Η πλατεία Κοτζιά στολίζεται με... street food

Tηγανητές πατάτες όπως τις τρως στους δρόμους του Βελγίου και bao buns με «γύρο» πάπιας –πάντα στο χέρι– είναι λίγες μόνο από τις λιχουδιές που ετοιμάζονται για pop up εμφάνιση στο χριστουγεννιάτικο Αthens Food Market.

Η πλατεία Κοτζιά στολίζεται με... street food

Tηγανητές πατάτες όπως τις τρως στους δρόμους του Βελγίου, bao buns με «γύρο» πάπιας και σούπα με άρωμα αστακού –πάντα στο χέρι– είναι λίγες μόνο από τις λιχουδιές που ετοιμάζονται για pop up εμφάνιση στο χριστουγεννιάτικο Αthens Food Market.

Η πλατεία Κοτζιά στολίζεται με... street food - εικόνα 1

Το Athens Food Market επιστρέφει από την Πέμπτη 21/12 μέχρι τις 31/12 και γεμίζει την πλατεία Κοτζιά με νοστιμιές και κοκτέιλ, live μουσικές και DJ sets πασπαλισμένα με χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Στην τρίτη κατά σειρά διοργάνωση του αλέγρου κι εξωστρεφούς αυτού event, γνωστοί σεφ, εστιατόρια και food projects της πόλης παίζουν με την ιδέα του φαγητού δρόμου. Στις pop up καντίνες που θα στηθούν με φόντο τα ιστορικά κτίρια της πλατείας σας περιμένει, για δέκα ημέρες και σε λογικές τιμές, πληθώρα προτάσεων: γαλλικές/μεσογειακές γεύσεις του Γιώργου Ηλιού («Polly Maggoo»), multi-ethnic εμπνεύσεις του Ηλία Σκουλά («Food Mafia»), λατινοαμερικάνικες λιχουδιές του Δημήτρη Φέτση («Che»), θαλασσινές ιδέες του Βασίλη Τσατσάκη («Ψαράδες»), ΒΒQ του αμερικάνικου Νότου από τον Βασίλη Σπόρο («PO’ Boys» και «Mama Roux»), έξυπνα twists στο pub food από τον Βασίλη Φώτο («7 Food Sins»), και ένα καλοδεχούμενο μιξάζ φαγητού –από τον Βασίλη Γεωγλερή– με κρασί και καφέ Wise Cup από το «Warehouse».

Η πλατεία Κοτζιά στολίζεται με... street food - εικόνα 2

Εμφάνιση-έκπληξη εκείνη του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο «CTC» του Αλέξανδρου Τσιοτίνη που έχει κι εκείνο τη δική του καντίνα, δίνοντάς σας την ευκαιρία να δοκιμάσετε τη βελουτέ καλαμποκιού-σήμα κατατεθέν του εστιατορίου, με άρωμα αστακού και τρούφας σε street εκδοχή. Εκτός των παραπάνω, το 3ο Αthens Food Market, που συνδιοργανόνεται με τον Δήμο Αθηναίων, θα έχει για πρώτη φορά και κοκτέιλ από την ομάδα του Ξαβιέ Μισαηλίδη («Holly Garden») αλλά και μια πρωτότυπη δράση με τίτλο «Βάζουμε τον σεφ στην τάξη», όπου οι συμμετέχοντες σεφ θα παραδίδουν καθημερινά μαθήματα μαγειρικής σε μια μεγάλη στεγασμένη υπαίθρια κουζίνα, με guests stars τον Ηλία Μαμαλάκη και τον Γιώργο Τσούλη.

Ωράριο λειτουργίας: 21-31/12, 12 μ.-8 μ.μ., 24 και 31/12, 12 μ.-6 μ.μ., 25-26/12 κλειστά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.