Στον «Βλάσση» τιμούν την αστική ελληνική κουζίνα με φόντο πράσινο

To υποδειγματικό ελληνικό μπιστρό αγαπά την παράδοση παραμένοντας ανοιχτό σε νέες ιδέες, με γλυκύτατες τιμές και ιντελεκτουέλ αύρα.

Στον «Βλάσση» τιμούν την αστική ελληνική κουζίνα με φόντο πράσινο

To υποδειγματικό ελληνικό μπιστρό με το φανταστικό φαγητό, που τιμά την παράδοση παραμένοντας ανοιχτό σε νέες ιδέες, με γλυκύτατες τιμές και ιντελεκτουέλ αύρα, είναι ίσως το πιο επιτυχημένο παράδειγμα ιστορικού εστιατορίου που συνεχίζει εξίσου επιτυχημένα την πορεία του στα χέρια της νέας γενιάς.

Στον «Βλάσση» τιμούν την αστική ελληνική κουζίνα με φόντο πράσινο - εικόνα 1

Το καλοκαίρι­ βγάζει τραπεζάκια στο ειδυλλιακό παρκάκι της οδού Μαιάνδρου, πίσω από τη Μιχαλακοπούλου, ενώ η διαμπερής, ψηλοτάβανη, κλιματιζόμενη σάλα με την καλλιτεχνική διάθεση έχει τους δικούς της πιστούς όλες τις εποχές του χρόνου, ειδικά τα μεσημέρια που προσφέρεται για lunch και business break. H εξαιρετικά­ ­μαγειρεμένη αστική κουζίνα του, ακόμη πιο ανεβασμένη από παλιά, ανανεώνει με φαντασία και μεράκι το ρεπερτόριό της και βασίζεται στα εποχικά υλικά και τα πιάτα ημέρας.

Στον «Βλάσση» τιμούν την αστική ελληνική κουζίνα με φόντο πράσινο - εικόνα 2

Η χωριάτικη έρχεται λαχταριστή, με φέτα Μυτιλήνης, σπιτικά κρουτόν και φύλλα δυόσμου, ενώ κλασικές σπεσιαλιτέ όπως τα γεμιστά, η αθηναϊκή σφυρίδα με μαγιονέζα και κάππαρη, οι τηγανητές μελιτζάνες και πιπεριές με γιαούρτι, σκόρδο και σάλτσα ντομάτας, το κριθαρότο με γαρίδες και μαραθόριζα σε πείθουν ότι εδώ απολαμβάνεις τη νοστιμότερη σπιτική κουζίνα της πόλης. Τα γλυκά σε στέλνουν σε μαμαδίστικα τραπέζια πίσω­ στο χρόνο, ενώ... η λυπητερή εδώ δεν ισχύει, αφού ο «Βλάσσης» συνεχίζει να κάνει πρωταθλητισμό στη σχέση ποιότητας-τιμής.

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια, 2107256335, http://vlassisrestaurant.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.