To κλασάτο αλλιώτικο brunch της «Μεγάλης Βρεταννίας»

Στο αριστοκρατικό «Winter Garden» το πιο ξένοιαστο γεύμα της εβδομάδας παίρνει διαφορετική μορφή, γεμίζοντας με ευρωπαϊκή αρχοντιά τα μεσημέρια του σαββατοκύριακου.

To κλασάτο αλλιώτικο brunch της «Μεγάλης Βρεταννίας»

Κοιτάζω μπροστά μου ένα πιάτο με σολομό balik, μελάτα αβγά, χαβιάρι, κρέμα πατάτας και το ρόστι της, σερβιρισμένο σε πιάτο Versace, με ένα υπέρκομψο, κλασικό food styling και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αν βρίσκομαι σε αρχοντικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, της Κυανής Ακτής ή του Παρισιού... Κι όμως, βρίσκομαι στο δημοφιλές «Winter Garden» της «Μεγάλης Βρεταννίας» γύρω στις 12.30 το μεσημέρι και χαίρομαι ένα brunch το οποίο δεν μοιάζει ακριβώς με τους μπουφέδες που συνηθίζονται στην πρωτεύουσα. Η λογική αυτού του ξένοιαστου γεύματος, που μας κανακεύει όταν ξυπνάμε αργότερα τα σαββατοκύριακα, είναι ολοζώντανη στο μενού που διαβάζω, αλλά η μορφή του απλώνεται σε διαφορετικά στάδια με απαράμμιλο σερβίρισμα στο τραπέζι.

To κλασάτο αλλιώτικο brunch της «Μεγάλης Βρεταννίας» - εικόνα 1

Στην αρχή έρχεται ένα ωραίο μεταλικό «καλάθι» γεμάτο μικρούς πειρασμούς από το αναβαθμισμένο αρτοποιείο του ξενοδοχείου: ζεστά χειροποίητα κρουασάν, ρολά με πραλίνα, ψωμάκια με σταφίδα, κέικ λεμονιού κι ένα εκπληκτικό μυρωδάτο τσουρέκι, δημιούργημα του pastry chef Ευγένιου Βαρδακαστάνη, που η φινέτσα του συναγωνίζεται γαλλικό μπριός. Τα αλείφεις με αφρατεμένο με κρέμα βούτυρο από το Ίδρυμα Τοσίτσα, κρέμα με βανίλια, σπιτικές μαρμελάδες που φυσάνε (πράσινο μήλο με θυμάρι, βατόμουρο με αστεροειδή γλυκάνισο) και τα συνοδεύεις με χυμό σέλερι, σπανάκι, αγγούρι, τζίντζερ και λεμόνι που αναπτερώνει το ηθικό σου.

Κατόπιν ένα ποτήρι σαμπάνια κηρύσσει την έναρξη του φαγητού με τα ορεκτικά και τα κυρίως. Το βασιλικό καβούρι με το αβοκάντο σερβίρεται πάνω σε δίκοκκο σιτάρι και μαζί με ντελικάτα μανιτάρια με χαμόν (πιάτο ημέρας) κάνουν νόστιμα την αρχή. Τα βιολογικά αβγά είναι πολύ σέξι με το μελάτο κρόκο τους κι έχουν δίπλα τους είτε σολομό και χαβιάρι, είτε αβοκάντο με αστακό, είτε σος «hollandaise» αρωματισμένη με εσπεριδοειδή ως Βenedict.

To κλασάτο αλλιώτικο brunch της «Μεγάλης Βρεταννίας» - εικόνα 2

Στο φινάλε σε περιμένουν σε τριώροφα δισκάκια ολόφρεσκα φρούτα, τάρτα clafoutis με κρέμα και βατόμουρα, στεφάνια σπιτικής γκρανόλα με κρέμα γιαουρτιού καραμελωμένη με passion fruit και μάνγκο, Paris-Brest φιστικιού Αιγίνης και παστάκια με μπισκουί φουντουκιού, μους καραμελωμένης σοκολάτας γάλακτος και ολόκληρα φουντούκια. Αυτό το δια­φορετικό σερβίρισμα του brunch που εμπνεύστηκε ο Αστέριος Κωστούδης είναι πολύ κλασάτο και η εναλλαγή των γεύσεων έχει επιλεχθεί πολύ προσεκτικά. Μην το χάσετε, κάθε weekend από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι...

Περισσότερες πληροφορίες

Winter Garden City Lounge

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.