Μια «Italida» από τον Πειραιά

Χρυσοί καθρέφτες σε διάφορα σχήματα γυαλίζουν πάνω στο βιομηχανικό γκρι του τοίχου την ώρα που η κουζίνα... διασχίζει την Ιταλία.

Μια «Italida» από τον Πειραιά

Χρυσοί καθρέφτες σε διάφορα σχήματα γυαλίζουν πάνω στο βιομηχανικό γκρι του τοίχου, από το ταβάνι κρέμονται πολυέλαιοι κι ένας ξυλόφουρνος φιγουράρει στην ανοιχτή κουζίνα. Στην «Italida» που μόλις άνοιξε στον Πειραιά, το μενού έχει επιμεληθεί ο Κώστας Τσίγκας, παίζοντας με διάφορες τοπικές παραδόσεις της γειτονικής χώρας, και τόσο στο εσωτερικό που μιξάρει industrial και κλασικά στοιχεία όσο και στα τραπέζια έξω, δίπλα στις ζαρντινιέρες θα δοκιμάσεις πιάτα όπως τα μύδια σοτέ με μαραθόσπορο, καυτερό σπιτικό λουκάνικο ’nduja και φασόλια, φρέσκα ζυμαρικά mandilli με πέστο από φουντούκι, μοσχαρίσια μάγουλα που αργοψήνονται για δώδεκα ώρες με κριθαράκι και πολέντα, καραμελωμένο ossobucco με ριζότο Milanese. Οι πίτσες έχουν ευρεία γκάμα –ήδη βάλαμε στο μάτι την San Gennaro με αγκινάρα, αντζούγιες, κάππαρη, ρικότα, μοτσαρέλα και μελιτζάνα και ακόμη μία με κατσικίσιο τυρί, σαλάμι, μπρόκολο, guanciale και μπούκοβο–, η λίστα κρασιών αριθμεί πάνω από εκατό ετικέτες από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα και στο ψυγείο με τα ιταλικά τυριά και αλλαντικά σε περιμένουν piave vecchio (ένα ωραίο αγελαδινό τυρί από το Βένετο), απαλό, βουτυράτο castelrosso, sopressata, salame di Felino...

Περισσότερες πληροφορίες

Italida

Φιλελλήνων 9, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.