Δυνατές oυζο-αρμονίες

Ο σεφ Γιάννης Λιάκου εμπνέεται από το εξαιρετικό, δημοφιλές Ούζο Πλωμαρίου­ και προτείνει πρωτότυπες αρμονίες εξωτικών και παραδοσιακών ­τόνων.

Δυνατές oυζο-αρμονίες

Ο σεφ Γιάννης Λιάκου εμπνέεται από το εξαιρετικό, δημοφιλές Ούζο Πλωμαρίου­ και προτείνει πρωτότυπες αρμονίες εξωτικών και παραδοσιακών ­τόνων.

Δυνατές oυζο-αρμονίες - εικόνα 1

Αυτήν την περίοδο –της Σαρακοστής– η διάθεση για ούζο αυξάνεται γεωμετρικά κι... εντελώς φυσιολογικά, αφού το τρίπτυχο «ανοιξιάτικα αρώματα - λιβάνι - γλυκάνισος» είναι κεντημένο στο DNA μας. Ακριβώς γι’ αυτό διαλέξαμε ένα ούζο­ με καταξιωμένη ποιότητα, όπως το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, για να πειραματιστούμε λίγο με καινούργιες προτάσεις αρμονίας. Το έντονο και κομψό του άρωμα ακτινοβολεί γλυκάνισο, φρέσκο μάραθο, μαστίχα, κόλιαντρο, εσπεριδοειδή και το εξαιρετικό του απόσταγμα είναι αρμονικό, με γλυκές και πικάντικες μετρημένες εντάσεις, απαλή υφή και μεγάλη επίγευση, με γλυκανισάτη αίσθηση μαστίχας. Ο σεφ Γιάννης Λιάκου, υπεύθυνος για την πολύ ωραία κουζίνα στη «Scorpina» και την «Αθερίνα», δημιουργεί συνεχώς νέες θαλασσινές ισορροπίες που ανανεώνουν το σύγχρονο γευστικό ρεπερτόριο.

Δυνατές oυζο-αρμονίες - εικόνα 2

Μας έδωσε, λοιπόν, πολλές ιδέες για να βάλουμε στο τραπέζι­. Κοινός παρονομαστής στους πιο επιτυχημένους γάμους είναι συνδυασμοί που αντιμιλάνε και κοντράρουν το ούζο. Οι πικάντικες και μαζί αρωματικές γεύσεις εκφράζουν πολύ αυθόρμητα τον έρωτά τους για το εθνικό μας απόσταγμα, γι’ αυτό η πιπεράτη και γλυκανισάτη γεύση του, εκτός από το δικό μας μπούκοβο, ταιριάζει και με τον μυρωδάτο εξωτισμό του κάρι. το χταπόδι στη σχάρα ή ακόμη καραμελωμένο με βαλσάμικο και σερβιρισμένο με φάβα τού ταιριάζουν απόλυτα. μια σαρδέλα περασμένη από το αλάτι­ για ελάχιστο χρόνο και σερβιρισμένη με λίγο ξίδι και πιπέρι είναι ιδανική συνοδεία. κι επειδή η 25η Μαρτίου είναι δίπλα μας, ένας ωραίος­ μπακαλιάρος με βελούδινη σκορδαλιά πατάτας πιάνει το ούζο αγκαζέ και προχωράνε!

Top 3

Σεβίτσε γαρίδας

Δυνατές oυζο-αρμονίες - εικόνα 3

Μια πολύ σέξι σπεσιαλιτέ όλο αρώματα εσπεριδοειδών, σέλερι και αγγουριού μαζί με πικάντικες πιπεριές jalapenos και γλυκιά πάπρικα, που πάνω τους σερφάρουν η γλύκα της μαριναρισμένης γαρίδας και οι πέρλες του ούζου, διψάει κυριολεκτικά για γλυκα­νισάτο απόσταγμα.

Σουπιά με λαδολέμονο

Δυνατές oυζο-αρμονίες - εικόνα 4

Υφή τρυφερότατη, γεύση απαλή, που έχει ραμμένο στην ούγια το χαρακτηριστικό της άρωμα, με ένα πολύ κομψό λαδολέμονο φτιαγμένο με λάιμ και λίγη ένταση­ από το μελάνι της, ταιριάζει τόσο φυσικά με το ούζο ακριβώς όπως η σουπιά κολυμπάει στο νερό.

Γαρίδες σαγανάκι με κάρι μασάλα

Δυνατές oυζο-αρμονίες - εικόνα 5

Απολαυστικό fusion. Tο κάρι παντρεύεται με πικάντικο fish massala, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και βαρελίσια φέτα σε έναν τέλειο γάμο. Το ούζο δημιουργεί μαζί τους πολύ ισχυρούς αρμονικούς δεσμούς αποδεικνύοντας τον κοσμοπολιτισμό του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.