Η «Kuzina» με την μαγική ταράτσα

Ο Άρης Τσανακλίδης έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό μενού συνδυάζοντας με φαντασία και δημιουργικότητα την ελληνική γαστρονομική παράδοση με τις τελευταίες διεθνείς τάσεις.

Η «Kuzina» με την μαγική ταράτσα

Η Kuzina, το εμβληματικό εστιατόριο του ιστορικού πεζόδρομου της Αδριανού στο Θησείο, αποκαλύπτει και φέτος το καλοκαίρι το κρυμμένο της μυστικό, μια tarrazza με μοναδική θέα στον Ναό του Ηφαίστου και στην Ακρόπολη, ιδανική πρόταση για εκείνες τις βραδιές που θέλετε να απολαύσετε το ομορφότερο πανόραμα της πόλης κάτω από το φεγγάρι αλλά και να υποδεχτείτε φίλους από το εξωτερικό. Ο σεφ Άρης Τσανακλίδης έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό μενού, με έμφαση στις πρώτες ύλες, συνδυάζοντας με φαντασία και δημιουργικότητα την ελληνική γαστρονομική παράδοση με τις τελευταίες διεθνείς τάσεις.

Η «Kuzina» με την μαγική ταράτσα - εικόνα 1

Νέες­ γεύσεις όπως οι κεφτέδες από φρέσκο ελληνικό μπλε καβούρι σε τραγανό μείγμα panko, με μυρωδικά και sauce aioli, το tiradito τόνου μαριναρισμένο σε φρούτα του πάθους, χυμό από νεράντζι και miso και το striploin Black Angus με τσιπς πατάτας, sauce barnaise και sauce πιπεριού ανανεώνουν το ενδιαφέρον μας για ένα από τα ομορφότερα locations της πόλης, δίπλα σε all time classic πιάτα όπως οι λουκουμάδες με μους φέτας, κελυφωτό φιστίκι, λιαστή ντομάτα, ελιά και sauce ροδιού, ο μαύρος μπακαλιάρος του Roy μαριναρισμένος με miso και mirin, teriyaki sauce και ρύζι ατμού και το χοιρινό ψημένο στο φούρνο για 12 ώρες με πουρέ γλυκοπατάτας και σαλάτα με ανανά, δυόσμο, λάιμ και φρέσκο κόλιανδρο. Τα ξεχωριστά γλυκά με τη σφραγίδα του Τσανακλίδη απογειώνουν το δείπνο με προτάσεις όπως το μιλφέιγ με φλωρεντίνες, κρέμα καταλάνα και καραμελωμένα νεκταρίνια ή η γκοφρέτα με σοκολάτα γάλακτος, φιστικοβούτυρο, κροκάν και καραμέλα, που συνοδεύεται από παγωτό καραμέλα και ανθό αλατιού. Δεν είναι τυχαίο ότι η Kuzina προτείνεται από τον οδηγό Michelin για 11η συνεχή χρονιά αλλά και από τον οδηγό Gogobot, ενώ περιλαμβάνεται στο παγκόσμιο top 10 εστιατορίων με θέα, σύμφωνα με το BBC.

Αδριανού 9, Θησείο, 2103240133, www.kuzina.gr
Kuzina Athens

Περισσότερες πληροφορίες

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.