Ceviche-mania σε 4 κινήσεις

Τα ceviche, δηλαδή ψάρια και θαλασσινά κομμένα σε κυβάκια και ψημένα σε λάιμ, the peruvian way, κάνουν θραύση στην Αθήνα. Τελευταία τα πετύχαμε...

Ceviche-mania σε 4 κινήσεις

Στο Milos

Το πρωτότυπο ceviche του ελληνικού εστιατορίου φτιάχνεται με βελούδινο λαβράκι που μαρινάρεται σε λεμόνι, τσίλι και κορίανδρο και η χάρη του αποκτά γαλανόλευκο χαρακτήρα καθώς σερβίρεται μιξαρισμένο με φασόλια πιάζ και φέτα. Πολύ καλό! Μπορείτε να το ζητήσετε και με άλλα φρέσκα ψάρια της ημέρας.

Στο Matsuhisa Athens

Ceviche-mania σε 4 κινήσεις - εικόνα 1

Είναι αρκετά τα ceviche που μπορείς να φας εδώ και στο ντρέσινγκ του (yuzu, chili, κορίανδρος) μαρινάρονται αστακός που σερβίρεται με κινόα ή ντομάτες με κρεμμύδι και αγγούρι ή ποικιλία θαλασσινών (λαβράκι, σολομός, χταπόδι, γλυκιά γαρίδα, αχιβάδα).

Στο Che

Ceviche-mania σε 4 κινήσεις - εικόνα 2

Το ceviche mixto στο πληθωρικό και πολύχρωμο μαγαζί του Πειραιά περιλαμβάνει χταπόδι, γαρίδα, καλαμάρι και μυλοκόπι, μαριναρισμένα σε χυμό γκρέιπφρουτ που του προσθέτουν γάλα καρύδας. Πρωτότυπο μεν αλλά και κάπως βαρύ.

Στο Nikkei

Ceviche-mania σε 4 κινήσεις - εικόνα 3

Το σεβίτσε λαβράκι είναι εξαιρετικό. Leche de tigre εσπεριδοειδών, μάνγκο, σπέσιαλ καλαμπόκι choclo και φρέσκος κορίανδρος φτιάχνουν ένα εξαιρετικό παιχνίδισμα ισορροπιών και αντιθέσεων ανάμεσα στο αρωματικά ξινό, το αλμυρό και τις απαλές και τραγανές υφές.

Περισσότερες πληροφορίες

Matsuhisa Athens

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Che

Καραΐσκου 151, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα πιο cool street food της Θεσσαλονίκης ήρθε και στην Αθήνα

Χεράτο φαγητό με τις δικές του νόρμες και ωραία vibes επί της οδού Αρτέμιδος, σε μία άρτι αφιχθείσα πρόταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/09/2025

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.