Στοπ: Γίνεται νηστεία!

Τα εστιατόρια επιστρατεύουν αυτές τις μέρες λαχανικά, θαλασσινά και δημιουργική διάθεση, δίνοντας σε όσους νηστεύουν μια μεγάλη γκάμα νόστιμων εναλλακτικών. Δες που θα βρεις τι.

Στοπ: Γίνεται νηστεία!

Τα εστιατόρια επιστρατεύουν αυτές τις μέρες λαχανικά, θαλασσινά, και δημιουργική διάθεση, δίνοντας σε όσους νηστεύουν μια μεγάλη γκάμα νόστιμων εναλλακτικών. Δες που θα βρεις τι.

Στις «Μαγικές Κατσαρόλες»

Στοπ: Γίνεται νηστεία! - εικόνα 1

Με φοβερά ρεβίθια σιφνέικα στη γάστρα, σαλιγκάρια στιφάδο, κολοκυθάκια γεμιστά με γαρίδα, γλυκόξινο χταποδάκι σαβόρο με αντιπαριώτικο πετιμέζι και δεντρολίβανο πάνω σε φάβα Ηρακλειάς, μύδια Χαλκιδικής τηγανητά με σκορδαλιά από φιστίκι: στο φαληριώτικο εστιατόριο νηστεύεις κάνοντας και μια νόστιμη βόλτα ανά την Ελλάδα. Για τη συνέχεια η Βάνα Βρεττού και ο Σήφης Καραδάκης σου έχουν ριζότο με σπαράγγια και περγαμόντο αλλά και μακαρονάδα με αβγοτάραχο.

Στο «Τηλέμαχος Athens»

Στοπ: Γίνεται νηστεία! - εικόνα 2

Εισβολή στο κρεατοφαγικό «βασίλειο» του Γιώργου και του Κώστα Τσιλιγκίρη στη στοά της Πανεπιστημίου: μέχρι το τέλος της Σαρακοστής στην ατμοσφαιρική σάλα του «Τηλέμαχου», παράλληλα με τα περίφημα ταρτάρ, το σιδηρόδρομο, τις βοδινές σπαλομπριζόλες ωρίμανσης και τα T-Bone, θα κυκλοφορούν και καραβίδες, γαρίδες, καλαμάρια και χτένια –όλα στα κάρβουνα–, καθώς επίσης και λινγκουίνι με θαλασσινά.

Στο «Θα σε κάνω βασίλισσα»

Στοπ: Γίνεται νηστεία! - εικόνα 3

Η κατηγορία πιάτων «Νηστεύεις» που έχει μπει εμβόλιμα αυτόν τον καιρό στο μενού του ατμοσφαιρικού wine/whiskey bar του Δημήτρη Λίτινα στον Βοτανικό σου επιτρέπει να πιεις το κρασί σου… αναίμακτα, ακούγοντας ωραίες μουσικές, παρέα με ταμπουλέ, σαλάτα gavurdagi, ραντίκιο από το Τρεβίζο στο γκριλ, καλαμαράκια τηγανητά με τηγανητές πιπεριές Φλωρίνης, χταποδάκι ψητό με χούμους, σουπιές στο μελάνι τους με σέλερι και πολέντα, ριζότο ημέρας και στριφτάρια αλά πουτανέσκα.

Στο «Δυόσμο»

Στοπ: Γίνεται νηστεία! - εικόνα 4

Αυτό το όμορφο μεζεδοπωλείο που θα το βρεις λίγο πιο πάνω από τη μαρίνα Ζέας, στον πρώτο όροφο ενός νεοκλασικού του 1920, έχει να σου προτείνει μια σαρακοστιανή καρτα γεύσεων που εστιάζει, όπως και το μενού του σε τοπικές πρώτες ύλες. Μπορείς να διαλέξεις π.χ. χόρτα, ταραμοσαλάτα, ρεβίθια Δομοκού με γαύρο μαρινάτο, φάβα Σχοινούσας με χταπόδι, τηγανητά καλαμαράκια ή γαριδομακαρονάδα με κουλουρίδες Γιαννιτσών.

