Μεξικάνικα γενέθλια υπό το βλέμμα της Φρίντα Κάλο!

Το «Dos Hermanos» της Κηφισιάς γιορ­τάζει τα 25 του χρόνια με χάπενινγκ και ωραία νέα πιάτα σε ένα σκηνικό στιλάτης πολυχρωμίας.

Μεξικάνικα γενέθλια υπό το βλέμμα της Φρίντα Κάλο!

Το «Dos Hermanos» της Κηφισιάς γιορ­τάζει τα 25 του χρόνια με χάπενινγκ και ωραία νέα πιάτα σε ένα σκηνικό στιλάτης πολυχρωμίας.

Μεξικάνικα γενέθλια υπό το βλέμμα της Φρίντα Κάλο! - εικόνα 1

Θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγα στο «Dos Hermanos», όταν άνοιξε το πολύχρωμο σκηνικό του στον όροφο τότε: μου είχε κάνει εντύπωση το προσεγμένο φαγητό, κάτι που επιβεβαίωνα διαρκώς σε επόμενες επισκέψεις μου. Μέσα στα χρόνια, βέβαια, το δημοφιλές μεξικάνικο εστιατόριο έχει εξελιχτεί και μεγαλώσει. Εκτός από την πάνω αίθουσα, έχει επεκταθεί και στο ισόγειο και στο βάθος έχει δημιουργηθεί ένας μικρός εντυπωσιακός κήπος, όπου τρως υπό το βλέμμα της Φρίντα Κάλο.

Μια στιλάτη πολυχρωμία απλώνεται παντού, άλλοτε πιο αφαιρετική (σαν σε μοντέρνο μουσείο) και άλλοτε πιο μπαρόκ αλλά όχι παλιομοδίτικη, καρυκευμένη με κάκτους, μάσκες, αγάλματα, κεντημένα σομπρέρο, αποικιακά έπιπλα, κεραμικά πιάτα σε γήινα χρώματα... Φέτος που κλείνει τα είκοσι πέντε, λοιπόν, το «Dos Hermanos» δεν θα αφήσει να περάσουν έτσι τα γενέθλιά του. Από το τέλος του μήνα θα οργανώσει πάρτι και διάφορα χάπενινγκ αλλά και διαγωνισμούς με πολλά δώρα, το κορυφαίο εκ των οποίων θα είναι η κλήρωση ενός δεκαήμερου ταξιδιού στο Μεξικό (τις λεπτομέρειες θα τις βρείτε σύντομα στο «α»).

Μεξικάνικα γενέθλια υπό το βλέμμα της Φρίντα Κάλο! - εικόνα 2

Από τα καινούργια πιάτα που δοκιμάσαμε ξεχωρίσαμε την πλούσια, δροσερή και φρουτώδη σαλάτα­ με μάνγκο, αβοκάντο και μαρούλι, συνδυασμένη με κράνμπερι, μαριναρισμένα φιλετίνια από ψαρονέφρι και μια ωραία σάλτσα μάνγκο που της δίνει έξτρα γεύση. Τις quesadillas μην τις χάσετε, έρχονται ψητές και τραγανές με διάφορες γεμίσεις – αυτή με τσορίθο και γουακαμόλε είναι πικάντικη και ορεκτική. Τα τραγανιστά taquitos είναι ωραίος μεζές και μου άρεσαν στην εκδοχή με μοσχαρίσιο κιμά και τυριά. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όλες οι τορτίγιες, είτε σταρένιες είτε καλαμποκιού­, φτιάχνονται καθημερινά στο εστιατόριο.

Έτσι μπορείς να χαρείς burrito τα οποία γαρνίρονται με τυρί που λιώνει καθώς ψήνονται στο φούρνο, νοστιμότατες green enchiladas poblanas σε τορτίγια καλαμποκιού που μαγειρεύονται σε σάλτσα πράσινης πιπεριάς poblano, γεμίζονται με κοτόπουλο και ψήνονται στο φούρνο και, φυσικά, fajitas τις οποίες επέλεξα να γεμίσω με γευστικότατο ψιλοκομμένο skirt steak μαριναρισμένο σε τσίλι, που ψήνεται στη σχάρα κι έρχεται μπροστά σου σε καυτό μαντέμι. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο­ το κέφι ανάβει με συγκρότημα­ Κουβανών που παίζει λατίνο ρυθμούς κι ένα χορευτικό ζευγάρι που παρασύρει μαζί του τον κόσμο.

Κυριαζή 24, Κηφισιά, 2108087906. Τιμή: € 22-28.

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.