Starbucks Barista Championship 2018: Από την Μύκονο στην κορυφή...

Πέντε φιναλίστ διασταύρωσαν γνώσεις, δεξιοτεχνία και μεράκι στον φετινό διαγωνισμό των Starbucks που μόνο εύκολος δεν ήταν. And the winner is...

Starbucks Barista Championship 2018: Από την Μύκονο στην κορυφή...

Πέντε φιναλίστ διασταύρωσαν γνώσεις, δεξιοτεχνία και μεράκι στον φετινό διαγωνισμό των Starbucks που μόνο εύκολος δεν ήταν. And the winner is...

Starbucks Barista Championship 2018: Από την Μύκονο στην κορυφή... - εικόνα 1

Γεμάτοι ενέργεια, φορώντας όλοι τη χαρακτηριστική μαύρη τους ποδιά, κι έχοντας και τους εμψυχωτές τους στην... κερκίδα, η Ελισάβετ, ο Δημήτρης, ο Μπάμπης, η Αθηνά κι η Αμαλία, ήρθαν στο κατάστημα της Κοραή από διάφορα σημεία της Ελλάδας για να αναμετρηθούν με τις απαιτητικές δοκιμασίες του φετινού Starbucks Barista Championship. Τα πέντε παιδιά κατάφεραν να μεταδώσουν, καθένα με τον δικό του τρόπο, την αγάπη τους για τον καφέ και να ανταγωνιστούν διατηρώντας το ομαδικό τους πνεύμα, με κέφι, ενθουσιασμό και επαγγελματισμό.

Starbucks Barista Championship 2018: Από την Μύκονο στην κορυφή... - εικόνα 2

Έχοντας περάσει από το ρόλο του πελάτη στο ρόλο του κριτή, μπορώ να σας πω ότι μόνο εύκολο δεν ήταν. Στην πρώτη δοκιμασία του διαγωνισμού που ήταν για πρώτη φορά φέτος ανοικτός στο κοινό, αφού μας συστήθηκαν, ξεδιπλώνοντας όμορφα την προσωπική τους σχέση με τον καφέ, παρουσίασαν τον αγαπημένο τους καφέ από το πορτφόλιο της δημοφιλούς αλυσίδας με την μέθοδο εκχύλισης της επιλογής τους. Και μετά από ένα coffee tasting-μύηση στη φιλοσοφία της Starbucks -μια βόλτα σε διαφορετικά αρώματα, γεύσεις κι οξύτητες, επίπεδα καβουρδίσματος κτλ.- πρότειναν κι ένα pairing (γευστικό συνδυασμό) δικής τους έμπνευσης, βάζοντας πλάι στον καφέ που διάλεξαν από από μια παρτίδα σπιτικά σοκολατάκια και μια lemon pie μέχρι... μυρωδάτη κινόα.

Starbucks Barista Championship 2018: Από την Μύκονο στην κορυφή... - εικόνα 3

Το latte art σε teaching model (ένα walkthrough, βήμα-βήμα, όλων των σταδίων για ένα τέλειο latte art) ήταν το αμέσως επόμενο, θεωρητικό/καλλιτεχνικό στάδιο, που έκλεισε με τους διαγωνιζόμενους, να πρέπει να πετύχουν τέσσερα διαφορετικά σχέδια (καρδιά, ροζέτα, τουλίπα και κύκνος) σε τέσσερις tall Caffé Latte. Στην τελική φάση της αναμέτρησης, κλήθηκαν να παρουσιάσουν αναλυτικά έναν ακόμη από τους καφέδες που διατίθενται στα Starbucks, μετά από κλήρωση αυτή τη φορά, με τη διαδικασία του lucky dip, καθώς και να απαντήσουν, εν συνεχεία, στις δύσκολες ερωτήσεις των κριτών.

Starbucks Barista Championship 2018: Από την Μύκονο στην κορυφή... - εικόνα 4

Γελαστός, ετοιμόλογος, συγκεντρωμένος, ο Δημήτρης Ασλανίδης από το κατάστημα της Μυκόνου ήταν εκείνος που συγκέντρωσε την μεγαλύτερη βαθμολογία και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Άμστερνταμ. Ήταν όμως όλοι τους φοβεροί, γεμάτοι χαμόγελα, μεταδοτικότητα και διάθεση να ανακαλύψουν καινούργια πράγματα όσον αφορά στον πλούσιο σε εμπειρίες κι όλο πιο απαιτητικό κόσμο του καφέ. Κάτι μου λέει ότι δεν αποκλείεται να τους ξαναπετύχουμε και σε κάποιο επόμενο Championship.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.