Γαστρονομικός προορισμός... Λαγονήσι

Αναβαθμισμένη και ανανεωμένη βρήκαμε φέτος την πολυσυλλεκτική γευστική βεντάλια του εμβληματικού «Grand Resort Lagonissi». Αν προγραμματίζετε premium έξοδο αυτό το καλοκαίρι, εδώ θα βρείτε παραπάνω από μία επιλογές.

Γαστρονομικός προορισμός... Λαγονήσι

Όσες φορές κι αν έχεις επισκεφτεί το «Grand Resort Lagonissi» δεν παύεις να εντυπωσιάζεσαι από την τοποθεσία και τη θέα. Χτισμένα πάνω στη θάλασσα, με την αισθητική των παλιών εμβληματικών ξενοδοχείων που ενσωματώνονταν πετυχημένα στο περιβάλλον, και τα τέσσερα εστιατόριά του διεκδικούν επάξια τις πρώτες θέσεις για το Όσκαρ καλύτερου καλοκαιρινού location στην αττική ριβιέρα. Φέτος, μάλιστα, ενισχύοντας τα διαφορετικά concepts, ποντάροντας στις σύγχρονες τάσεις και ανάγκες και απευθυνόμενα πιο ενεργά στο αθηναϊκό κοινό, διεκδικούν πιο έντονα την προσοχή μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι Πέμπτη βράδυ και Παρασκευή μεσημέρι που τα επισκεφτήκαμε βρήκαμε τα περισσότερα τραπέζια τους γεμάτα, με τους Αθηναίους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους παρέα με τους ξένους VIPs που μπορεί να περιλαμβάνουν μέχρι και μια… οικογένεια 250 ατόμων που ταξιδεύει ως εδώ από την Αμερική για να γιορτάσει την αδαμάντινη επέτειο των προπατόρων της! Όπως μας επιβεβαίωσε ο Food & Beverage Manager Σπύρος Φράγκου, οι Έλληνες πελάτες έχουν επιστρέψει πιο έντονα τελευταία, και όχι μόνο στα «Kohylia» που αποτελούν προορισμό από μόνα τους. Η ανανέωση του γαστρονομικού ύφους του συνόλου του εστιατορίων που ξεφεύγει πλέον εντελώς από το ξενοδοχειακό αλλά και τα διάφορα πακέτα (π.χ. μπάνιο μετά φαγητού) ενισχύουν το προφίλ τους κάνοντάς τα προορισμό για premium με τα όλα όλα της (του budget συμπεριλαμβανομένου, φυσικά) έξοδο.

Γαστρονομικός προορισμός... Λαγονήσι - εικόνα 1

Να πάρτε για παράδειγμα το «Ouzeri Aegeon», ό,τι πρέπει αν θες να απολαύσεις μια όμορφη βραδιά ψαροφαγίας δίπλά στο κύμα χωρίς να στερηθείς τα λευκά τραπεζομάντιλα και το καλό σέρβις. Από τα αραιά στημένα τραπέζια περνάει μια ξεχωριστή παρέλαση θαλασσινών μεζέδων που αλλάζουν ανάλογα με τη φρέσκια πρώτη ύλη. Στα must το στεγνό τηγάνι, το –μπουκιά και μακροβούτι– κριθαρότο µε φρέσκο ροφό σε ζωµό οστρακοειδών, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με τον τριμμένο ντάκο να της προσδίδει μια ενδιαφέρουσα υφή.

Με τη φωνή της Ντομένικα να μας αποχαιρετά με το «Fly me to the moon» συνοδεία πιάνου συνεχίσαμε τον γευστικό μας περίπλου στο «Captain’s House», που φέτος το καλοκαίρι μας υποδέχεται στο ιδιαίτερης αισθητικής ξύλινο ντεκ του με καπετάνιο τον σεφ Χρύσανθο Μανωλόπουλο. Η κάρτα έχει νέο πιο γκουρμέ concept που ξεφεύγει από την Ιταλία και επεκτείνεται σε πιο global μονοπάτια με πιάτα που αγκαλιάζουν τις νέες τάσεις, όπως το λαβράκι σεβίτσε με χαβιάρι avruga, πούδρα μαύρου σκόρδου, αφρό εστραγκόν και γιούζου και το καρέ αρνιού με κρέμα αγκινάρας topinambur, ασκαλώνια, baby καρότα και jus αρνιού.

Γαστρονομικός προορισμός... Λαγονήσι - εικόνα 2

Το γευστικό σαφάρι μας κατέληξε στα «Kohylia», trademark πλέον για ασιατικές γεύσεις σε ένα φουλ εξωτικό σκηνικό κάτω απ’ τα αστέρια. Η μετρ-ψυχή του μαγαζιού Τζένιφερ Αποστολίδου μας υποδέχτηκε με τον αφοπλιστικό συνδυασμό της έξω καρδιά διάθεσης και της γνώσης του ειδικού που χαρακτηρίζει γενικότερα το σέρβις εδώ, ενώ εκτός από το πετυχημένο πανόραμα γεύσεων της Άπω Ανατολής, ειδική μνεία αξίζει στα πολύ καλά κοκτέιλ (όπως αυτό με μαστίχα Skinos, μήλο και σιρόπι αγγούρι) που μαζί με μια ποικιλία sushi φτιάχνουν έναν τέλειο συνδυασμό εξόδου κι από μόνα τους.

Γαστρονομικός προορισμός... Λαγονήσι - εικόνα 3

Με εντελώς νέο concept υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι, τέλος, η «Galazia Akti» που ανοίγει μόνο μεσημέρι και φτιάχνει ιδανικό ντουέτο με τη μικρή exclusive παραλία δίπλα (υπάρχει ενιαίο πακέτο). Χαλαρές παρέες απολαμβάνουν με το παρεό τα καλοφτιαγμένα πιάτα που προσανατολίζονται στο premium grill (με επιλογές όπως μοσχαρίσιο σουβλάκι από Black Angus γκλασαρισμένο με σάλτσα μαύρης μπίρας, μέλι και δεντρολίβανο αλλά και σουβλάκι θαλασσινών με σφυρίδα, σολομό και γαρίδα), αν και προσωπικά μας γοήτευσε η αποδομημένη σπανακόπιτα με φέτα, σκυριανό μέλι και κριτσανιστό φύλλο τηγανισμένο σε στακοβούτυρο.

Περισσότερες πληροφορίες

Kohylia

(ξεν. «Grand Resort Lagonissi») 40ό χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.