O πλανήτης σε δέκα streetfood bites

Εthnic streetfood από όλο τον κόσμο σε συνδυασμό με signature cocktails και μαγική θέα στο rooftop του ξενοδοχείου «Wyndham Grand Athens».

O πλανήτης σε δέκα streetfood bites

Εthnic streetfood από όλο τον κόσμο σε συνδυασμό με signature cocktails και μαγική θέα στο rooftop του ξενοδοχείου «Wyndham Grand Athens».

O πλανήτης σε δέκα streetfood bites - εικόνα 1

To ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο «Wyndham Grand Athens» πλασάρεται στρατηγικά στην Πλατεία Καραϊσκάκη και βάζει μια ευπρόσδεκτη πινελιά πολυτέλειας στην περιοχή. Η πρώτη κοσμοπολίτικη αίσθηση που σε περιμένει στο lobby με τη λιτή, μοντέρνα διακόσμηση εξελίσσεται σε ένα αυθόρμητο «ουάου» καθώς βγαίνεις στο rooftop του 9ου ορόφου, όπου και το bar-restaurant «Above»: θέα μαγική, με όλα τα τοπόσημα της Αθήνας σε κυκλοτερή διάταξη. Μια εντυπωσιακή πισίνα-καταρράκτης πίσω από το μεγάλο μπαρ, ψηλά τραπέζια, στουλ, πολυθρόνες, happy prints που ανακαλούν τα ’60s σε συνδυασμό με το χαλαρωτικό γαλάζιο της λεβάντας, τζαμαρίες ολόγυρα που ανοίγουν πλήρως όταν έχει καλό καιρό, μεγάλες βεράντες.

Σε γευστικό επίπεδο, τώρα, υπό το concept-ομπρέλα «Savour the world», ο έμπειρος chef Κώστας Νάνος προτείνει ethnic streetfood bites από 10 διαφορετικά σημεία του πλανήτη –Ελλάδα, Μεξικό, Κολομβία, Λίβανος, Βιετνάμ, Μαδαγασκάρη, Ινδονησία, Μαλδίβες, ΗΠΑ, Ιαπωνία–, σε συνδυασμό με signature cocktails που έχει δημιουργήσει ο mixologist Ηλίας Ρουσσόπουλος με μπαχαρικά και υλικά που υπάρχουν και στα πιάτα. Η γευστική μας βόλτα περιλάμβανε 5 στάσεις, ξεκινώντας από την Ιαπωνία με ζουμερά ψητά χτένια με σαλάτα wakame και μαρμελάδα ντομάτας και το πολύ ενδιαφέρον κοκτέιλ Wasabi Mary, μια παραλλαγή του Bloody Mary με σάκε, βότκα και χειροποίητο σιρόπι wasabi. Δεύτερη στάση η Ελλάδα, με ψητό χταπόδι, θυμάρι, ταραμά και παρθένο ελαιόλαδο μαζί με το κοκτέιλ Silk Centra (μαστίχα Skinos, λικέρ θυμάρι, χυμός λάιμ και bitter αψέντι).

Οι Μαλδίβες εκπροσωπούνται από ένα ολόκληρο soft shell crab (καβούρι με μαλακό κέλυφος) τηγανητό σε ωραίο κουρκούτι παρέα με το κοκτέιλ Ghost Rider (μαύρο ρούμι, Amaretto Disaronno, χυμός γκρέιπφρουτ, σιρόπι βανίλιας και πουρές σμέουρου) και η Κολομβία από arepas, ήτοι σιγομαγειρεμένο κοτόπουλο με πίκλες και γουακαμόλε σε ψωμάκια καλαμποκιού και κοκτέιλ Machu Picchu με κίτρινη τεκίλα, χειροποίητο σιρόπι κόλιανδρο, Chaat Masala και χυμό πορτοκάλι.

Τελευταία στάση οι ΗΠΑ με Μini Angus Burger σε μαύρο μπριός, παρμεζάνα, μπέικον και μαγιονέζα τρούφας και Truffle whiskey sour (bourbon whiskey, χειροποίητο σιρόπι μελιού με λάδι τρούφας, χυμός λάιμ, ασπράδι αβγού, Scrapppy’s Orleans bitter). Από τα ανάλαφρα επιδόρπια του chef patissier Κώστα Κατσάνα ξεχώρισαν το γαλακτομπούρεκο με λιμοντσέλο και η μους φασκόμηλο με μπρουσκέτα σοκολάτας. Συνολικά μιλάμε για μια πρόταση value for money με ένα σνακ (σε καλή ποσότητα) συν ένα κοκτέιλ προς € 16 και δυνατότητα για combo menu με συνδυασμό δύο, τριών ή τεσσάρων streetfood bites σε ειδική τιμή. Ανοιχτά από τις 11 π.μ. μέχρι τις 12 μεσάν.

Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Πλ. Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο, 2168009900.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.