Inedit από τον Ferran Adria και την Estrella Damm

Στην ιστορία της μπίρας, η Inedit θα καταγραφεί ως κάτι άλλο, το στιλ της δεν έχει προηγούμενο.

Inedit από τον Ferran Adria και την Estrella Damm

Άλλο πράγμα αυτός ο ζύθος! Ένας καινοφανής συνδυασμός lager και ale, παρφουμαρισμένος με πορτοκάλι, κορίανδρο και γλυκόριζα που όταν κυκλοφόρησε έκανε αίσθηση στον κόσμο της γαστρονομίας. «Στην ιστορία της μπίρας, η Inedit θα καταγραφεί ως κάτι άλλο, το στιλ της δεν έχει προηγούμενο. Μπλέκει τα δύο βασικά είδη μπίρας, τη lager και την ale, σε έναν εντελώς πρωτότυπο συνδυασμό και δημιουργεί μια μπίρα που πίνεται κατεξοχήν με φαγητό» όταν είχα επισκεφθεί το «El Bulli» το 2011 την τελευταία σεζόν της λειτουργίας του. Όπως καταγράφει γράφει ο Colmam Andrews στη βιογραφία του Ferran Adria: «Το 2008 ο Ferran σταμάτησε τις περισσότερες συνεργασίες με εξωτερικούς πελάτες, για να συγκεντρωθεί σε αυτά τα πράγματα που τρέφουν πνευματικά το “El Bulli”. Έκλεισε και την επιχείρηση catering που διατηρούσε…

Inedit από τον Ferran Adria και την Estrella Damm - εικόνα 1

Έκανε μια εξαίρεση το 2009, για να σχεδιάσει μια καινούργια μπίρα για την Estrella Damm, την παλαιότερη ζυθοποιία της Ισπανίας». Η ομάδα του φημισμένου «El Bulli» δημιούργησε λοιπόν μια πολύ πρωτότυπη μπίρα, ερωτευμένη με τις γεύσεις της μοντέρνας κοσμοπολίτικης κουζίνας. Όλες αυτές τις δυνατές μεν αλλά εξευγενισμένες γεύσεις, η Inedit αφενός τις σέβεται, αφετέρου τις δροσίζει, τις κοντράρει με μέτρο και τις φωτίζει. Είχε δίκιο ο Ferran που έλεγε ότι είναι μια σπέσιαλ, γκουρμέ μπίρα, που μπορεί να αντιμετωπίσει ευέλικτα τη νέα κουζίνα, γεμάτη γαστρονομικές εκπλήξεις που δεν μπορείς να προβλέψεις. Η μύτη της γοητευτική όλο λουλούδια, φλούδα πορτοκαλιού, κορίανδρο και γλυκά μπαχαρικά, Το στόμα της είναι πλούσιο και κρεμώδες, με μετρημένη πικράδα, απαλή υφή και διακριτική φρεσκάδα. Αλλά και η εμφάνισή της σε κάνει να αναφωνείς αυθορμήτως “ουάου”, μόλις τη βλέπεις. Μεγάλη, μαύρη φιάλη σαν σαμπάνιας, μ ένα χρυσό αστέρι και κόκκινο «τσόκερ» στο λαιμό σε γοητεύει με τη στιλάτη λιτότητα της κομψότητάς της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
10/08/2022

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.