Estrella Damm, Ημερολόγιο Ποιότητας

Στην Estrella Damm, τη δημοφιλέστερη μπύρα της Βαρκελώνης, προσέχουν πολύ τη συνταγή που τους έχει δώσει αυτή την καταξίωση.

Estrella Damm, Ημερολόγιο Ποιότητας

Στην Estrella Damm, τη δημοφιλέστερη μπύρα της Βαρκελώνης, προσέχουν πολύ τη συνταγή που τους έχει δώσει αυτή την καταξίωση.

Estrella Damm, Ημερολόγιο Ποιότητας - εικόνα 1

Στην Estrella Damm,τη δημοφιλέστερη μπύρα της Βαρκελώνης,προσέχουν πολύ τη συνταγή που τους έχει δώσει αυτή την καταξίωση. Και δεν το λέμε αυτό μόνο επειδή η μαγιά που πυροδοτεί τη ζύμωσή της φυλλάσσεται σε συνθήκες υψηλής ασφάλειας σε Βαρκελώνη, Βαλένθια, Λονδίνο. H Estrella Damm φροντίζει όλα τα στάδια παραγωγής της μπύρας αλλά και των υλικών παρασκευής της με τρόπο ώστε να ελέγχει άμεσα την ποιότητά τους. Το Μάιο λ.χ. άρχισαν να ξεπετάγονται τα πρώτα βλαστάρια στα φυτά του λυκίσκου της. Ιδιόρυθμο φυτό, το φυτεύεις και περιμένεις ένα χρόνο να αρχίσει να ξεπετάγεται. Τότε του βάζουν στηρίγματα για ν αρχίσει να μεγαλώνει καθ’ ύψος, και κατόπιν δεν τον προλαβαίνεις καθώς μεγαλώνει με μια ταχύτητα 15 εκατοστών τη μέρα στρίβοντας σαν τους δείκτες του ρολογιού.

Estrella Damm, Ημερολόγιο Ποιότητας - εικόνα 2

Το Μάιο είναι η εποχή που φυτεύουντο ρύζι στους ορυζώνες και στο δέλτα του ποταμού Ebre το πήγαινε- έλα των ειδικών τρακτέρ με τις πολύ μεγάλες ρόδες που τσαλαβουτούν στα πλημμυρισμένα ρυζοχώραφα για να φυτέψουν τους σπόρους. Μετά από δύο βδομάδες τα νερά χαμηλώνουν και τα νέα φυτά αρχίζουν να ξεπετάγονται. Όταν έρθει η ώρα το ρύζι αυτό θα το χρησιμοποιήσουν μαζί με τη βύνη του κριθαριού που τα χωράφια του πρασινίζουν τον Φεβρουάριο. Κάθε μέρα είκοσi φορτηγά φορτωμένα κριθάρι μπαίνουν στις εγκαταστάσεις της La Moravia όπου μέσα στους ειδικούς χώρους αφού βραχεί με νερό θα βλαστήσει και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα μπει στους φούρνους για να καβουρτιστεί και να σταματήσει η βλάστηση, ελέγχοντας πλήρως αυτή την κρίσιμη διαδικασία και χωρίς να παραγγέλνουν βύνη σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.