Lunching in style στο «Alficon Speakeasy Gastronomy»

Τι θα δοκιμάσουμε στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο στις παρυφές του Παγκρατίου, που πλέον μας στρώνει το τραπέζι και το μεσημέρι;

Lunching in style στο «Alficon Speakeasy Gastronomy»

Ανανεωμένο ξεκίνησε τη νέα σεζόν το ατμοσφαιρικό εστιατόριο που δημιούργησαν πριν λίγους μήνες οι δύο νεαροί σεφ Δημήτρης Ζύμπα και Νίκος Βοργιάς στις παρυφές του Παγκρατίου, κάνοντας το επιχειρηματικό τους ντεμπούτο ύστερα από την θητεία τους σε αξιόλογα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στρώνοντας πλέον τραπέζια και στον ήσυχο πεζόδρομο της οδού Ηρώνδα, ακριβώς μπροστά στο νεοκλασικό που στεγάζει το «Alficon Speakeasy Gastronomy», ανοίγουν εδώ και λίγες ημέρες από το μεσημέρι με μια ξεχωριστή κάρτα με ωραίες ιδέες για lunching in style που περιλαμβάνει από σκιουφιχτά με απάκι και μυζήθρα, και πλιγούρι με χτένια και αχλάδι μέχρι τυλιχτό μοσχαρίσιο μάγουλο.

Κάποια πιάτα δίνουν μάλιστα δίνουν το παρών και στο καινούργιο τους βραδινό μενού, σε μοντέρνο ύφος και αυτό, λίγο πιο επίσημο και με έμφαση στα υλικά της εποχής: σκουμπρί καπνισμένο σε πευκοβελόνες με μπρόκολο, παντζάρι και crumble από αμύγδαλο και καρύδι, κριθαρότο με σπανάκι, καλαμάρι και εσπούμα από εσπεριδοειδή αλλά και μυλοκόπι τυλιγμένο σε σέσκουλο, με κουνουπίδι και ποπ κορν από την πέτσα του ψαριού είναι ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίζουν.

Lunching in style στο «Alficon Speakeasy Gastronomy» - εικόνα 1
Lunching in style στο «Alficon Speakeasy Gastronomy» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.