«Frankie»|Το πιο bio-ανήσυχο ιταλικό της πόλης φοράει καλοκαιρινά

Η μοντέρνα τρατορία του Δημήτρη Χριστοφορίδη και του Χρήστου Αθανασιάδη απλώνει τη γοητεία της από το πρωί σε ένα όμορφο εξωτερικό ντεκ στην Ομήρου.

«Frankie»|Το πιο bio-ανήσυχο ιταλικό της πόλης φοράει καλοκαιρινά

Με όνομα εμπνευσμένο από έναν από τους πιο εμβληματικούς Αμερικανούς crooners –τον Φρανκ Σινάτρα–, νοσταλγία και σύγχρονη αισθητική να πλέκονται περίτεχνα στη σάλα και μια ιταλική κουζίνα που, χωρίς να χάνει τη νοστιμιά­ και τον οικείο χαρακτήρα της, αντανακλά τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, το «Frankie» στο Κολωνάκι είναι αναμφίβολα cool.

«Frankie»|Το πιο bio-ανήσυχο ιταλικό της πόλης φοράει καλοκαιρινά - εικόνα 1

Τα βιολογικά προϊόντα κατέχουν ξεχωριστή θέση στη φαρέτρα του, από τον ξυλόφουρνο βγαίνουν πίτσες φτιαγμένες με προζύμι και βιολογικό αλεύρι, φοκάτσιες και πιαντίνες, ενώ στην ανοιχτή κουζίνα του φρέσκα σπαγκέτι alla chitarra, ταλιατέλες, νιόκι και στριφτάρια φτιάχνονται μπροστά στα μάτια σου. Ξεφυλλίζοντας το καλοκαιρινό μενού, έχεις πολλά να ανακαλύψεις: νέες δροσερές σαλάτες, πολλά πιάτα με πρωταγωνιστές το ψάρι και τα θαλασσινά αλλά και –στα βήματα του «Nice ’n’ Easy», με το οποίο το «Frankie» μοιράζεται το ίδιο DNA– πολλές vegan και gluten free ιδέες.

«Frankie»|Το πιο bio-ανήσυχο ιταλικό της πόλης φοράει καλοκαιρινά - εικόνα 2

Ακριβώς δίπλα στο «αδερφάκι» της, σε ένα πολύ όμορφο εξωτερικό ντεκ στο πλακόστρωτο κομμάτι της Ομήρου, η γοητευτική, μοντέρνα τρατορία του Δημήτρη Χριστοφορίδη και του Χρήστου Αθανασιάδη απλώνει τη γοητεία της από το πρωί. Και Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ, σε καλεί να χαρείς ένα ωραίο, χαλαρωτικό aperitivo, συνδυάζοντας κατά την ιταλική συνήθεια ένα ελαφρύ κοκτέιλ (ή εναλλακτικά μια μπίρα draft 500 ml) με τη μεγάλη γκάμα από antipasti που προτείνει η κουζίνα στην πολύ καλή τιμή των € 7. Τις ίδιες ημέρες και ώρες οι pizza lovers μπορούν, με τη σειρά τους, να συνδυάσουν ένα Royal Spritz, ένα Frankie, ένα Mojito, ένα Aperol Spritz ή μια μπίρα (επίσης 500 ml) και μια πίτσα –είτε Margherita, είτε μεσογειακή, είτε πικάντικη– ή μια πιαντίνα μόνο με € 14.

Σκουφά 42, Κολωνάκι, 2103647052, www.frankierestaurant.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Frankie

Σκουφά 42, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.