Στο «Ιt»

Στοπ: Γίνεται νηστεία! - εικόνα 5

Το όμορφο casual στέκι του Κολωνακίου έχει μια κάρτα που τις επιταγές της Σαρακοστής τις τηρεί κατά γράμμα, παρότι κινείται σε διεθνές τερέν. Τι θα φάτε; Μπρουσκέτες με μους ταραμά και μαριναρισμένες γαρίδες, χορτόπιτα, πατατοσαλάτα με χταπόδι, κέιλ και φασολάκια, μπέργκερ με φαλάφελ με κρέμα αβοκάντο και ταχίνι, πένες με πέστο από σπαράγγια και τζίντζερ, καραμελωμένο χταπόδι με πουρέ μελιτζάνας και τσιπς πατάτας αλλά και πανακότα με γάλα καρύδας, passion fruit και φράουλες ή λουκουμάδες μπανάνας.

Στο «Uberness»

Στοπ: Γίνεται νηστεία! - εικόνα 6

Στη γουστόζικη, επιμελώς ατημέλητη pop up καντίνα του Βασίλη Καλλίδη στην Κεντρική Λαχαναγορά στου Ρέντη κυκλοφορούν αυτόν τον καιρό τραγανά spring rolls σαν samosas, με γέμιση πατάτα, τζίντζερ και αρακά, που έχουν δίπλα τους πικάντικη σος τσίλι, καθώς και μπέργκερ σε νηστίσιμο μπριός με χειροποίητα φαλάφελ, ντομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι τουρσί kimchi και σάλτσα από ταχίνι και λεμόνι. Τις τελευταίες ημέρες της νηστείας θα προστεθούν στο μενού φρέσκα τηγανητά καλαμάρια με vegan μαγιονέζα σκόρδου και σουβλάκια από γαρίδες πασπαλισμένες με κορεάτικα μπαχαρικά.

Στα «La Pasteria»

Στοπ: Γίνεται νηστεία! - εικόνα 7

Τα νηστίσιμα σε αυτήν την περίπτωση μιλάνε ιταλικά. Το ειδικό μενού έχει μεγάλη ποικιλία γεύσεων: από τραγανό τηγανητό καλαμαράκι με σος από ελαιόλαδο, λεμόνι και ψητό σκόρδο σε pizza Greca με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μαύρες ελιές, πιπεριές, κάππαρη και κρεμμύδια και από εκεί σε καβουροσαλάτα με κινόα, ριζότο θαλασσινών, κοφτό μακαρόνι με χταπόδι, μανιτάρια και φρέσκια ντομάτα αρωματισμένη με θυμάρι, λινγκουίνι με ψητές γαρίδες και κρέμα καρύδας. Στο τέλος μπορείτε να υποκύψετε χωρίς ενοχές σε μια σοκολατίνα με ταχίνι, πορτοκάλι και ξηρούς καρπούς.

Στο «New Taste»

Στοπ: Γίνεται νηστεία! - εικόνα 8

Στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο του «New Hotel» η κουζίνα έχει εμπλουτίσει την πρότασή της με ένα νηστίσιμο μενού που θα σερβίρεται μέχρι τις 14/4. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε σαλάτα με παντζάρι, γιαούρτι και καραμελωμένα καρύδια, καρπάτσιο χταπόδι με σαλάτα μυρωδικών και βινεγκρέτ τρούφας, γαρίδες-γίγας στη σχάρα με κρέμα πατάτας με σαφράν, καλαμάρι –επίσης– σχάρας με φάβα, κρίταμο, τουρσί και μπρικ, κριθαράκι σουπιάς· και για φινάλε σοκολατένιος χαλβάς καρυκευμένος με ανατολίτικα μπαχαρικά.

Περισσότερες πληροφορίες

Pasteria (la)

Βαλαωρίτου 15, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Pasteria (la)

Β. Κατράκη 6, πλ. Μπιζανίου, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Pasteria (la)

Κων/νου Παλαιολόγου 15, Ν. Σμύρνη
  • Ethnic κουζίνες

Pasteria (la)

Κυριαζή 40 & Κασσαβέτη 10, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Pasteria (la)

Αγ. Ιωάννου 19, Αγ. Παρασκευή
  • Ethnic κουζίνες

Pasteria (la)

Λ. Πεντέλης 73, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Pasteria (la)

Α. Παπανδρέου 35 (The Mall Athens, 4ος όρ.), Μαρούσι
  • Ethnic κουζίνες

IT Restaurant

Σκουφά 29, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Pasteria (la)

Λεωφ. Κηφισίας 37Α (Golden Hall, 2ος ορ.), Μαρούσι
  • Ethnic κουζίνες

Τηλέμαχος Athens

Πανεπιστημίου 10 (στοά), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.