Τα καινούργια ωραία του «Galaxy»

Η μοναδική θέα δεν ήταν αρκετή για να πάρει την προσοχή μας από το ολοκαίνουργιο μενού.

Τα καινούργια ωραία του «Galaxy»

Μια βόλτα στο μπαλκόνι της Αθήνας – λέγε με «Hilton Galaxy»- ντύνει την καλοκαιρινή σου ρομάντζα με ατμόσφαιρα 60s μοντερνισμού και μια θέα που φτάνει μέχρι το Σαρωνικό έχοντας όμως σαν επίκεντρο του Ακρόπολη και Λυκαβηττό και ξεκινώντας από Βασ. Σοφίας και τη νεομπαρόκ Λέσχη Αξιωματικών. Φέτος μάλιστα ο executive chef του ξενοδοχείου Κώστας Αθανασίου και ο chef του εστιατορίου Παναγιώτης Αναστασίου έχουν ανανεώσει πολύ όμορφα το μενού έχοντας αφορμές ωραία ελληνικά προϊόντα και εκσυγχρονίζοντας την παράδοση μη διστάζοντας να φέρουν κοντά της ξένα υλικά πού τα εντάσσουν προσεκτικά δίπλα της.

Τα καινούργια ωραία του «Galaxy» - εικόνα 1

Να όπως η τάρτα με ωραίο Μακρυλίσιο κασέρι Σαμοθράκης, λιαστή ντομάτα, μελιτζάνα, βασιλικό που ενσωματώνει τη νοστιμιά μανιταριών shimeji, ή ακόμη η βελούδινη αθηναϊκή με ροφό ποσέ που σερβίρεται με ταραμοσαλάτα μελανιού, τραγανιστό γιαπωνέζικο tobiko και πολύ ταιριαστά ζελεδάκια ούζου. Δεν βρήκα πετυχημένη τη boucatinαδα των θαλασσινών (αδύναμη γεύση), αλλά ευχαριστήθηκα το πολύ εκφραστικό ριζότο με πυκνή αρωματική γεύση – ανάμνηση γεμιστών με κουκουνάρι. Είναι πολύ πετυχημένος ο ροφός στιφάδο με τα κρεμμυδάκια μαγειρεμένα σε παλαιωμένο balsamico, συνδυασμός δροσιά και έντασης, και σου μένει σαν γκουρμέ οικογενειακό γεύμα της Κυριακής το μελωμένο αρνάκι με κροκέτα από γλυκάδια και μια κρέμα μελιτζάνας με γιαούρτι και πετιμέζι. Καλύτερο πιάτο απ’ όσα δοκίμασα το ντελικάτο παστίτσιο με τα ραβιόλια του γεμιστά με dirty κατσικίσιο λαιμό μπρεζέ, και την φινετσάτη μπεσαμέλ του φτιαγμένη με αγκινάρα Ιερουσαλήμ και αρσενικό Νάξου. Ο μοντέρνος μπακλαβάς έχει τη μορφή ωραίου τραγανιστού «μιλφέιγ» γεμισμένος με ξερά φρούτα και καρπούς και ωραία ταιριασμένος με παγωτό χαλβά, ενώ στην πολύ καλοκαιρινή τάρτα μπλέκονται μάνγκο με λάιμ και παγωτό καρύδα.

Τα καινούργια ωραία του «Galaxy» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.