«Nice ’n’ Easy Seaside»| Ραντεβού στην παραλία

Με κοσμοπολίτικο boho στιλ και με τη γνωστή, συντονισμένη με τις διατροφικές τάσεις της εποχής γευστική φιλοσοφία παίρνει το χρίσμα της αθηναϊκής ριβιέρας στην Astir beach.

«Nice ’n’ Easy Seaside»| Ραντεβού στην παραλία

Με κοσμοπολίτικο boho στιλ και με τη γνωστή, συντονισμένη με τις διατροφικές τάσεις της εποχής γευστική φιλοσοφία παίρνει το χρίσμα της αθηναϊκής ριβιέρας στην Astir beach.

«Nice ’n’ Easy Seaside»| Ραντεβού στην παραλία - εικόνα 1

Στις άνετες ξαπλώστρες μπροστά του παραγγέλνεις, με το πάτημα ενός κουμπιού­, ένα δυναμωτικό χυμό με πεπόνι, καρότο και κουρκουμά. Και αν προτιμήσεις κάποιο από τα smoothies –υπάρχουν πραγματικά πολλές επιλογές–, μπορείς να προσθέσεις σιταρόχορτο, maca, σπιρουλίνα ή τσάι matcha. Στο καινούργιο του αθηναϊκό... θέρετρο, στο φύσει­ προνομιακό setting της Astir Beach, το «Nice ’n’ Easy» του Δημήτρη Χριστοφορίδη και του Χρήστου Αθανασιάδη έχει την ίδια γευστική μαγιά με τα συνονόματα all day bistros σε Κολωνάκι, Κηφισιά και Μύκονο.

«Nice ’n’ Easy Seaside»| Ραντεβού στην παραλία - εικόνα 2

Πάντα με έμφαση στα βιολογικά υλικά, σε πιάτα χωρίς γλουτένη και χορτοφαγικές επιλογές, παίζοντας με εξωτικές ιδέες κι ελληνικές και μεσογειακές αναφορές, η παραλιακή εκδοχή έχει ένα ομολογουμένως πιο εντυπωσιακό σκηνογραφικά playground: τα σχοινένια πλέγματα της οροφής που μοιάζουν με υφαντό, τα σφυρήλατα φωτιστικά-καμπάνες, οι κυματιστοί καναπέδες με τις λευκές και μπεζ πλεκτές μαξιλάρες και τα μεγάλα κεριά που τρεμοπαίζουν στον πέτρινο τοίχο... Το μενού του Χρήστου Αθανασιάδη και του chef de cuisine του «Nice ’n’ Easy Seaside» Κώστα Φιλιππόπουλου ξεκινάει με καλοφτιαγμένο σούσι, το σεβίτσε λαβράκι με leche de tigre με ροδάκινο δροσερό και φρουτένιο και τα τραγανά tacos με ταρτάρ τόνου, γουακαμόλε και λίγο λάιμ κάνουν ωραία λατινοαμερικάνικη στροφή.

«Nice ’n’ Easy Seaside»| Ραντεβού στην παραλία - εικόνα 3

Παρότι στην ψητή κολοκύθα με χούμους, σάλτσα κόλιαντρου και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά λείπει η ένταση και στο πολύ ωραία ψημένο φιλέτο τόνου με ταλιατέλες βιολογικού κολοκυθιού, στολισμένο με τουίγ από παντζάρι και μελάνι­ σουπιάς, λίγη παραπάνω οξύτητα­ θα ανέβαζε το volume του πιάτου, το μεδούλι με σάλτσα ponzu και τραγανά κρακερ ήταν φανταστικό­ – αν είστε λάτρεις του είδους, μη το χάσετε με τίποτα.

«Nice ’n’ Easy Seaside»| Ραντεβού στην παραλία - εικόνα 4

Εντύπωση μου έκανε και το πραγματικά καλοκαρυκευμένο, ζουμερό και νόστιμο μπιφτέκι γαλοπούλας με πουρέ γλυκοκολοκύθας και τσιπς πατάτας. Εκτός αν ανήκετε στους ρέκτες τού (now trending) κρέατος και πάτε κατευθείαν προς μια ταλιά­τα από Wagyu skirt. Nα κλείσω λέγοντας ότι στα γλυκά το μπανόφι είναι στημένο σαν παραλία, ένα τοπίο με ρευστή κρέμα κεντημένη με κομμάτια μπανάνας, τριμμένο μπισκότο για άμμο και καραμέλα – στο ρυθμό του καλοκαιρινού mode και αυτό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.