Ο τριάστερος Τhomas Bühner για δύο βραδιές στη «Σπονδή»

Ένα πολύ ενδιαφέρον τετ α τετ με την avant-garde κουζίνα ενός κορυφαίου Γερμανού σεφ μας επιφυλάσσει το εστιατόριο του Παγκρατίου.

Ο τριάστερος Τhomas Bühner για δύο βραδιές στη «Σπονδή»

Ένα πολύ ενδιαφέρον τετ α τετ με την avant-garde κουζίνα ενός κορυφαίου Γερμανού σεφ μας επιφυλάσσει στις 10 και 11/2 το εστιατόριο του Παγκρατίου.

Ο τριάστερος Τhomas Bühner για δύο βραδιές στη «Σπονδή» - εικόνα 1

Από το βορειοδυτικό κομμάτι της Γερμανίας έρχεται ο επόμενος καλεσμένος της «Σπονδής». Ο Thomas Bühner, επικεφαλής του εστιατορίου «La Vie» στο Osnabrück, ο οποίος έχει κερδίσει από το 2012 μια θέση στο team των στεφανωμένων με τρία αστέρια Μichelin σεφ του πλανήτη, θα βρεθεί για δυο ημέρες στην Αθήνα. Wagyu ξηρής ωρίμανσης τριάντα ημερών με κονσομέ από μπακαλιάρο, χταπόδι με σάλτσα αγριόχοιρου, κίμτσι και μήλο, αφρός πατάτας με παγωτό κολοκύθα-κάρι και περιστέρι étouffée με καπνό κέδρου και καραμελωμένο χυμό κολοκύθας είναι κάποιες από τις «συνθέσεις» που θα σερβιριστούν στις 10 και 11/2 στο εστιατόριο του Παγκρατίου, αντανακλώντας την προσωπική φιλοσοφία του Bühner.

Ο τριάστερος Τhomas Bühner για δύο βραδιές στη «Σπονδή» - εικόνα 2

Το «συνθέσεις» δεν το λέω τυχαία^ ο ίδιος παρομοιάζει τα πιάτα του με μουσικά όργανα: «άλλοτε ακούγεται το βιολί, άλλοτε ένα όμποε, αλλά τα δυνατά συναισθήματα βγαίνουν στο κρεσέντο όταν παίζει όλη η ορχήστρα». Το ειδικό μενού των δύο βραδιών προσφέρεται στην προνομιακή τιμή των € 120, στo πλαίσιο τoυ φετινού Dine Athens. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, όποτε όσοι ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε καλύτερα μια εξαιρετικά αρμονική, σοφιστικέ κουζίνα που αν αγαπά κάτι περισσότερο από όλα, είναι η καθαρότητα των φυσικών αρωμάτων, θα πρέπει να βιαστείτε. Κρατήσεις στο 2107520658.

Ο τριάστερος Τhomas Bühner για δύο βραδιές στη «Σπονδή» - εικόνα 3

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.