Δυνατές oυζο-αρμονίες

Ο σεφ Γιάννης Λιάκου εμπνέεται από το εξαιρετικό, δημοφιλές Ούζο Πλωμαρίου­ και προτείνει πρωτότυπες αρμονίες εξωτικών και παραδοσιακών ­τόνων.

Δυνατές oυζο-αρμονίες

Ο σεφ Γιάννης Λιάκου εμπνέεται από το εξαιρετικό, δημοφιλές Ούζο Πλωμαρίου­ και προτείνει πρωτότυπες αρμονίες εξωτικών και παραδοσιακών ­τόνων.

Δυνατές oυζο-αρμονίες - εικόνα 1

Αυτήν την περίοδο –της Σαρακοστής– η διάθεση για ούζο αυξάνεται γεωμετρικά κι... εντελώς φυσιολογικά, αφού το τρίπτυχο «ανοιξιάτικα αρώματα - λιβάνι - γλυκάνισος» είναι κεντημένο στο DNA μας. Ακριβώς γι’ αυτό διαλέξαμε ένα ούζο­ με καταξιωμένη ποιότητα, όπως το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, για να πειραματιστούμε λίγο με καινούργιες προτάσεις αρμονίας. Το έντονο και κομψό του άρωμα ακτινοβολεί γλυκάνισο, φρέσκο μάραθο, μαστίχα, κόλιαντρο, εσπεριδοειδή και το εξαιρετικό του απόσταγμα είναι αρμονικό, με γλυκές και πικάντικες μετρημένες εντάσεις, απαλή υφή και μεγάλη επίγευση, με γλυκανισάτη αίσθηση μαστίχας. Ο σεφ Γιάννης Λιάκου, υπεύθυνος για την πολύ ωραία κουζίνα στη «Scorpina» και την «Αθερίνα», δημιουργεί συνεχώς νέες θαλασσινές ισορροπίες που ανανεώνουν το σύγχρονο γευστικό ρεπερτόριο.

Δυνατές oυζο-αρμονίες - εικόνα 2

Μας έδωσε, λοιπόν, πολλές ιδέες για να βάλουμε στο τραπέζι­. Κοινός παρονομαστής στους πιο επιτυχημένους γάμους είναι συνδυασμοί που αντιμιλάνε και κοντράρουν το ούζο. Οι πικάντικες και μαζί αρωματικές γεύσεις εκφράζουν πολύ αυθόρμητα τον έρωτά τους για το εθνικό μας απόσταγμα, γι’ αυτό η πιπεράτη και γλυκανισάτη γεύση του, εκτός από το δικό μας μπούκοβο, ταιριάζει και με τον μυρωδάτο εξωτισμό του κάρι. το χταπόδι στη σχάρα ή ακόμη καραμελωμένο με βαλσάμικο και σερβιρισμένο με φάβα τού ταιριάζουν απόλυτα. μια σαρδέλα περασμένη από το αλάτι­ για ελάχιστο χρόνο και σερβιρισμένη με λίγο ξίδι και πιπέρι είναι ιδανική συνοδεία. κι επειδή η 25η Μαρτίου είναι δίπλα μας, ένας ωραίος­ μπακαλιάρος με βελούδινη σκορδαλιά πατάτας πιάνει το ούζο αγκαζέ και προχωράνε!

Top 3

Σεβίτσε γαρίδας

Δυνατές oυζο-αρμονίες - εικόνα 3

Μια πολύ σέξι σπεσιαλιτέ όλο αρώματα εσπεριδοειδών, σέλερι και αγγουριού μαζί με πικάντικες πιπεριές jalapenos και γλυκιά πάπρικα, που πάνω τους σερφάρουν η γλύκα της μαριναρισμένης γαρίδας και οι πέρλες του ούζου, διψάει κυριολεκτικά για γλυκα­νισάτο απόσταγμα.

Σουπιά με λαδολέμονο

Δυνατές oυζο-αρμονίες - εικόνα 4

Υφή τρυφερότατη, γεύση απαλή, που έχει ραμμένο στην ούγια το χαρακτηριστικό της άρωμα, με ένα πολύ κομψό λαδολέμονο φτιαγμένο με λάιμ και λίγη ένταση­ από το μελάνι της, ταιριάζει τόσο φυσικά με το ούζο ακριβώς όπως η σουπιά κολυμπάει στο νερό.

Γαρίδες σαγανάκι με κάρι μασάλα

Δυνατές oυζο-αρμονίες - εικόνα 5

Απολαυστικό fusion. Tο κάρι παντρεύεται με πικάντικο fish massala, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και βαρελίσια φέτα σε έναν τέλειο γάμο. Το ούζο δημιουργεί μαζί τους πολύ ισχυρούς αρμονικούς δεσμούς αποδεικνύοντας τον κοσμοπολιτισμό του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.