
Στα εξωτικά «Kohylia» ζεις εμπειρίες σαν του 007, καθώς απολαμβάνεις ασιατικές γεύσεις ενώ ρεμβάζεις. Αξίζει να το γιορτάσεις παρατείνοντας το πνεύμα των διακοπών...

Τώρα που δεν υπάρχει «Kona Kai» δεν σκέφτομαι άλλο εστιατόριο, εκτός από τα «Kohylia», που να μπορεί να φέρει επάξια το χαρακτηρισμό «James Bond restaurant» στην ευρύτερη Αθήνα. Έχει ένα διαχρονικό εξωτικό μοντερνισμό το ντεκόρ και μια μετρημένη μεγαλοπρέπεια, που θα μπορούσαν να γυριστούν εκεί από ρομαντικές σκηνές δείπνου με Bond girl μέχρι σεκάνς καταιγιστικής δράσης με όλους τους κακούς του κόσμου. Έτσι όπως κατεβαίνω τη σκάλα και αντικρίζω τους δύο Βούδες στις άκρες του μοναστηριακού τραπεζιού, που έχει από πάνω μια συστοιχία απωανατολίτικων φωτιστικών και στα αριστερά το τεράστιο ενυδρείο, η φαντασία μου οργιάζει. Έξω στο ντεκ ο ήλιος δύει και ρεμβάζω καθισμένος στο τραπέζι. Πέρα από την ωραία κουζίνα τους, τα «Kohylia» στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Grand Resort Lagonissi» είναι προορισμός για όλο το σκηνικό και την εμπειρία που προσφέρουν, με γοητευτικές λεπτομέρειες όπως τα σπέσιαλ μαχαιροπίρουνα με τις λαβές σε σχήμα κοχυλιού.

Επί των γεύσεων, τώρα, το μενού περιλαμβάνει πολλές επιλογές σε σούσι. από την ποικιλία που γεύτηκα ξεχώρισα το ρολό του σολομού με αβοκάντο και τραγανά αβγά χελιδονόψαρου (tobiko), το άλλο με τη δυνατή καραμελάτη γεύση καπνιστού χελιού και πάνω απ’ όλα το mango king crab, με το φρούτο να γράφει τέλεια συνδυασμένο με το βασιλικό καβούρι. Το τελευταίο το δοκίμασα και σε μια νόστιμη συνταγή μαγειρεμένο με τσίλι, τζίντζερ και κρεμμυδάκι, που την ευχαριστιέσαι καλύτερα με ένα μπολ αχνιστό ρύζι. Προτείνω τα black cod gyoza κυρίως για την εξαιρετική, αέρινη ζύμη τους, με το φανταστικό τραγάνισμα που της δίνει το πέρασμα από το τηγάνι.
Το spicy honey pork, πάλι, είναι τραγανά κομματάκια κρέατος σε μια πολύ νόστιμη μελοπικάντικη σάλτσα και του ταιριάζουν οι πιπεριές και τα καρότα με τα οποία το σερβίρουν. Προσωπικά μου αρέσει να τρώω παρόμοια πιάτα συνοδεία noodles με λαχανικά και στα «Kohylia» τα φτιάχνουν όντως πολύ καλά. Μία από τις γεύσεις που σας προτείνω οπωσδήποτε να δοκιμάσετε είναι το ψητό rib eye με σάλτσα yakiniku – το κρέας ράτσας Βlack Αngus είναι τρυφερότατο και πολύ γευστικό. Οι choco lovers μπορούν να τιμήσουν δεόντως την choco lava, την παράσταση όμως κλέβουν τα πολύ αρωματικά και τραγανότατα banana spring rolls. Τη μοναδική εμπειρία συμπληρώνουν τόσο το εξαιρετικό σέρβις όσο και ο σομελιέ, ο οποίος θα σας κάνει πολύ ωραίες προτάσεις από την καλοφτιαγμένη wine list.
Σημειώστε, τέλος, ότι αξίζει να πάτε νωρίς για να χαρείτε το ηλιοβασίλεμα πίνοντας ένα κοκτέιλ πριν από το δείπνο.
Ξεν. «Grand Resort Lagonissi», 40ό χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι, 2291076000. Τιμή: € 60-80.