Ένα «Γίδι» στήνει κρεατοφιέστα κάτω από τις μουριές

Με το που ακούς το όνομα Βασίλης Ακρίβος, το μυαλό σου πάει αυτόματα στην ψαροφαγία, αυτήν τη φορά όμως ο φοβερός κύριος «Ψάριστον», ομολογουμένως ανήσυχο πνεύμα, μας την κάνει γυριστή και αλλάζει στρατόπεδο.

Ένα «Γίδι» στήνει κρεατοφιέστα κάτω από τις μουριές

Με το που ακούς το όνομα Βασίλης Ακρίβος, το μυαλό σου πάει αυτόματα στην ψαροφαγία.

Ένα «Γίδι» στήνει κρεατοφιέστα κάτω από τις μουριές - εικόνα 1

Αυτήν τη φορά όμως ο φοβερός κύριος «Ψάριστον», «Aιόλου 68» κ.λπ., ο οποίος είναι ομολογουμένως ανήσυχο πνεύμα, μας την κάνει γυριστή και αλλάζει στρατόπεδο.

Ένα «Γίδι» στήνει κρεατοφιέστα κάτω από τις μουριές - εικόνα 2

Το «Γίδι»­, που πήρε τη θέση τού επίσης δικού του «Tsipoutapas» στη Μεταμόρφωση, παίζει στο τερέν του κρέατος: φιγουράρει στα τσιγκέλια, στον ξύλινο πάγκο του χασάπη και στις ψησταριές, μπροστά από τις οποίες ο ετοιμοπόλεμος Γιάν­νης Κουστένης ακονίζει τα μαχαίρια του.

Ένα «Γίδι» στήνει κρεατοφιέστα κάτω από τις μουριές - εικόνα 3

Η κουζίνα βρίσκεται έξω, στα αριστερά της εισόδου του κτίσματος του ’50 με τους πέτρινους τοίχους, κλεισμένη με γυαλί, και από κάθε τραπέζι της αυλής με τις μεγάλες μουριές και τα γεράνια βλέπεις κανονική κρεατοπαράσταση. Άσε που με το που πλησιάζεις σε πιάνει από τη μύτη.

Ένα «Γίδι» στήνει κρεατοφιέστα κάτω από τις μουριές - εικόνα 4

Αγγουροντομάτα, πατάτες, ωραία μαλακή φέτα, τζατζίκι και κάτι μακαρούνες βρασμένες σε ζωμό από κόκαλα και κεφαλάκια, που ποτίζουν γεύση προτού πασπαλιστούν με μυζήθρα, σου ανοίγουν την όρεξη.Και μετά προσγειώνονται μπροστά σου μια φοβερά νόστιμη συκωταριά στο τηγάνι της, κοκορέτσι, κοντοσούβλι πρόβειο και χοιρινό, μπιφτέκια, χειροποίητα λουκάνικα, μοσχαρίσιες και χοιρινές μπριζόλες (από Ιβηρικό χοιρινό ελληνικής εκτροφής), σιδηρόδρομος και προβατάκι σιτεμένο. Στη μερακλίδικη χασαποταβέρνα στήνεται κάθε βράδυ κρεατοφιέστα κανονική.

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, 2102828848 ΓΙΔΙ

Περισσότερες πληροφορίες

Γίδι

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.