Oι Κυριακές τους είναι... της μαμάς

Ένα wine restaurant κι ένα bar restaurant που τα μεσημέρια της Κυριακής φτιάχνουν γιουβέτσι, παστίτσιο και γίγαντες στη γάστρα.

Oι Κυριακές τους είναι... της μαμάς

Ένα wine restaurant κι ένα bar restaurant που τα μεσημέρια της Κυριακής φτιάχνουν γιουβέτσι και παστίτσιο και άλλα «σπιτικά».

«By the glass»

Oι Κυριακές τους είναι... της μαμάς - εικόνα 1

Με το κλασικό οικογενειακό τραπέζι του, κάθε Κυριακή από τη 1 μ.μ., το όμορφο wine bar-bistrot της στοάς Ράλλη έχει βάλει στόχο να σας ξυπνήσει νόστιμες αναμνήσεις – από αυτές που δεν παλιώνουν ποτέ. Ο καινούργιος σεφ Θεόδωρος Καρίνος πυροδοτεί το μηχανισμό της αναδρομής με μια σειρά γεύσεων «από σπίτι», κάθε φορά διαφορετικές, από πίτες σε μαμαδίστικο κόκορα κρασάτο και από εκεί σε ένα μοσχαράκι γιουβέτσι και η λίστα σιγοντάρει με μια μεγάλη γκάμα ελληνικών κρασιών: οι επιλογές είναι εκατοντάδες.

«Μακάλο»

Oι Κυριακές τους είναι... της μαμάς - εικόνα 2

Μια «Κυριακή σαν της μάνας σου» σκέφτηκαν ο Παντελής Σαρακίνης και ο Ζαχαρίας Γιαννέλος στο φρέσκο, μοντέρνο, χαλαρό spot της οδού Νίκης κι έτσι, επίσης από τη 1 μ.μ., φτιάχνουν πολλά και διάφορα, ανάλογα με τη διάθεση: κρεμμυδόπιτα σε μακεδονικό φύλλο με κασέρι Μυτιλήνης λ.χ., κότσι μοσχαρίσιο με πουρέ πατάτας, παστίτσιο ρολό, μοσχάρι γεμιστό με γραβιέρα και πιπεριά, λαζάνια με κιμά και μελιτζάνες... Εκτός από τις επιλογές σε κρασί, προτείνονται και μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, αλλά και κάποια κοκτέιλ.

Περισσότερες πληροφορίες

By the Glass

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων (Στοά Ράλλη), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.