Ο Μίλτος Αρμένης δυναμώνει το «Όμικρον»

Ο διακεκριμένος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας Mίλτος Αρμένης ετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα σελίδα του εντυπωσιακού εστιατορίου της Kηφισιάς.

Ο Μίλτος Αρμένης δυναμώνει το «Όμικρον»

Ο διακεκριμένος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας Μίλτος Αρμένης ετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα σελίδα του εντυπωσιακού εστιατορίου της Kηφισιάς.

Ο Μίλτος Αρμένης δυναμώνει το «Όμικρον» - εικόνα 1

Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα εστιατόρια της Αθήνας καθώς το εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα που το στεγάζει σε κάνει να γυρίζεις συχνά το κεφάλι για να χαζέψεις τις φυγές των «φτερών» της εντυπωσιακής του στέγης. Η ιδιοτυπία συνεχίζεται και μέσα στη σάλα με τα δύο επίπεδα. Προς το παρόν όμως ο καιρός είναι καλός οπότε χαιρόμαστε τον φανταστικό κήπο του «Όμικρον» που είναι γεμάτος φοίνικες, πρασινάδες και λουλούδια – δεν είναι υπερβολικό να πεις ότι είναι από τους ωραιότερους στα βόρεια.

Ο Μίλτος Αρμένης δυναμώνει το «Όμικρον» - εικόνα 2

Εκτός όλων αυτών όμως, το εστιατόριο της Κηφισιάς, που ανήκει στον όμιλο Καστελόριζο, ετοίμασε μια πολύ γερή πρόταση για τη νέα σεζόν αφού την κουζίνα του ανέλαβε ο βραβευμένος σεφ Μίλτος Αρμένης, που έχει διακριθεί με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Ο Αρμένης είναι σεφ με ταμπεραμέντο, μισός Έλληνας και μισός Ισπανός, και πηγαίο ταλέντο. Παίρνει τη φασολάδα, το εθνικό μας φαγητό που δεν έχουν πολυασχοληθεί μαζί του οι εκπρόσωποι της νέας ελληνικής κουζίνας, και την κάνει μια τραγανή κροκέτα με την υγρή, χυλωμένη οικειότητά της να συνδυάζεται τέλεια με τσαχπινιά παστής ρέγγας και ωμό κρεμμύδι.

Ο Μίλτος Αρμένης δυναμώνει το «Όμικρον» - εικόνα 3

Τη δύναμη της χωριάτικης τη μετατρέπει σ’ ένα δροσιστικό γκασπάτσο, ενώ στην αθηναϊκή, που θέλει ενίσχυση η βελούδινη υφή της, βάζει κερκυραϊκή πινελιά με κουμκουάτ, τιμώντας την πατρίδα του. Στο κερκυραϊκό τσιγαρέλι που συνοδεύεται με καλαμάρι νιώθεις τη βαθιά νοστιμάδα της ποικιλίας των χόρτων και των μυρωδικών να καρυκεύεται με πικάντικο κοκκινοπίπερο, ενώ το χταπόδι καρπάτσιο έχει μεζετζίδικη ένταση σκόρδου και αγουρίδα.

Ο Μίλτος Αρμένης δυναμώνει το «Όμικρον» - εικόνα 4

Τα καλύτερα πιάτα του Αρμένη που δοκιμάσαμε σε avant premiere, λίγο πριν το μενού βγει στον αέρα, ήταν: ένα ταρτάρ εξαιρετικής χαλκιδαίικης καραβίδας με εσπεριδοειδή και σορμπέ πορτοκάλι· το σοφιστικέ «σαν παστίτσιο» όπου τα al dente μακαρόνια γίνονται τραγανή κροκέτα με κιμά στο εσωτερικό τους και σερβίρονται με βελούδινη μπεσαμέλ και μοσχαρίσιο ταρτάρ· και τα πολύ ωραία ντάμπλινγκ γεμισμένα με κόκορα παστιτσάδα με μυρωδάτα κερκυραϊκά σπετσερικά.

Ο Μίλτος Αρμένης δυναμώνει το «Όμικρον» - εικόνα 5

Στο μενού θα βρείτε ακόμη μοοσχαρίσια μάγουλα στιφάδο με πλούσιο βουτυράτο πουρέ, σιταρότο αλά σπετσιότα με αρνάκι και χιόνι φέτας, τσιπούρα με τραχνότο γεμάτο λαχανικά και λίγο καπνιστό χοιρινό μάγουλο, κι ένα ασυνήθιστο κοκορέτσι με τζατζίκι πατάτας-καρότου. Στο φινάλε μας άρεσε η σούπα σοκολάτας με μαρέγκες και φρούτα, και η απόδόμηση του μπακλαβά ο οποίος γίνεται παγωτό.

Δρόσου 1 & Αίγλης, Κηφισιά, 2106202475-6. Τιμή: € 30-38.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα πιο cool street food της Θεσσαλονίκης ήρθε και στην Αθήνα

Χεράτο φαγητό με τις δικές του νόρμες και ωραία vibes επί της οδού Αρτέμιδος, σε μία άρτι αφιχθείσα πρόταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/09/2025

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.