«Ναουμίδης»: Παράδοση με μοντέρνα διάθεση για μια βραδιά στο «Ark»

Ο βραβευμένος σεφ Άγγελος Ναουμίδης φέρνει από τις όχθες της Βεγορίτιδας ένα μενού που βλέπει την τοπική κουζίνα με σύγχρονη ματιά στις 7/6, στο 10o γαστρονομικό event του Symposio at Ark.

«Ναουμίδης»: Παράδοση με μοντέρνα διάθεση για μια βραδιά στο «Ark»

Ο βραβευμένος σεφ Άγγελος Ναουμίδης, από το εστιατόριο «Ναουμίδης» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018) στις όχθες της Λίμνης Βεγορίτιδας, λατρεύει τη γαστρονομική παράδοση του τόπου του και παρουσιάζει ένα μενού που κινείται αρμονικά ανάμεσα στην τοπική κουζίνα και στις σύγχρονες γευστικές απαιτήσεις, στις 7/6, στο δέκατο γαστρονομικό event του Symposio at Ark, το οποίο οργανώνουν το «αθηνόραμα» και το πολυτελές εστιατόριο «Ark».

«Ναουμίδης»: Παράδοση με μοντέρνα διάθεση για μια βραδιά στο «Ark» - εικόνα 1
Το υπέροχο σκηνικό του «Ark»

Ο Άγγελος Ναουμίδης μεγάλωσε μέσα στην κουζίνα. Ήταν δεν ήταν 10 χρόνων όταν άρχισε να μπερδεύεται στα πόδια της μητέρας του, η οποία μαγείρευε στην πρώτη μικρή ταβέρνα που διατηρούσε η οικογένεια στον Άγιο Παντελεήμονα της Φλώρινας, ακριβώς εκεί όπου βρίσκεται σήμερα το μεζεδοπωλείο «Ναουμίδης». Η μαγειρική τον γοήτευσε, η τοπική κουζίνα μίλησε στην ψυχή του και ήδη από τα 16 του ανέλαβε ο ίδιος τις μαρμίτες και τις φωτιές, για να συνεχίσει επικεφαλής της πολυπληθούς ομάδας και του δεύτερου (και βραβευμένου σήμερα) εστιατορίου «Ναουμίδης» που δημιούργησε η οικογένεια λίγα μέτρα πιο ψηλά από το μεζεδοπωλείο. Τι παρακίνησε τον νεαρό Άγγελο να ασχοληθεί με τη μαγειρική; «Αισθάνθηκα πως έπρεπε να συνεχίσω την οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε η μητέρα μου. Ήταν πολύ δυνατά τα ερεθίσματα που εισέπραττα καθημερινά και, τώρα που κοιτάζω πίσω, διαπιστώνω πως όλο αυτό που για τη μητέρα μου ήταν βιοπάλη εγώ το έβλεπα ως δημιουργία».

«Ναουμίδης»: Παράδοση με μοντέρνα διάθεση για μια βραδιά στο «Ark» - εικόνα 2
Ο βραβευμένος σεφ Άγγελος Ναουμίδης

Χρόνο με το χρόνο, με επιμονή, συνεχείς μαθητείες σε διάσημα εστιατόρια του εξωτερικού κι εξειδικευμένα σεμινάρια, ο Άγγε­λος Ναουμίδης εξέλιξε την τέχνη του, πατώντας γερά στα αυθεντικά προϊόντα της περιοχής και στην ντόπια μαγειρική παράδοση. «Τη λατρεύω τη λίμνη», λέει, «μπορώ να την κοιτάζω με τις ώρες από τη βεράντα του εστιατορίου, να εμπνέομαι, να ηρεμώ». Φυσικά, είναι απόλυτα εξοικειωμένος με τα λιμνίσια αλλά και με τα ποταμίσια ψάρια, που αφθονούν στα ποταμάκια γύρω από το Καϊμακτσαλάν κι έχουν πρώτη θέση στο μενού του.

«Ναουμίδης»: Παράδοση με μοντέρνα διάθεση για μια βραδιά στο «Ark» - εικόνα 3
Στον «Ναουμίδη» τα λιμνίσια και τα ποταμίσια ψάρια μεταμορφώνονται δημιουργικά

Όχι μόνο όμως, αφού περιγράφοντας τη μαγειρική του μας λέει ότι η σταθερή του βάση είναι η παράδοση, που την αποδίδει με μια δημιουργική, μοντέρνα διάθεση. Σε αυτό το ύφος θα κινηθεί και το μενού που έχει δημιουργήσει για το event Symposio at Ark, το οποίο δικαιώνει τη φήμη του. Βασικοί συντελεστές για την επιτυχία της βραδιάς και την ανάδειξη των πιάτων του σεφ είναι, όπως πάντα, ο executive chef του εστιατορίου Γιάννης Μπαξεβάνης και η εξαιρετική του μπριγάδα.

Δείτε το μενού

Symposio at Ark | «Ναουμίδης» 7/6

To καλωσόρισμα του σεφ
Γαρίδα τεμπούρα

Ορεκτικό
Κυδώνι ψητό στο φούρνο γεμιστό με μείγμα τεσσάρων τυριών

Κυρίως
Άγρια ποταμίσια πέστροφα με βελουτέ μπρόκολο

Επιδόρπιο
Λαγγίτα με σιροπιαστή κολοκύθα

€ 40 / άτομο

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr

Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.