Το «Sense» στρώνει κυριακάτικο τραπέζι

Μια ιδέα για ένα διαφορετικό brunch ρίχνει στα τραπέζια του που ατενίζουν μοναδικά την Ακρόπολη, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου «AthensWas».

Το «Sense» στρώνει κυριακάτικο τραπέζι

Μια ιδέα για ένα διαφορετικό brunch ρίχνει στα τραπέζια του, που ατενίζουν μοναδικά την Ακρόπολη, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο «Sense» στην κορυφή του πολυτελούς ξενοδοχείου «AthensWas». Ο ταλαντούχος σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος άντλησε έμπνευση από τα οικογενειακά κυριακάτικα μεσημέρια και κατόπιν brainstorming με τη μπριγκάδα του δημιούργησε ένα ειδικό μενού με περίπου είκοσι επιλογές σε πιάτα που μπαίνουν στη μέση κι έχουν πινελιές από διάφορους τόπους της Ελλάδας.

Το «Sense» στρώνει κυριακάτικο τραπέζι - εικόνα 1

Υπάρχουν, λόγου χάρη, τηγανίτες ελαιολάδου με ξερή μυζήθρα από το Ελληνικό της Αρκαδίας και τραβηχτές Μάνης με ντομάτα, κατσικίσιο τυρί και σύγκλινο, με τις οποίες ο σεφ τιμά τις μεσσηνιακές του ρίζες, και ακόμα ένα σερί από ενδιαφέροντα πιάτα με τοπικό χρώμα, όπως το πηλιορείτικο hot dog σε δικό τους ψωμάκι με σπεντζοφάι και κρέμα γραβιέρας, και ο καγιανάς με καπνιστή σολομοπέστροφα Καρπενησίου. Κυριακάτικο τραπέζι χωρίς γλυκά δεν γίνεται, οπότε κρατήστε χώρο για εκλέρ σοκολάτας με ελληνικό καφέ και τον ιδιαίτερο αφρό από ρυζόγαλο σε βαθύ μπολ και κροκέτα ρυζιού. Το κυριακάτικο τραπέζι στρώνεται 12-5 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.