Το Νέο Ηράκλειο σε ρυθμούς «Beef ’n’ reef»

H «συγκατοίκηση» ψαριού και κρέατος στο ίδιο πιάτο εμπνέει αυτήν την ενδιαφέρουσα προσθήκη στο γευστικό σκηνικό του Νέου Ηρακλείου.

Το Νέο Ηράκλειο σε ρυθμούς «Beef ’n’ reef»

Πείτε το beef n reef όπως συνηθίζεται κυρίως στην Αυστραλία, πείτε το surf n turf όπως είναι περισσότερο γνωστό στον υπόλοιπο κόσμο, σε κάθε περίπτωση ωστόσο το γαστρονομικό concept που υπόσχεται τη «συγκατοίκηση» ψαριού και κρέατος στο ίδιο πιάτο εμπνέει αυτήν την ενδιαφέρουσα προσθήκη στο γευστικό σκηνικό του Νέου Ηρακλείου. Ένα carpaccio κόκκινου τόνου και ζουμερού φιλέτου γάλακτος, ένα μοσχαρίσιο φιλέτο με χτένια σε σάλτσα bourbon ή αστακοουρά πάνω σε τραγανό σπαγγέτι είναι από τις προτάσεις του ταλαντούχου σεφ Βαγγέλη Τσιμένη που περιμένουν όσους επιθυμούν να βουτήξουν στα βαθιά νερά της συγκεκριμένης φιλοσοφίας.

Και οι πιο κλασικοί τύποι πάντως θα βρουν αυτό που ψάχνουν επιλέγοντας λ.χ. ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες μακαρονάδες και τα ριζότι, τα πρωτότυπα burger και σάντουιτς με κόκκινο τόνο, σολομό και ψαρονέφρι, τα πιάτα της στεριάς όπως η μοσχαρίσια ταλιάτα και το κοτόπουλο παγιάρ, και της θάλασσας όπως ο μπακαλιάρος σε κρούστα πάνκο με πατάτες πλακί και φινόκιο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.