Estrella Damm, Ημερολόγιο Ποιότητας

Στην Estrella Damm, τη δημοφιλέστερη μπύρα της Βαρκελώνης, προσέχουν πολύ τη συνταγή που τους έχει δώσει αυτή την καταξίωση.

Estrella Damm, Ημερολόγιο Ποιότητας

Στην Estrella Damm, τη δημοφιλέστερη μπύρα της Βαρκελώνης, προσέχουν πολύ τη συνταγή που τους έχει δώσει αυτή την καταξίωση.

Estrella Damm, Ημερολόγιο Ποιότητας - εικόνα 1

Στην Estrella Damm,τη δημοφιλέστερη μπύρα της Βαρκελώνης,προσέχουν πολύ τη συνταγή που τους έχει δώσει αυτή την καταξίωση. Και δεν το λέμε αυτό μόνο επειδή η μαγιά που πυροδοτεί τη ζύμωσή της φυλλάσσεται σε συνθήκες υψηλής ασφάλειας σε Βαρκελώνη, Βαλένθια, Λονδίνο. H Estrella Damm φροντίζει όλα τα στάδια παραγωγής της μπύρας αλλά και των υλικών παρασκευής της με τρόπο ώστε να ελέγχει άμεσα την ποιότητά τους. Το Μάιο λ.χ. άρχισαν να ξεπετάγονται τα πρώτα βλαστάρια στα φυτά του λυκίσκου της. Ιδιόρυθμο φυτό, το φυτεύεις και περιμένεις ένα χρόνο να αρχίσει να ξεπετάγεται. Τότε του βάζουν στηρίγματα για ν αρχίσει να μεγαλώνει καθ’ ύψος, και κατόπιν δεν τον προλαβαίνεις καθώς μεγαλώνει με μια ταχύτητα 15 εκατοστών τη μέρα στρίβοντας σαν τους δείκτες του ρολογιού.

Estrella Damm, Ημερολόγιο Ποιότητας - εικόνα 2

Το Μάιο είναι η εποχή που φυτεύουντο ρύζι στους ορυζώνες και στο δέλτα του ποταμού Ebre το πήγαινε- έλα των ειδικών τρακτέρ με τις πολύ μεγάλες ρόδες που τσαλαβουτούν στα πλημμυρισμένα ρυζοχώραφα για να φυτέψουν τους σπόρους. Μετά από δύο βδομάδες τα νερά χαμηλώνουν και τα νέα φυτά αρχίζουν να ξεπετάγονται. Όταν έρθει η ώρα το ρύζι αυτό θα το χρησιμοποιήσουν μαζί με τη βύνη του κριθαριού που τα χωράφια του πρασινίζουν τον Φεβρουάριο. Κάθε μέρα είκοσi φορτηγά φορτωμένα κριθάρι μπαίνουν στις εγκαταστάσεις της La Moravia όπου μέσα στους ειδικούς χώρους αφού βραχεί με νερό θα βλαστήσει και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα μπει στους φούρνους για να καβουρτιστεί και να σταματήσει η βλάστηση, ελέγχοντας πλήρως αυτή την κρίσιμη διαδικασία και χωρίς να παραγγέλνουν βύνη σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.