Η αλλιώτικη μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα του «Lady Finger» έρχεται στο «Ark»

Τη σκυτάλη στο 2ο Symposio at Ark παραλαμβάνει το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Andronikos» που φέρνει τις βραβευμένες ελληνικές γεύσεις του στην Αθήνα στις 7/2. Κλείστε θέση!

Η αλλιώτικη μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα του «Lady Finger» έρχεται στο «Ark»

Σε ανοιχτό link με το Νησί των Ανέμων παραμένει το 2ο Symposio at Ark που οργανώνει το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark». Τη σκυτάλη παραλαμβάνει το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου «Andronikos» που φέρνει τις βραβευμένες ελληνικές γεύσεις του στην Αθήνα στις 7/2. Κλείστε θέση!

Η ανταπόκρισή σας στο grand opening του φετινού Symposio at Ark ήταν κάτι παραπάνω από θερμή και μάλιστα σε μια ημέρα δύσκολη για την πόλη. Το εντυπωσιακό 4 hands menu που δημιούργησαν ειδικά για τη βραδιά ο μισελενάτος guest chef Lionel Rodriguez και ο executive chef του «Ark» Γιάννης Μπαξεβάνης γοήτευσε όσους βρέθηκαν στην υπέρκομψη σάλα του εστιατορίου, και δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανανέωσαν απευθείας το ραντεβού τους για απόψε το βράδυ, που τη γευστική σκυτάλη παραλαμβάνει ο Ιπποκράτης Αναγνωστέλης, εκπροσωπώντας τη βραβευμένη ξενοδοχειακή οικογένεια της Μυκόνου «Kensho».

Η αλλιώτικη μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα του «Lady Finger» έρχεται στο «Ark» - εικόνα 1

Η σύνδεση με το Νησί των Ανέμων παραμένει ανοιχτή και την επόμενη Πέμπτη 7/2, καθώς εκλεκτός προσκεκλημένος του γαστρονομικού φεστιβάλ που διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα» είναι το «Lady Finger».

Κρυμμένο πλάι στην πισίνα του εμβληματικού μυκονιάτικου ξενοδοχείου «Andronikos» στο Δραφάκι, με λίγα τραπέζια και μια συνταρακτική θέα –σχεδόν αεροπλανική– στη Χώρα της Μυκόνου και στη θάλασσα, το εστιατόριο που αποτελεί παλιό γνώριμο των βραβεύσεων κέντρισε εκ νέου το ενδιαφέρον μας όταν την επιμέλεια της κουζίνας ανέλαβε ο βραβευμένος σεφ Γκίκας Ξενάκης, με chef de cuisine τον πολύ ικανό και ταλαντούχο νεαρό Νίκο Κουτσούκο.

Η επιλογή του πάντα δραστήριου και ανήσυχου Μάρκου Ανδρόνικου, που φροντίζει να ανανεώνει διαρκώς την εμπειρία της φιλοξενίας και της γαστρονομίας του «Andronikos» κρατώντας το στην πρώτη γραμμή του νησιού, αποδείχτηκε κίνηση ματ, που επιβραβεύτηκε με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το 2018. Το ειδικό μενού που θα απολαύσουμε στο «Ark» ανοίγει ένα από τα πιάτα του «Lady Finger» που αποδίδει ανάγλυφα το πνεύμα της κουζίνας: πρόκειται για την κρεμμυδόπιτα Μυκόνου, μια ευρηματική και ντελικάτη απόδοση ενός εκ των κλασικών εδεσμάτων του νησιού που αποκτά μοντέρνο χρώμα χάρη σε μια αέρινη πανακότα τυροβολιάς. Στο ίδιο πνεύμα κινούνται και οι υπόλοιπες δημιουργίες της βραδιάς, που σίγουρα θα θυμόμαστε για καιρό.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Η αλλιώτικη μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα του «Lady Finger» έρχεται στο «Ark» - εικόνα 2

Δείτε το μενού του «Lady Finger» για την Πέμπτη 7/2

Πρώτο πιάτο
Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου με τυροβολιά Μυκόνου, ψητά κρεμμύδια, σάλτσα κρεμμυδιού, τραγανά φύλλα

Δεύτερο πιάτο
Χταπόδι σχάρας με κρέμα φάβας, καπνιστό χέλι, μαρμελάδα ντομάτα, τραγανή λαχανίδα

Τρίτο πιάτο
Αρνάκι μελωμένο με πουρέ ρεβιθιού, γλυκοπατάτες, γιαούρτι, σάλτσα λουίζας

Επιδόρπιο
Σοκολάτα γάλακτος με χαρουπόψωμο, passion fruit, σορμπέ πορτοκάλι, καραμελωμένα φουντούκια

€ 45/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.