Μια αυλή σπαρμένη με λουλούδια και… μεζέδες

Στη «Μονοκατοικία» στο Χαλάνδρι, κάτω από δέντρα, ανάμεσα στα λουλούδια και τα φυλλώματα, το καλοκαίρι κρατάει ακόμη.

Μια αυλή σπαρμένη με λουλούδια και… μεζέδες

Στη «Μονοκατοικία» στο Χαλάνδρι, κάτω από δέντρα, ανάμεσα στα λουλούδια και τα φυλλώματα, το καλοκαίρι κρατάει ακόμη.

Μια αυλή σπαρμένη με λουλούδια και… μεζέδες - εικόνα 1

Στην πνιγμένη σε δέντρα και λουλούδια αυλή της όμορφης χαλανδριώτικης μονοκατοικίας του ’48 στην οδό Φιλικής εταιρίας νιώθεις σαν σε εξοχή –είναι κανονική… ζούγκλα. Χαλαρή, παρεΐστικη, σε τυλίγει με αύρα γλυκιά. Μπορείς να τη χαρείς ακόμη με ένα ζακετάκι, πριν φθινοπωριάσει επισήμως και δώσει τη σκυτάλη στα ενδότερα.

Μια αυλή σπαρμένη με λουλούδια και… μεζέδες - εικόνα 2

Η νόστιμη κουζίνα της μοντέρνας ταβέρνας των αδερφών Μπαμίχα έχει αρκετά πιατάκια για να βάλει κανείς στη σέντρα, όπως φάβα Φενεού με λεμονόχορτο, μανούρι ψητό σε κρούστα δημητριακών και τσάτνεϊ τριαντάφυλλο, τσιγαριαστό χοιρινό με σάλτσα από χαρουπόμελο ή σουτζουκάκια σχάρας με αρωματικό γιαούρτι και χαρίσα. Κι αν πεινάς κομμάτι παραπάνω, προχωράς και στα κυρίως πιάτα όπως το «άλλο» γιουβέτσι με μοσχαράκι που ψήνεται προσεκτικά στη σχάρα και παραμένει ζουμερό, πριν τοποθετηθεί πάνω του, το κοντοσούβλι από ψαρονέφρι και τα μακαρόνια «του παππού Διομήδη» που είναι σαν μαμαδίστικα: με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, χωριάτικα αβγά και τριμμένη μυζήθρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Μονοκατοικία

Φιλικής Εταιρείας 39, Κάτω Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.