«Γίδι»: Όσοι πιστοί κρεατολάγνοι προσέλθετε

Το μοναδικό κρεατάδικο του Βασίλη Ακριβού είναι ριζωμένο στις γευστικές μας μνήμες.

«Γίδι»: Όσοι πιστοί κρεατολάγνοι προσέλθετε

Η μεγάλη αυλή με τις μουριές και οι μυρωδιές της τσίκνας που βγαίνουν από τη ρετρό ψησταριά με τις σχάρες, τα κάρβουνα και τα τσιγκέλια σας στέλνουν κατευθείαν στα καλοκαίρια των παιδικών σας χρόνων σε αυτό το μοναδικό κρεατάδικο του Βασίλη Ακρίβου στη Μεταμόρφωση. Ο ταλαντούχος εστιάτορας, που αγαπά να μετουσιώνει τη λαϊκή παράδοση σε σύγχρονες conceptual δημιουργίες, υπογράφει άλλο ένα ευφυές concept, βαθιά ριζωμένο στις γευστικές μας μνήμες.

«Γίδι»: Όσοι πιστοί κρεατολάγνοι προσέλθετε - εικόνα 1

Από τις διακοσμητικές πινελιές αριστοφανικού χιούμορ, στις οποίες μας έχει συνηθίσει ο Ακρίβος και δίνουν χαρακτήρα στην υπέροχη αυλή μέχρι το ίδιο το όνομά του, το «Γίδι» είναι ένας ύμνος στην παραδοσιακή χασαποταβέρνα με σύγχρονη ματιά αλλά και πίστη στις δια­χρονικές αξίες. O μερακλής κρεοπώλης και ψήστης Γιάννης Κουστένης θα σας βοηθήσει να διαλέξετε εκλεκτά κομμάτια κρέας από τα πρωτοποριακά ψυγεία σιτέματος, μοσχαρίσιες­ σπαλομπριζόλες, μπούτι και παϊδάκια από πρόβατο, μπιφτέκια από σιτεμένο κιμά και άλλες λαχταριστές κρεατονοστιμιές, που θα φτάσουν στο τραπέζι σας άψογα ψημένες και γεμάτες χυμούς και βαθιά νοστιμιά. Θα τις συνοδεύσετε με ντοματοσαλάτα όπως παλιά και τραγανές πατάτες, που έρχονται σε αλουμινένιο σουρωτήρι, ωραία μαλακή φέτα αλλά και κάτι μακαρούνες βρασμένες σε ζωμό από κόκαλα και κεφαλάκια και πασπαλισμένες με μυζήθρα, που δύσκολα τις ξεχνάς.

Περισσότερες πληροφορίες

Γίδι

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.