Μεξικάνικα γενέθλια υπό το βλέμμα της Φρίντα Κάλο!

Το «Dos Hermanos» της Κηφισιάς γιορ­τάζει τα 25 του χρόνια με χάπενινγκ και ωραία νέα πιάτα σε ένα σκηνικό στιλάτης πολυχρωμίας.

Μεξικάνικα γενέθλια υπό το βλέμμα της Φρίντα Κάλο!

Το «Dos Hermanos» της Κηφισιάς γιορ­τάζει τα 25 του χρόνια με χάπενινγκ και ωραία νέα πιάτα σε ένα σκηνικό στιλάτης πολυχρωμίας.

Μεξικάνικα γενέθλια υπό το βλέμμα της Φρίντα Κάλο! - εικόνα 1

Θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγα στο «Dos Hermanos», όταν άνοιξε το πολύχρωμο σκηνικό του στον όροφο τότε: μου είχε κάνει εντύπωση το προσεγμένο φαγητό, κάτι που επιβεβαίωνα διαρκώς σε επόμενες επισκέψεις μου. Μέσα στα χρόνια, βέβαια, το δημοφιλές μεξικάνικο εστιατόριο έχει εξελιχτεί και μεγαλώσει. Εκτός από την πάνω αίθουσα, έχει επεκταθεί και στο ισόγειο και στο βάθος έχει δημιουργηθεί ένας μικρός εντυπωσιακός κήπος, όπου τρως υπό το βλέμμα της Φρίντα Κάλο.

Μια στιλάτη πολυχρωμία απλώνεται παντού, άλλοτε πιο αφαιρετική (σαν σε μοντέρνο μουσείο) και άλλοτε πιο μπαρόκ αλλά όχι παλιομοδίτικη, καρυκευμένη με κάκτους, μάσκες, αγάλματα, κεντημένα σομπρέρο, αποικιακά έπιπλα, κεραμικά πιάτα σε γήινα χρώματα... Φέτος που κλείνει τα είκοσι πέντε, λοιπόν, το «Dos Hermanos» δεν θα αφήσει να περάσουν έτσι τα γενέθλιά του. Από το τέλος του μήνα θα οργανώσει πάρτι και διάφορα χάπενινγκ αλλά και διαγωνισμούς με πολλά δώρα, το κορυφαίο εκ των οποίων θα είναι η κλήρωση ενός δεκαήμερου ταξιδιού στο Μεξικό (τις λεπτομέρειες θα τις βρείτε σύντομα στο «α»).

Μεξικάνικα γενέθλια υπό το βλέμμα της Φρίντα Κάλο! - εικόνα 2

Από τα καινούργια πιάτα που δοκιμάσαμε ξεχωρίσαμε την πλούσια, δροσερή και φρουτώδη σαλάτα­ με μάνγκο, αβοκάντο και μαρούλι, συνδυασμένη με κράνμπερι, μαριναρισμένα φιλετίνια από ψαρονέφρι και μια ωραία σάλτσα μάνγκο που της δίνει έξτρα γεύση. Τις quesadillas μην τις χάσετε, έρχονται ψητές και τραγανές με διάφορες γεμίσεις – αυτή με τσορίθο και γουακαμόλε είναι πικάντικη και ορεκτική. Τα τραγανιστά taquitos είναι ωραίος μεζές και μου άρεσαν στην εκδοχή με μοσχαρίσιο κιμά και τυριά. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όλες οι τορτίγιες, είτε σταρένιες είτε καλαμποκιού­, φτιάχνονται καθημερινά στο εστιατόριο.

Έτσι μπορείς να χαρείς burrito τα οποία γαρνίρονται με τυρί που λιώνει καθώς ψήνονται στο φούρνο, νοστιμότατες green enchiladas poblanas σε τορτίγια καλαμποκιού που μαγειρεύονται σε σάλτσα πράσινης πιπεριάς poblano, γεμίζονται με κοτόπουλο και ψήνονται στο φούρνο και, φυσικά, fajitas τις οποίες επέλεξα να γεμίσω με γευστικότατο ψιλοκομμένο skirt steak μαριναρισμένο σε τσίλι, που ψήνεται στη σχάρα κι έρχεται μπροστά σου σε καυτό μαντέμι. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο­ το κέφι ανάβει με συγκρότημα­ Κουβανών που παίζει λατίνο ρυθμούς κι ένα χορευτικό ζευγάρι που παρασύρει μαζί του τον κόσμο.

Κυριαζή 24, Κηφισιά, 2108087906. Τιμή: € 22-28.

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα πιο cool street food της Θεσσαλονίκης ήρθε και στην Αθήνα

Χεράτο φαγητό με τις δικές του νόρμες και ωραία vibes επί της οδού Αρτέμιδος, σε μία άρτι αφιχθείσα πρόταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/09/2025

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.