Το «GB Roof Garden» αποθεώνει το Wellington

Με το μεγάλο διεθνές πιάτο αγγλικής προέλευσης καταπιάνεται ο ταλαντούχος chef de cuisine του «GB Roof Garden» Δημήτρης Μπούτσαλης.

Το «GB Roof Garden» αποθεώνει το Wellington

Με ένα μεγάλο διεθνές πιάτο αγγλικής προέλευσης, το μοσχάρι Wellington, καταπιάνεται ο ταλαντούχος chef de cuisine του «GB Roof Garden» Δημήτρης Μπούτσαλης. Εδώ και λίγες ημέρες, λοιπόν, και μέχρι τις 24/3, στο αριστοκρατικό και πολυτελές εστιατόριο στην κορυφή της «Μεγάλης Βρεταννίας» μπορείτε να δοκιμάσετε τις τρεις διαφορετικές εκδοχές που περιλαμβάνει η ειδική ενότητα The Grand Wellington, σε άψογο pairing με τη γενικότερη ατμόσφαιρα.

Η πρώτη αποτίνει φόρο τιμής στην κλασική συνταγή, με καρδιά μοσχαρίσιου φιλέτου, μανιτάρια, σάλτσα με κρασί Βουργουνδίας και τρούφα, η δεύτερη τυλίγει αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι, γαρίδες και όστρακα σε ζύμη αρωματισμένη με μυρωδικά, ενώ η τρίτη κινείται σε ρυθμούς surf ‘n’ turf: το φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος συναντά τον αστακό, το φουαγκρά και μια ξεχωριστή béarnaise αστακού μέσα σε ζύμη μπριός. Όσο για γαρνιτούρα, θα επιλέξετε ανάμεσα σε σπαράγγια σχάρας, πουρέ πατάτας με τρούφα, ψητές πατάτες και σιγομαγειρεμένα λαχανικά στην κοκοτιέρα.

Περισσότερες πληροφορίες

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.