Μίνι απόδραση στο κέντρο της πόλης 

Κρυμμένος... στην Πανεπιστημίου, ο καταπράσινος κήπος του Ιλίου Μέλαθρον με το cafe του Νομισματικού Μουσείου είναι μια αναπάντεχη ανάσα δροσιάς και χαλάρωσης από την ένταση της πολύβουης Αθήνας.

Μίνι απόδραση στο κέντρο της πόλης 

Κρυμμένος πίσω από το μεγάλο δρόμο, ο καταπράσινος κήπος του Ιλίου Μέλαθρον με το cafe του Νομισματικού Μουσείου είναι μια αναπάντεχη ανάσα δροσιάς και χαλάρωσης από την ένταση της πολύβουης Αθήνας.

Μίνι απόδραση στο κέντρο της πόλης - εικόνα 1

Όλα είναι όμορφα­ και καλόγουστα εδώ: η επιβλητική σιδερένια αυλόπορτα και το πανέμορφο κτίριο σε σχέδιο του Τσίλερ, τα σκιερά­ τραπεζάκια, το γυάλινο οκταγωνικό κιό­σκι... ­Είτε βρισκόμαστε τριγύρω για ψώνια, είτε θέλουμε να δώσουμε ένα ραντεβού με στιλ, είτε κάνουμε τουρισμό στην πόλη μας (πόσο καιρό έχετε να επισκεφθείτε το Νομισματικό Μουσείο;) ή ακόμη αν θέλουμε να περάσουμε λίγη ώρα με τον εαυτό μας, ένα βιβλίο, το κομπιούτερ μας κι έναν καφέ μετά γλυκού, εδώ θα βρούμε μια γωνιά με προοπτική να γίνει το στέκι μας όσο κρατάει το καλοκαίρι.

Μίνι απόδραση στο κέντρο της πόλης - εικόνα 2

Ο κατάλογος προσφέρει καφέ, κρασί (και με το ποτήρι), γλυκά, σάντουιτς, σαλάτες και, κάθε Πέμπτη βράδυ, live jazz. Θερινές αστικές απολαύσεις...

Πανεπιστημίου 12, κέντρο, 2103610067

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.