Ένα James Bond Restaurant στο Λαγονήσι

Στα εξωτικά «Kohylia» ζεις εμπειρίες σαν του 007, καθώς απολαμβάνεις ασιατικές γεύσεις ενώ ρεμβάζεις. Αξίζει να το γιορτάσεις παρατείνοντας το πνεύμα των διακοπών...

Ένα James Bond Restaurant στο Λαγονήσι

Στα εξωτικά «Kohylia» ζεις εμπειρίες σαν του 007, καθώς απολαμβάνεις ασιατικές γεύσεις ενώ ρεμβάζεις. Αξίζει να το γιορτάσεις παρατείνοντας το πνεύμα των διακοπών...

Ένα James Bond Restaurant στο Λαγονήσι - εικόνα 1

Τώρα που δεν υπάρχει «Kona Kai» δεν σκέφτομαι άλλο εστιατόριο, εκτός από τα «Kohylia», που να μπορεί να φέρει επάξια το χαρακτηρισμό «James Bond restaurant» στην ευρύτερη Αθήνα. Έχει ένα διαχρονικό εξωτικό μοντερνισμό το ντεκόρ και μια μετρημένη μεγαλοπρέπεια, που θα μπορούσαν να γυριστούν εκεί από ρομαντικές σκηνές δείπνου με Bond girl μέχρι σεκάνς καταιγιστικής δράσης με όλους τους κακούς του κόσμου. Έτσι όπως κατεβαίνω τη σκάλα και αντικρίζω τους δύο Βούδες στις άκρες του μοναστηριακού τραπεζιού, που έχει από πάνω μια συστοιχία απωανατολίτικων φωτιστικών και στα αριστερά το τεράστιο ενυδρείο, η φαντασία μου οργιάζει. Έξω στο ντεκ ο ήλιος δύει και ρεμβάζω καθισμένος στο τραπέζι. Πέρα από την ωραία κουζίνα τους, τα «Kohylia» στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Grand Resort Lagonissi» είναι προορισμός για όλο το σκηνικό και την εμπειρία που προσφέρουν, με γοητευτικές λεπτομέρειες όπως τα σπέσιαλ μαχαιροπίρουνα με τις λαβές σε σχήμα κοχυλιού.

Ένα James Bond Restaurant στο Λαγονήσι - εικόνα 2

Επί των γεύσεων, τώρα, το μενού περιλαμβάνει πολλές επιλογές σε σούσι. από την ποικιλία που γεύτηκα ξεχώρισα το ρολό του σολομού με αβοκάντο και τραγανά αβγά χελιδονόψαρου (tobiko), το άλλο με τη δυνατή καραμελάτη γεύση καπνιστού χελιού και πάνω απ’ όλα το mango king crab, με το φρούτο να γράφει τέλεια συνδυασμένο με το βασιλικό καβούρι. Το τελευταίο το δοκίμασα­ και σε μια νόστιμη συνταγή μαγειρεμένο με τσίλι, τζίντζερ και κρεμμυδάκι, που την ευχαριστιέσαι καλύτερα με ένα μπολ αχνιστό ρύζι. Προτείνω τα black cod gyoza κυρίως για την εξαιρετική, αέρινη­ ζύμη τους, με το φανταστικό τραγάνισμα που της δίνει το πέρασμα από το τηγάνι.

Το spicy honey pork, πάλι, είναι τραγανά κομματάκια κρέατος σε μια πολύ νόστιμη μελοπικάντικη σάλτσα και του ταιριάζουν οι πιπεριές και τα καρότα με τα οποία το σερβίρουν. Προσωπικά μου αρέσει να τρώω παρόμοια πιάτα συνοδεία noodles με λαχανικά και στα «Kohylia» τα φτιάχνουν όντως πολύ καλά. Μία από τις γεύσεις που σας προτείνω οπωσδήποτε να δοκιμάσετε είναι το ψητό rib eye με σάλτσα yakiniku – το κρέας ράτσας Βlack Αngus είναι τρυφερότατο και πολύ γευστικό. Οι choco lovers μπορούν να τιμήσουν δεόντως την choco lava, την παράσταση όμως κλέβουν τα πολύ αρωματικά και τραγανότατα banana spring rolls. Τη μοναδική εμπειρία συμπληρώνουν τόσο το εξαιρετικό σέρβις όσο και ο σομελιέ, ο οποίος θα σας κάνει ­πολύ ωραίες προτάσεις από την καλοφτιαγμένη wine list.

Σημειώστε, τέλος, ότι αξίζει να πάτε νωρίς για να χαρείτε το ηλιο­βασίλεμα πίνοντας ένα κοκτέιλ πριν από το δείπνο.

Ξεν. «Grand Resort Lagonissi», 40ό χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγο­νήσι, 2291076000. Τιμή: € 60-80.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.