Symposio at Ark | Ένα γεύμα που αξίζει να κρατήσετε... μανιάτικο

Η άγνωστη, γοητευτική κουζίνα της Μάνης, όπως την ερμηνεύει η βραβευμένη Μανιάτισσα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Κυρίμαι» στον Γερολιμένα, παίρνουν θέση στο έβδομο γαστρονομικό event του Symposio at Ark.

Symposio at Ark | Ένα γεύμα που αξίζει να κρατήσετε... μανιάτικο

Ένας τόπος-θρύλος, η Μάνη, και η άγνωστη, γοητευτική κουζίνα της, όπως την ερμηνεύει με το δικό της τρόπο η βραβευμένη Μανιάτισσα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου από το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Κυρίμαι» στον Γερολιμένα, παίρνουν θέση στο έβδομο γαστρονομικό event του Symposio at Ark στις 26/4, το οποίο οργανώνουν το «αθηνόραμα» και το εστιατόριο «Ark».

Symposio at Ark | Ένα γεύμα που αξίζει να κρατήσετε... μανιάτικο - εικόνα 1
Γοητευτικά κοσμοπολίτικη η σάλα του «Ark», σχεδόν ακουμπάει τη θάλασσα

Στο ομώνυμο εστιατόριο του πετρόχτιστου ιστορικού ξενοδοχείου «Κυρίμαι», που στεγάζεται σε ένα γοητευτικό κτιριακό συγκρότημα του 19ου αιώνα, με φόντο τον τρομερό βράχο του Γερολιμένα και τη γαλαζοπράσινη θάλασσα, η σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου δημιουργεί μια κουζίνα που ακουμπάει στην ψυχή του τόπου. Αντλώντας έμπνευση από τις συνταγές των γιαγιάδων της και τα ντόπια προϊόντα, φέρνει τη μανιάτικη γαστρονομική παράδοση στο σήμερα, με τη δική της μοντέρνα αισθητική. Για αλλού ξεκίνησε η Σταυριανή, αλλού η ζωή την πήγε. Σπούδασε­ βαλκανική Ιστορία και μετά πήγε στην Κωνσταντινούπολη για μεταπτυχιακό στις διεθνείς σχέσεις, και δη τις ελληνοτουρκικές, όπου όμως πήρε υποτροφία για το Istanbul Culinary Institute. Αμέσως μετά έπιασε δουλειά ως προσωπική μαγείρισσα ενός πολύ γνωστού σχεδιαστή μόδας και μέσα στα επόμενα τρία χρόνια βρέθηκε στις κουζίνες καλών εστιατορίων της Πόλης.

Symposio at Ark | Ένα γεύμα που αξίζει να κρατήσετε... μανιάτικο - εικόνα 2
Η Σταυριανή Ζερβακάκου σπούδασε βαλκανική Ιστορία προτού την κερδίσει η μαγειρική

Εκείνη την περίοδο εμφανίστηκε στη ζωή της ο άνθρωπος που εκτίναξε την καριέρα της: η Semsa Denizsel, η σπουδαιότερη Κωνσταντινουπολίτισσα σεφ, που είδε στη Σταυριανή «τον εαυτό της πριν από 20 χρόνια». Τον Απρίλιο του 2015 η διεθνολόγος που έγινε σεφ βρέθηκε στη Μάνη για το Πάσχα και, ύστερα από ένα δείπνο στο «Κυρίμαι», πρότεινε στους ιδιοκτήτες συνεργασία. Η συμφωνία έκλεισε, η δουλειά της αναγνωρίστηκε γρήγορα με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και η Μάνη μπήκε με το εστιατόριο «Κυρίμαι» στους δυνατούς γαστρονομικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Symposio at Ark | Ένα γεύμα που αξίζει να κρατήσετε... μανιάτικο - εικόνα 3
Η σύγχρονη κουζίνα της Μανιάτισσας σεφ αντλεί έμπνευση από την παράδοση

Γοητευτική «λεπτομέρεια» που δείχνει και την ικανότητα της σεφ να συνδέει τη βαθιά παράδοση με τα αιτήματα του σήμερα είναι το «αβγό φρύδι, τσιγαριαστά χόρτα, ξινόγαλο, πικάντικο τσουχτό πρόβειο βούτυρο αρωματισμένο με ξηρό δυόσμο», με το οποίο ανοίγει το μενού: «αβγό φρύδι» έλεγαν το ποσέ αβγό που οι Μανιάτισσες έσπαγαν μέσα­ σε νερό και ξίδι και το πρόσφεραν σε λεχώνες και ασθενείς για να δυναμώσουν, ρίχνοντας από πάνω ελαιόλαδο ή λαρδί... Τη μανιάτικη παραδοσιακή κουζίνα­ σε σύγχρονη απόδοση θα απολαύσουμε στο ειδικό μενού που έχει δημιουργήσει η σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου, με τη συνεργασία του Γιάννη Μπαξεβάνη, executive chef του «Ark», και την μπριγάδα του για το event του Symposio at Ark, στο πολυτελές εστιατόριο «Ark» στα Αστέρια Γλυφάδας.

Δείτε το μενού

SYMPOSIO AT ARK | «Κυρίμαι» 26/4

To καλωσόρισμα του σεφ
Αβγό φρύδι, τσιγαριαστά χόρτα, ξινόγαλο, πικάντικο τσουχτό πρόβειο βούτυρο αρωματισμένο με ξηρό δυόσμο

Ορεκτικό
Κρεμμυδοπασπαλάς με σοταριστές ρίζες σπανακιού, αγκινάρα και μάραθο

Κυρίως
Ψωμί και ψάρι: φιλέτο από μυλοκόπι και σύγκλινο Μέσα Μάνης πάνω σε μαριναρισμένα παντζαρόφυλλα και μελιτζανάκι τουρσί

Επιδόρπιο
Κρέμα γαλακτόπιτας με φρούτα εποχής, φουντούκι και σορμπέ λεμόνι

€ 42/άτομο

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.