Μια γαλλική πινελιά μπήκε στη Βαλαωρίτου

Το στιλάτο «The Odeon» άνοιξε εδώ και λίγες ημέρες τις πόρτες του στο Κολωνάκι.

Μια γαλλική πινελιά μπήκε στη Βαλαωρίτου

Μετά την ιταλική, ο επιχειρηματίας του «Giacomo» της Κηφισιάς Δήμος Στασινόπουλος ύψωσε και γαλλική γευστική σημαία, αυτήν τη φορά στο Κολωνάκι. Το στιλάτο «The Odeon» άνοιξε εδώ και λίγες ημέρες τις πόρτες του στην οδό Βαλαωρίτου, διαμορφωμένο από την interior designer Αφροδίτη Μπονάτσου σε ύφος γαλλικού μπιστρό, ταιριαστό με το all day μενού διά χειρός του Δημήτρη Σταμούδη.

Σε αυτό βρίσκουν τη θέση τους από ένα ταρτάρ τόνου με αβοκάντο και κόλιανδρο και νοσταλγικές γαρίδες κοκτέιλ με σπανάκι μέχρι πάπια κονφί με πουρέ γλυκοπατάτας σε σάλτσα από μύρτιλα, ριζότο γαρίδες με σαφράν και λεμόνι, ακόμα και χοιρινό σνίτσελ αλά μιλανέζε. Όσο περνά η ώρα το βλέμμα στρέφεται προς τη μπάρα με τα signature cocktail του Πέτρου Δανέζη και την ενδιαφέρουσα spirits list που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα premium ουίσκι.

Η δράση πάντως ξεκινά καθημερινά από νωρίς το πρωί με κρουασάν, μπριος, κροκ μεσιέ, ομελέτες και μπαγκέτες, και συνεχίζεται μέχρι τα μεσάνυχτα – το καμπανάκι για την τελευταία παραγγελία στην κουζίνα είναι στις 11 μ.μ.

Μια γαλλική πινελιά μπήκε στη Βαλαωρίτου - εικόνα 1
Μια γαλλική πινελιά μπήκε στη Βαλαωρίτου - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.