Ελληνικό καλοκαίρι πιάτο-πιάτο

Από τα πιο ζωντανά all-day spot του κέντρου, ο «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» του Συντάγματος είναι κλασική αξία. Κι έχει καινούργιες γεύσεις.

Ελληνικό καλοκαίρι πιάτο-πιάτο

Με τις αγνές πρώτες ύλες της ελληνικής­ υπαίθρου να αποτελούν τη βάση της γαστρονοµικής του φιλοσοφίας αλλά και µε εμπνευσμένες δηµιουργίες που εξελίσσουν την ελληνική παράδοση, υπηρετώντας ταυτόχρονα το value for money, ο «Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας», το μεζεδοπωλείο που καθιέρωσε πρώτο την έννοια του νεο-μπακάλικου, δεν έχει κλείσει τυχαία 23 χρόνια στην πόλη με ένα δυναμικό που εξελίσσεται διαρκώς.

Ελληνικό καλοκαίρι πιάτο-πιάτο - εικόνα 1

To μαγαζί του Συντάγματος, σε προνομιακή θέση, με τραπεζάκια έξω και άνετη σάλα στο signature ύφος που βλέπει­ με σύγχρονο μάτι την παράδοση, έχει κερδίσει Αθηναίους και ξένους επισκέπτες έχοντας εξελιχτεί σε ένα ζωντανό all day spot σε μία από τις πιο ανερχόμενες πιάτσες της πόλης, για βόλτες όλες τις ώρες της ημέρας. Στο μενού του σεφ Νίκου Μαγγανά τα εκλεκτά προϊόντα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας δίνουν τον τόνο, απογειώνοντας τις διαχρονικά αγαπημένες και νέες comfort προτάσεις που «πειράζουν» με φαντασία τις παραδοσιακές γεύσεις.

Ελληνικό καλοκαίρι πιάτο-πιάτο - εικόνα 2

Στις νέες αφίξεις ξεχωρίσαμε την καλοκαιρινή κολοκυθοσαλάτα με αβοκάντο, δυόσμο, τριμμένη γραβιέ­ρα Νάξου και κρέμα λευκού βαλσαμικού και το δροσερό μιλφέιγ μελιτζάνας με ψητή ντομάτα, απάκι Κρήτης και κρέμα γιαουρτότυρου. Πολύ επιτυχημένη ανανέωση του πιο κλασικού πιάτου του ελληνικού καλοκαιριού, το μουσακαδάκι αρνιού με λαχανικά και σάλτσα ψητής ντομάτας έρχεται μοντέρνα στημένο και σε κερδίζει με την προσθήκη του αρνιού­ και την πιο ελαφριά απόδοση της παραδοσιακής μαμαδίστικης συνταγής.

Ελληνικό καλοκαίρι πιάτο-πιάτο - εικόνα 3

Δεν λείπουν τα διαχρονικά bestsellers, όπως το κοτόπουλο φιλέτο σε φωλιά κανταϊφιού με σος χιώτικης μαστίχας ή το κριθαρότο θαλασσινών με φρέσκα μύδια, καλαμάρι και γαρίδες, ενώ για εγγυημένα γλυκό φινάλε, που κλείνει μέσα του τη γεύση των διακοπών, επιλέγουμε το new entry σπασμένο μιλφέιγ με παγωτό καϊμάκι και γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο αρωματισμένο με μαστίχα.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.