2 χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ γεμίζουν τα ποτήρια

Ποικίλα κρασιά προς σχολαστική εξερεύνηση κι ένα sparkling bar από τη μία, εποχιακές, χριστουγεννιάτικες και σπέσιαλ μπίρες από την άλλη.

2 χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ γεμίζουν τα ποτήρια

Ποικίλα κρασιά προς σχολαστική εξερεύνηση κι ένα sparkling bar από τη μία, εποχιακές, χριστουγεννιάτικες και σπέσιαλ μπίρες από την άλλη.

Xmas Wine Fest

2 χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ γεμίζουν τα ποτήρια - εικόνα 1

Μια και το www.botilia.gr γιορτάζει τα πέμπτα του γενέθλια διοργανώνοντας άλλο ένα Christmas WineFest –το μεγαλύτερο μέχρι τώρα–, είναι μια καλή ευκαιρία να διαλέξετε κρασιά για τα γιορτινά τραπέζια. Το Σάββατο 16/12 (1-10 μ.μ.), στον πρότυπο χώρο της γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην Καλλιθέα, το οινικό πάρτι θα ανάψει μιξάροντας δοκιμές κρασιών παλιότερων και νέων οινοποιείων, masterclasses και DJ sets. Ετικέτες περισσότερων από 30 παραγωγών καθώς κι ένα ειδικά διαμορφωμένο sparkling bar με πολλές επιλογές σε αφρώδη κρασιά σίγουρα θα σας δώσουν ιδέες. Θα βοηθήσουν και οι σομελιέ του www.botilia.gr, γνωρίζοντάς σας επ’ ευκαιρία και τις ετικέτες που τους έχουν κάνει κλικ τελευταία. Η είσοδος είναι ελεύθερη. (Λυκούργου 235 Γ2, Καλλιθέα, 2118508688)

Xmas Beer Fest

2 χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ γεμίζουν τα ποτήρια - εικόνα 2

Όσοι ανήκετε στο κλαν των ευλαβικών μπιρόφιλων, φροντίστε να περάσετε από το micro-festival που διοργανώνει από τις 15 έως και τις 24/12 (από τις 11 π.μ.) το «Barley Cargo» σε συνεργασία με το περιοδικό Beer Catalog, το οποίο φέτος γιορτάζει είκοσι χρόνια. Ανάμεσα στις 60 εποχιακές προτάσεις του Xmas Beer Fest, άλλες σε φιάλη και άλλες σε βαρέλι –όλες σε περιορισμένη ποσότητα– σας περιμένουν χειμωνιάτικες, χριστουγεννιάτικες και σπέσιαλ μπίρες διαφορετικών στιλ από ποικίλες χώρες του εξωτερικού, κάποιες από τις οποίες θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμες στην Ελλάδα, καθώς και εποχιακές κυκλοφορίες ελληνικών ζυθοποιείων. Το φεστιβάλ έχει και το συνοδευτικό, αναλόγως γιορτινό μενού του, το οποίο θα «παίζει» παράλληλα με τον κλασικό κατάλογο του χώρου ενώ στο κλίμα των ημερών θα σερβίρεται και ζεστή Glühbier, πικάντικη και αρωματική, όπως και ζεστό λικέρ μπίρας-καφέ, το οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε με ή χωρίς topping. Η είσοδος είναι ελεύθερη. (Κολοκοτρώνη 6, κέντρο, 2103230445)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.