Σαν πας στο Περιστέρι «Μην Ψαρώνεις»

Μια μοντέρνα ψαροταβέρνα με τολμηρό όνομα που καλλιεργεί τη θαλασινή μαγειρική πέρα απ' τη σχάρα.

Σαν πας στο Περιστέρι «Μην Ψαρώνεις»

Μια μοντέρνα ψαροταβέρνα που καλλιεργεί τη θαλασινή μαγειρική πέρα απ' τη σχάρα.

Σαν πας στο Περιστέρι «Μην Ψαρώνεις» - εικόνα 1

Κάτω από αυτό το τολμηρό­ όνομα κρύβεται –τι ­άλλο;– μια μοντέρνα ψαροταβέρνα, προσέγγιση που δεν πολυσυνηθίζεται στη Δυτική Αθήνα. Και στην εμφάνιση­ ξεφεύγει από τα κλασικά, υιο­θετώντας τη φρεσκάδα της λευκής επίπλωσης της νεο-ταβέρνας, συνδυασμένη με θαλασσί και μπλε αλλά και την cool αίσθηση που δίνει το γκρι της τσιμεντοκονίας μαζί με το άγριο μπετόν στις κολόνες και τις ταινίες των καλαμιών που διατρέχουν το ταβάνι.

Σαν πας στο Περιστέρι «Μην Ψαρώνεις» - εικόνα 2

Στους τοίχους και στο πάτωμα η παρέλαση των στιλιζαρισμένων ψαριών δεν αφήνει αμφιβολία για την κατεύθυνση της κουζίνας. Τώρα μάλιστα που ο καιρός ανοίγει η όμορφα δια­μορφωμένη βεράντα, σε παρόμοιο στιλ με τη σάλα, είναι ό,τι πρέπει για παρεΐστικες συναντήσεις μεσημέρι βράδυ. Η παρέλαση των μεζέδων αρχίζει ωραία με μια καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης, μια ταραμοσαλάτα που το θαλασσινό της άρωμα ενισχύεται με το γλυκανισάτο του ούζου και με μια πικάντικη homemade τυροκαυτερή. Το κλασικό στακάτο χταπόδι είναι ό,τι πρέπει για απόσταγμα μαζί με τη σαλάτα παντζαριών με ξινομυζήθρα, φιστίκι Αιγίνης και λάδι τρούφας. Ξεχώρισα ακόμη τα γευστικότατα, μυρωδάτα αχνισμένα όστρακα και, φυσικά, λινγκουινάδες και κριθαρότο με συνδυασμούς οστράκων και γαρίδων.

Αιμιλίου Βεάκη 7 & Ρούσβελτ 9, Περιστέρι, 2105766599. Τιμή: € 18-25.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.