Ο Μίλτος Αρμένης δυναμώνει το «Όμικρον»

Ο διακεκριμένος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας Mίλτος Αρμένης ετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα σελίδα του εντυπωσιακού εστιατορίου της Kηφισιάς.

Ο Μίλτος Αρμένης δυναμώνει το «Όμικρον»

Ο διακεκριμένος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας Μίλτος Αρμένης ετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα σελίδα του εντυπωσιακού εστιατορίου της Kηφισιάς.

Ο Μίλτος Αρμένης δυναμώνει το «Όμικρον» - εικόνα 1

Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα εστιατόρια της Αθήνας καθώς το εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα που το στεγάζει σε κάνει να γυρίζεις συχνά το κεφάλι για να χαζέψεις τις φυγές των «φτερών» της εντυπωσιακής του στέγης. Η ιδιοτυπία συνεχίζεται και μέσα στη σάλα με τα δύο επίπεδα. Προς το παρόν όμως ο καιρός είναι καλός οπότε χαιρόμαστε τον φανταστικό κήπο του «Όμικρον» που είναι γεμάτος φοίνικες, πρασινάδες και λουλούδια – δεν είναι υπερβολικό να πεις ότι είναι από τους ωραιότερους στα βόρεια.

Ο Μίλτος Αρμένης δυναμώνει το «Όμικρον» - εικόνα 2

Εκτός όλων αυτών όμως, το εστιατόριο της Κηφισιάς, που ανήκει στον όμιλο Καστελόριζο, ετοίμασε μια πολύ γερή πρόταση για τη νέα σεζόν αφού την κουζίνα του ανέλαβε ο βραβευμένος σεφ Μίλτος Αρμένης, που έχει διακριθεί με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Ο Αρμένης είναι σεφ με ταμπεραμέντο, μισός Έλληνας και μισός Ισπανός, και πηγαίο ταλέντο. Παίρνει τη φασολάδα, το εθνικό μας φαγητό που δεν έχουν πολυασχοληθεί μαζί του οι εκπρόσωποι της νέας ελληνικής κουζίνας, και την κάνει μια τραγανή κροκέτα με την υγρή, χυλωμένη οικειότητά της να συνδυάζεται τέλεια με τσαχπινιά παστής ρέγγας και ωμό κρεμμύδι.

Ο Μίλτος Αρμένης δυναμώνει το «Όμικρον» - εικόνα 3

Τη δύναμη της χωριάτικης τη μετατρέπει σ’ ένα δροσιστικό γκασπάτσο, ενώ στην αθηναϊκή, που θέλει ενίσχυση η βελούδινη υφή της, βάζει κερκυραϊκή πινελιά με κουμκουάτ, τιμώντας την πατρίδα του. Στο κερκυραϊκό τσιγαρέλι που συνοδεύεται με καλαμάρι νιώθεις τη βαθιά νοστιμάδα της ποικιλίας των χόρτων και των μυρωδικών να καρυκεύεται με πικάντικο κοκκινοπίπερο, ενώ το χταπόδι καρπάτσιο έχει μεζετζίδικη ένταση σκόρδου και αγουρίδα.

Ο Μίλτος Αρμένης δυναμώνει το «Όμικρον» - εικόνα 4

Τα καλύτερα πιάτα του Αρμένη που δοκιμάσαμε σε avant premiere, λίγο πριν το μενού βγει στον αέρα, ήταν: ένα ταρτάρ εξαιρετικής χαλκιδαίικης καραβίδας με εσπεριδοειδή και σορμπέ πορτοκάλι· το σοφιστικέ «σαν παστίτσιο» όπου τα al dente μακαρόνια γίνονται τραγανή κροκέτα με κιμά στο εσωτερικό τους και σερβίρονται με βελούδινη μπεσαμέλ και μοσχαρίσιο ταρτάρ· και τα πολύ ωραία ντάμπλινγκ γεμισμένα με κόκορα παστιτσάδα με μυρωδάτα κερκυραϊκά σπετσερικά.

Ο Μίλτος Αρμένης δυναμώνει το «Όμικρον» - εικόνα 5

Στο μενού θα βρείτε ακόμη μοοσχαρίσια μάγουλα στιφάδο με πλούσιο βουτυράτο πουρέ, σιταρότο αλά σπετσιότα με αρνάκι και χιόνι φέτας, τσιπούρα με τραχνότο γεμάτο λαχανικά και λίγο καπνιστό χοιρινό μάγουλο, κι ένα ασυνήθιστο κοκορέτσι με τζατζίκι πατάτας-καρότου. Στο φινάλε μας άρεσε η σούπα σοκολάτας με μαρέγκες και φρούτα, και η απόδόμηση του μπακλαβά ο οποίος γίνεται παγωτό.

Δρόσου 1 & Αίγλης, Κηφισιά, 2106202475-6. Τιμή: € 30-38.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.