Στη Νέα Ερυθραία για ψαροφαγία μοντέρνα κι εκλεκτική

Στο «Άδολο» η φορτωμένη με κάθε λογής θαλασσινά καλούδια ψαριέρα σε περίοπτη θέση, ενώ σε απόσταση αναπνοής κόβονται τα ταρτάρ και τα σεβίτσε.

Στη Νέα Ερυθραία για ψαροφαγία μοντέρνα κι εκλεκτική

Στο «Άδολο» η φορτωμένη με κάθε λογής θαλασσινά καλούδια ψαριέρα σε περίοπτη θέση, ενώ σε απόσταση αναπνοής κόβονται τα ταρτάρ και τα σεβίτσε.

Στη Νέα Ερυθραία για ψαροφαγία μοντέρνα κι εκλεκτική - εικόνα 1

Το ότι το «Άδολο» έχει την ελληνικότητα και την αγάπη για τη θάλασσα στο DNA του μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς το ανάλαφρα κομψό εστιατόριο που διανύει το πρώτο του καλοκαίρι στη Νέα Κηφισιά είναι «αδερφάκι» των «Ψαράδων» και του ιστορικού «Barba Lazaros» (που πλέον προτιμά­ το «Lazaro 1971») του Παλαιού Φαλήρου. Τώρα που οι τζαμαρίες έχουν εξαφανιστεί, η ντυμένη με πατιναρισμένο ξύλο σάλα, διάστικτη με μικρές ελιές, λουλούδια και φυτά, έχει ακόμη πιο ανοιχτόκαρδη διάθεση. Η φορτωμένη με κάθε λογής θαλασσινά καλούδια ψαριέρα βρίσκεται, εννοείται, σε περίοπτη θέση, ενώ σε απόσταση αναπνοής κόβονται τα ταρτάρ και τα σεβίτσε.

Στη Νέα Ερυθραία για ψαροφαγία μοντέρνα κι εκλεκτική - εικόνα 2

Ο ταλαντούχος σεφ Βασίλης Τσατσάκης ραντίζει με μοντέρνο πνεύμα την κουζίνα, ζωγραφίζοντας με εκφραστικά χρώματα, αρώματα και υφές στον καμβά της ψαροφαγίας­. Παίζοντας με την ιδέα του λαχματζούν, εμφανίζει ένα «λαχματούν», μια ροδίτικη λαδόπιτα δηλαδή κεντημένη με κιμά τόνου, φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι­ και καλαθάκι Λήμνου. Η καρμπονάρα­ του, με φρέσκα λαζάνια, συνδυάζει καπνιστές γαρίδες και «χώμα» από λόζα Κέας. Κι είναι κι εκείνη η πλούσια πεσκανδρίτσα σαγανάκι στο φούρνο με φρέσκια ντομάτα, πιπεριά Φλωρίνης και σκοτύρι Ίου... Μια λίστα κρασιών που φτάνει τις εκατό ετικέτες και ισάριθμα αποστάγματα συνοδεύει παραπάνω από επάξια το μενού, ταξιδεύοντάς μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας – σε ρυθμό καλοκαιρινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.