Μια μοντέρνα ψαροταβέρνα που καλλιεργεί τη θαλασινή μαγειρική πέρα απ' τη σχάρα.
Κάτω από αυτό το τολμηρό όνομα κρύβεται –τι άλλο;– μια μοντέρνα ψαροταβέρνα, προσέγγιση που δεν πολυσυνηθίζεται στη Δυτική Αθήνα. Και στην εμφάνιση ξεφεύγει από τα κλασικά, υιοθετώντας τη φρεσκάδα της λευκής επίπλωσης της νεο-ταβέρνας, συνδυασμένη με θαλασσί και μπλε αλλά και την cool αίσθηση που δίνει το γκρι της τσιμεντοκονίας μαζί με το άγριο μπετόν στις κολόνες και τις ταινίες των καλαμιών που διατρέχουν το ταβάνι.
Στους τοίχους και στο πάτωμα η παρέλαση των στιλιζαρισμένων ψαριών δεν αφήνει αμφιβολία για την κατεύθυνση της κουζίνας. Τώρα μάλιστα που ο καιρός ανοίγει η όμορφα διαμορφωμένη βεράντα, σε παρόμοιο στιλ με τη σάλα, είναι ό,τι πρέπει για παρεΐστικες συναντήσεις μεσημέρι βράδυ. Η παρέλαση των μεζέδων αρχίζει ωραία με μια καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης, μια ταραμοσαλάτα που το θαλασσινό της άρωμα ενισχύεται με το γλυκανισάτο του ούζου και με μια πικάντικη homemade τυροκαυτερή. Το κλασικό στακάτο χταπόδι είναι ό,τι πρέπει για απόσταγμα μαζί με τη σαλάτα παντζαριών με ξινομυζήθρα, φιστίκι Αιγίνης και λάδι τρούφας. Ξεχώρισα ακόμη τα γευστικότατα, μυρωδάτα αχνισμένα όστρακα και, φυσικά, λινγκουινάδες και κριθαρότο με συνδυασμούς οστράκων και γαρίδων.
Αιμιλίου Βεάκη 7 & Ρούσβελτ 9, Περιστέρι, 2105766599. Τιμή: € 18-25.