Το «Abbot» ανακαινίστηκε

Επισκεφθήκαμε το bar-restaurant του Χαλανδρίου που μόλις ξανάνοιξε με το καινούργιο καλοκαιρινό στιλ του και ακολουθήσαμε τον Νίκο Βουρλιώτη σε μια μικρή ξενάγηση στο χώρο.

Το «Abbot» ανακαινίστηκε

Επισκεφθήκαμε το «Abbot» που μόλις ξανάνοιξε με το καινούργιο καλοκαιρινό στιλ του και ακολουθήσαμε τον Νίκο Βουρλιώτη σε μια μικρή ξενάγηση στο χώρο. Μαζί με τους συνεργάτες του Μάνο Γαλανό και Δημήτρη Σακουφάκη αποφάσισαν να το κάνουν πιο ανοιχτόκαρδο και να εκμεταλλευτούν την αίσθηση που δίνουν η καταπράσινη αυλή και ο κήπος που περνάει στο εσωτερικό του με την μπουκαμβίλια. Η δράση, λοιπόν, μεταφέρθηκε μπροστά, καθώς το μπαρ έφυγε από τα ενδότερα, ενώ καινούργια παράθυρα και ανοίγματα στην πέτρα κάνουν πιο αεράτη τη θέρμη του. Πέραν της αισθητικής ανανέωσης όμως, πλέον θα το βρίσκετε ανοιχτό από το πρωί για breakfast, brunch και lunch. Ο σεφ Γιώργος Νεστορίδης έχει κρατήσει το πολύ ωραίο μπέργκερ από chuck eye roll και brisket, αλλά έχει προσθέσει και πολλά καινούργια πιάτα.

Το «Abbot» ανακαινίστηκε - εικόνα 1

Ξεκινάω από το bar food και μια πεντατράγανη «πίτσα», που έχει επάνω της τόνο σασίμι, μαγιονέζα ουασάμπι και λάδι τρούφας, τα fusion tacos με πάπια, μάνγκο και τσίλι και το flatbread με λιωμένο τσένταρ, μοτσαρέλα και καβουρμά. Μου άρεσε πολύ το αλλιώτικο σερβίρισμα της χωριά­τικης με ντοματίνια, χαρου­ποπαξίμαδα και «σπαγκέτι» αγγουριού­, που της δίνουν δροσιά. Κι εκτός από το ελκυστικό μυλοκόπι με πουρέ καπνιστής σελινόριζας, ξεχώρισα το κριθαρότο γαρίδας: βρασμένο με ζωμό μπουγιαμπέσας και τσορίθο να γεμίζει τη γεύση του, έχει μια απίθανη σπιρτάδα από ξύσμα λάιμ, που το κάνει πολύ –μα πολύ– καλοκαιρινό. Το dulce de leche-μπανόφι είναι πάντα γοητευτικό και το σοκολατένιο επιδόρπιο με γκανάς σοκολάτας γάλακτος, μους φράουλας και κέικ αμυγδάλου πολυεπίπεδο.

Βασ. Γεωργίου 3, Χαλάνδρι, 2106825881. Τιμή: € 28-35.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.