Θησείο καλεί Βεγγάλη!

Iνδικές γεύσεις, πάντα με σταθερή ποιότητα και καλές τιμές σε ένα εστιατόριο στην Ερμού που γεμίζει καθημερινά με ένα πολύχρωμο πολυεθνικό mix επισκεπτών.

Θησείο καλεί Βεγγάλη!

Σε μία από τις πιο ζωηρές πιάτσες της οδού Ερμού, στο δικό μας... Camden Town, σε απόσταση αναπνοής από τις bar streets του κέντρου, το νεότερο «αδερφάκι» του «Indian Kitchen» του Συντάγματος έχει χτίσει το δικό του επιτυχημένο προφίλ. Ένα πολύχρωμο πολυεθνικό mix επισκεπτών το τιμούν καθημερινά μετά ή πριν από τις βόλτες στο Θησείο, το Μοναστηράκι ή το Ιστορικό Κέντρο, που τώρα το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους.

Θησείο καλεί Βεγγάλη! - εικόνα 1

Στην ευχάριστα κλιματιζόμενη έθνικ σάλα του με τις κομψές, σωστές δόσεις εξωτισμού και τη δροσερή αυλή θα απολαύσετε όλες τις κλασικές αλλά και πιο σοφιστικέ ινδικές γεύσεις, πάντα με σταθερή ποιότητα και καλές τιμές. Ιδανική κουζίνα της μοιρασιάς η ινδική, προσφέρεται για γευστικές εξερευνήσεις. Τα papadams, τηγανητά τσιπς ρυζιού σερβιρισμένα με σoς μάνγκο και μέντας, και μια δροσερή σαλάτα, όπως η ινδική σαλάτα του σεφ, με μαρούλι, αγγούρι, ντομάτα, κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά και ρεβίθια, μας βάζουν στο κλίμα.

Θησείο καλεί Βεγγάλη! - εικόνα 2

Σειρά έχουν τα αφράτα ψωμάκια naan σε ποικιλία γεύσεων, όπως το peshawari γεμιστό με καρύδα και σταφίδες αλλά και τα roti (λεπτή πίτα από αλεύρι σίτου χωρίς μαγιά) και paratha (ψωμάκι με ινδικό βούτυρο) και βέβαια το ρύζι μπασμάτι σε διάφορες εκδοχές για να συνοδεύσετε τα κυρίως, όπως το αρνάκι chop μαριναρισμένο με μπαχαρικά ή το κοτόπουλο karahi με κάρι μαγειρεμένο σε σάλτσα ντομάτας, με κρεμμύδια και πιπεριές, που σερβίρεται στο παραδοσιακό σιδερένιο σκεύος. Οι χορτοφάγοι έχουν την τιμητική τους με αγαπημένες ινδικές συνταγές, όπως το mutter paneer, αρακάς μαγειρεμένος σε κάρι που σερβίρεται με λευκό τυρί ή το dal makhani, παραδοσιακές ινδικές μαύρες φακές και κόκκινα φασόλια σε σάλτσα κάρι. Αν είστε παρέα, προτιμήστε μια ποικιλία tandoori με κοτόπουλο και γαρίδες συνοδεία σος γιαουρτιού, ενώ μια έξυπνη ιδέα είναι και το φιξ μενού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.