιάτο τον τόπο της, μέσα από συνταγές που πατάνε γερά στην τηνιακή παράδοση και αναδεικνύουν τις εξαιρετικές πρώτες ύλες του νησιού. Φέτος, μάλιστα, που το «Θαλασσάκι» συμπληρώνει τα 20 χρόνια του έχει στα σκαριά μια μεγάλη ανακαίνιση, η οποία θα ξεκινήσει από τους εξωτερικούς χώρους και θα επεκταθεί μέχρι τα ενδότερα της κουζίνας.
Στο γαστρονομικό ραντεβού του με το 2ο Symposio at Ark, που διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το πολυτελές εστιατόριο «Ark» μαζί με το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12, το «Θαλασσάκι» έρχεται με ένα πλούσιο μενού. «Είναι η πρώτη φορά που το “Θαλασσάκι” ταξιδεύει έξω από την Τήνο, γι’ αυτό θέλουμε να μεταφέρουμε την εμπειρία που προσφέρουμε όσο πιο πιστά γίνεται», μας λέει η Αντωνία, η οποία μας επιφυλάσσει, ανάμεσα σε άλλα γευστικά ενσταντανέ, τη διάσημη ταραμοσαλάτα της με μελάνι σουπιάς και χειροποίητο ψωμί, έναν μπακαλιάρο με ελαφριά σκορδαλιά που αποτίνει φόρο τιμής στα τηνιακά πανηγύρια και μια ξεχωριστή λεμονόπιτα με γέμιση τυρόπιτας.
Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.
Δείτε το μενού που ετοιμάζει «Το Θαλασσάκι» για την Πέμπτη 21/2
Welcome Drink
Ούζο 12
Πρώτο Πιάτο
Σαλάτα της γης, με φασόλια τηνιακά και λαχανικά εποχής με φρέσκο ελαιόλαδο
Δεύτερο Πιάτο
Μαύρη ταραμοσαλάτα με μελάνι σουπιάς και χειροποίητο ψωμί
Τρίτο Πιάτο
Μπακαλιάρος βραστός με ελαφριά σκορδαλιά
Τέταρτο Πιάτο
Φρέσκα μύδια με μαστίχα και μυρωδικά σε σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και θυμάρι
Πέμπτο Πιάτο
Χταπόδι στο φούρνο, ψημένο με ελαιόλαδο και πετιμέζι
Έκτο Πιάτο
Καλαμαράκια, ολόκληρα στο τηγάνι με πατάτα, κρεμμύδι, ντοματίνια και μυρωδικά
Επιδόρπιο
Λεμονό-πηττα, σε τάρτα από ντόπιο αγελαδινό τυρί Πέτρωμα και μαστίχα με κρέμα λεμόνι
Επιδόρπιο κρασί
Vino dell’Amore Petalo Moscato
* Το μενού ακολουθεί τη φιλοσοφία του μοιράσματος σε κάθε τραπέζι και οι ποσότητες διαμορφώνονται ανάλογα με τα άτομα.
€ 45/άτομο