Επισκεφθήκαμε το «Abbot» που μόλις ξανάνοιξε με το καινούργιο καλοκαιρινό στιλ του και ακολουθήσαμε τον Νίκο Βουρλιώτη σε μια μικρή ξενάγηση στο χώρο. Μαζί με τους συνεργάτες του Μάνο Γαλανό και Δημήτρη Σακουφάκη αποφάσισαν να το κάνουν πιο ανοιχτόκαρδο και να εκμεταλλευτούν την αίσθηση που δίνουν η καταπράσινη αυλή και ο κήπος που περνάει στο εσωτερικό του με την μπουκαμβίλια. Η δράση, λοιπόν, μεταφέρθηκε μπροστά, καθώς το μπαρ έφυγε από τα ενδότερα, ενώ καινούργια παράθυρα και ανοίγματα στην πέτρα κάνουν πιο αεράτη τη θέρμη του. Πέραν της αισθητικής ανανέωσης όμως, πλέον θα το βρίσκετε ανοιχτό από το πρωί για breakfast, brunch και lunch. Ο σεφ Γιώργος Νεστορίδης έχει κρατήσει το πολύ ωραίο μπέργκερ από chuck eye roll και brisket, αλλά έχει προσθέσει και πολλά καινούργια πιάτα.
Ξεκινάω από το bar food και μια πεντατράγανη «πίτσα», που έχει επάνω της τόνο σασίμι, μαγιονέζα ουασάμπι και λάδι τρούφας, τα fusion tacos με πάπια, μάνγκο και τσίλι και το flatbread με λιωμένο τσένταρ, μοτσαρέλα και καβουρμά. Μου άρεσε πολύ το αλλιώτικο σερβίρισμα της χωριάτικης με ντοματίνια, χαρουποπαξίμαδα και «σπαγκέτι» αγγουριού, που της δίνουν δροσιά. Κι εκτός από το ελκυστικό μυλοκόπι με πουρέ καπνιστής σελινόριζας, ξεχώρισα το κριθαρότο γαρίδας: βρασμένο με ζωμό μπουγιαμπέσας και τσορίθο να γεμίζει τη γεύση του, έχει μια απίθανη σπιρτάδα από ξύσμα λάιμ, που το κάνει πολύ –μα πολύ– καλοκαιρινό. Το dulce de leche-μπανόφι είναι πάντα γοητευτικό και το σοκολατένιο επιδόρπιο με γκανάς σοκολάτας γάλακτος, μους φράουλας και κέικ αμυγδάλου πολυεπίπεδο.
Βασ. Γεωργίου 3, Χαλάνδρι, 2106825881. Τιμή: € 28-35.