5 spots για φαγητό στην μπάρα

Σήκω από το τραπέζι, το τρώγειν στη μπάρα έχει άλλη γοητεία. Ιδού μερικά διαφορετικά σκηνικά για να... εξασκηθείς.

5 spots για φαγητό στην μπάρα

Σήκω από το τραπέζι, το τρώγειν στη μπάρα έχει άλλη γοητεία. Ιδού μερικά διαφορετικά σκηνικά για να... εξασκηθείς.

«Abbot»

5 spots για φαγητό στην μπάρα - εικόνα 1

Στο εστιατόριο του Νίκου Βουρλιώτη η πέτρα, που απλώνεται και στο χώρο του μπαρ με τη μεγάλη μπάρα, και το ανοιχτόχρωμο ξύλο στο ταβάνι δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα. Πρώτης τάξεως γήπεδο λοιπόν για να φας εξαιρετικό μπέργκερ, ζουμερό και πεντανόστιμο από chuck eye roll και brisket κομμάτια, καθισμένος στα στουλ-πολυθρόνες. Γλυκαθείτε με γοητευτικό dulce de leche.

«Opera Quarta»

5 spots για φαγητό στην μπάρα - εικόνα 2

Μητροπολιτικό, μοδάτο στιλ με στουλ-καρέκλες στη μεγάλη μπαρ που είναι βασικό στοιχείο του μαγαζιού και από πάνω η εικαστική παρέμβαση των Μαρίας Κοκκίνου-Ανδρέα Κούρκουλα από χάρτινους κυλίνδρους κομμένους σε διαφορετικά ύψη. Αστέρι το ριζότο μιλανέζε με οσομπούκο, παρμεζάνα 36 μηνών και σαφράν, ωραία η καρμπονάρα του με πανσέτα αγριόχοιρου.

«FeedΕλ»

5 spots για φαγητό στην μπάρα - εικόνα 3

Σκοτεινό κι οξειδωμένο, έχει μπαρίστικη sui generis αύρα και βασίλισσα τη Φρίντα Κάλο, με μακριά ξύλινη μπάρα και στουλ με πλάτη που οι περισσότεροι πίνουν αλλά τρως πολύ άνετα. Σ’ αυτό το προχώ μεζεδοπωλείο μπορείς να τσιμπολογήσεις χταπόδι sous vide αρτυμένο διακριτικά με πικάντικο λάχανο κίμτσι και ξινούτσικο κουσκουσάκι με dashi, σαφράν, μύδια, γαρίδες και καλαμάρι.

«Θα σε κανω βασιλισσα»

5 spots για φαγητό στην μπάρα - εικόνα 4

Έντονα θεατρικό, αλλά με λιτό πνεύμα, και μια υπέροχη ξύλινη στέγη-σούπερ σταρ. Στην μπάρα του μπορείτε να πιείτε ψαγμένα κρασιά, τα οποία σας προτείνουμε να συνοδεύσετε με εξαιρετικά τυριά και αλλαντικά, διαλεγμένα με άποψη από τον ιδιοκτήτη σομελιέ Δημήτρη Λίτινα.

«Sushimou»

5 spots για φαγητό στην μπάρα - εικόνα 5

Sushi bar σε συσκευασία τσέπης –όπως Τόκιο–, με ξύλινη μπάρα για 12 μόλις άτομα και τον Αντώνη Δρακουλαράκο να κεντάει σε face to face επικοινωνία μαζί τους. Κορυφαία σουπιά και καλαμάρι, κόκκινη γαρίδα Κοιλάδας σε nigiri με βαθιά γλύκα, πρωτότυπο μπαρμπούνι nigiri και το κόκαλό του τραγανοτηγανισμένο με συνοδεία τσίπουρο σφηνάκι.

Περισσότερες πληροφορίες

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Feedέλ Urban Gastronomy

Κτενά 1, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.