«Κιουζίν»: Σπιτικό φαγητό με νεωτερικά αγγίγματα

Ρετρό σπιτική αύρα στο μικρό εστιατόριο της οδού Λυκαβηττού, με την έμπειρη σεφ Λένα Σφυρόερα να προσεγγίζει την ελληνική κουζίνα με healthy διάθεση και τα ΠΟΠ προϊόντα σε πρώτους ρόλους.

«Κιουζίν»: Σπιτικό φαγητό με νεωτερικά αγγίγματα

Ρετρό σπιτική αύρα στο μικρό εστιατόριο της οδού Λυκαβηττού, με την έμπειρη σεφ Λένα Σφυρόερα να προσεγγίζει την ελληνική κουζίνα με healthy διάθεση και τα ΠΟΠ προϊόντα σε πρώτους ρόλους.

«Κιουζίν»: Σπιτικό φαγητό με νεωτερικά αγγίγματα - εικόνα 1

Από το δρόμο ακόμα η vintage διάθεση της διακόσμησης σε κάνει να σταθείς έτσι όπως φανερώνεται από τις ανοιχτές θύρες, που ενώνουν τη σάλα με τον έξω χώρο όπου στρώνεται το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι. Όμορφη απαλόχρωμη ταπετσαρία, παλιοί καθρέφτες, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ένα συλλεκτικό ποδήλατο της δεκαετίας ’50, κεντημένα μαξιλαράκια. Η κουζίνα της σεφ Λένας Σφυρόερα (πριν από μερικά χρόνια διατηρούσε το Lena’s Bio Food Market στην οδό Νίκης) έχει σαφώς ελληνική σφραγίδα, με μικρές προσωπικές παρεμβάσεις, αγαπάει τα δικά μας ΠΟΠ προϊόντα και τις healthy επιλογές κι ενσωματώνει διακριτικά γεύσεις της Μεσογείου.

«Κιουζίν»: Σπιτικό φαγητό με νεωτερικά αγγίγματα - εικόνα 2

Ξεκινήσαμε το δείπνο μας με τη σαλάτα με υπερτροφές (σπανάκι, παντζαρόφυλλα, ρόκα, καρότα, κινόα, αβοκάντο, λιαστή ντομάτα, σουλτανίνα, καρύδια, goji berries, ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος, φέτα Βυτίνας, βινεγκρέτ εσπεριδοειδών), μία από τις έντεκα σαλάτες του καταλόγου. Σπιρτόζικη επίγευση από τη βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, πολύ ενδιαφέρουσα με τις τόσες υφές της, χορταστική και σίγουρα υγιεινή. Οι μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες με κρέμα από κοπανιστή Μυκόνου είχαν τραγανή κρούστα και στεγνό τηγάνι και ταίριαξαν μια χαρά με τη δυναμική γεύση της κοπανιστής.

Πολλά υποσχόμενα τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια φούρνου με κουκουνάρι και σταφίδες, γεμιστά με αρσενικό Νάξου και παναρισμένα με βιολογικούς κολοκυθόσπορους. Αν η σάλτσα που τα συνόδευε έριχνε λίγο τους ξιδάτους τόνους της, θα ήταν ένα εξαιρετικό πιάτο. Οι μακαρούνες Καρπάθου από χαρουπάλευρο, με ραγού από ποικιλία μανιταριών και λάδι τρούφας, ήταν ένα στιβαρό και νόστιμο ρουστίκ πιάτο. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η μπριζόλα τόνου με σάλτσα μουστάρδας και σαλάτα ταμπουλέ με πολύχρωμη κινόα.

«Κιουζίν»: Σπιτικό φαγητό με νεωτερικά αγγίγματα - εικόνα 3

Ήρθε ψημένη στα όρια του well done, πλην όμως ήταν τρυφερή και πολύ νόστιμη – ίσως επειδή τη σιτεύουν, όπως μας είπε η σεφ, για κάποιες­ ημέρες. Το τσιγαριαστό κατσικάκι Πάρου με τραχανά Αρκαδίας, αρσενικό Νάξου και μαύρη τρούφα Γρεβενών ήταν λουκούμι και, παρά τη συνύπαρξη τόσο δυνατών γεύσεων, ισορροπημένο. Σημειώστε ότι ο κατάλογος έχει και πιάτα ημέρας, κυρίως από την κλασική ελληνική κουζίνα, που αναρτώνται στο σάιτ του εστιατορίου.

Εξαιρετική η μους ρυζόγαλο με λευκή κουβερτούρα και μεθυσμένες φράουλες στο τέλος του γεύματος: ένα πραγματικό επιδόρπιο με βελούδινη υφή –το ρύζι ίσα που εντοπίζεται–, μέτρια γλυκύτητα, απαλά αρώματα κανέλας και την απαραίτητη ένταση από το άρωμα της φράουλας και το μπράντι.

Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι, 2103647407. Τιμή: € 28-35.

Περισσότερες πληροφορίες

Κιουζίν

Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
06/05/2024

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.