Μια «Mamacita» στις παρυφές της Πλάκας

Πόσα tacos μετράνε ο Pepe και ο Josue; Τι κοκτέιλ φτιάχνουν ο Christian και ο Mauricio; Απαντήσεις στο νέο μεξικάνικο σποτ του κέντρου.

Μια «Mamacita» στις παρυφές της Πλάκας

Πόσα tacos μετράνε ο Pepe και ο Josue; Τι κοκτέιλ φτιάχνουν ο Christian και ο Mauricio; Απαντήσεις στο νέο μεξικάνικο σποτ του κέντρου.

Μια «Mamacita» στις παρυφές της Πλάκας - εικόνα 1

Κάκτοι; Check. Φρίντα; Check. Μεξικάνικη σημαία; Check. Ναός των Μάγια; Check. Και μόνο να δεις το «κολάζ» της πρόσοψης, καταλαβαίνεις ότι το «Mamacita», που ήρθε πρόσφατα να προστεθεί στο multi-culti μωσαϊκό της Απόλλωνος, έχει μεξικάνικο πνεύμα. Στα πολύχρωμα ενδότερα ο Άμπε Περέιρα από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει ζωγραφίσει μια όμορφη mamacita (σαν να λέμε μια μεξικάνα... sexy momma) και ακριβώς απέναντι μια χαρακτηριστική φιγούρα της Dia de los muertos.

Μια «Mamacita» στις παρυφές της Πλάκας - εικόνα 2

Oι σεφ Pepe και Josue ετοιμάζουν huevos rancheros, σεβίτσε λαβράκι, nachos με chili con carne, tacos, quesadillas και fajitas – και για το τέλος σας επιφυλάσσουν μους σοκολάτα με τσίλι και churros. Μπορείτε να βάλετε δίπλα τους τις πικάντικες Margaritas αλλά και τις Pink Senioritas και τις Micheladas –που είναι ένας κλασικός μεξικάνικος συνδυασμός μπίρας με χυμό λάιμ, Worcestershire sauce, Tabasco και χυμό ντομάτας– τις οποίες προτείνουν ο Christian και ο Mauricio στο μπαρ, ενώ δεν λείπουν και οι κανάτες της σανγκρία. Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας γράψουμε μόλις το δοκιμάσουμε.

Περισσότερες πληροφορίες

Mamacita - Taquería y Coctelería

Απόλλωνος 9Β, Πλάκα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.