O πλανήτης σε δέκα streetfood bites

Εthnic streetfood από όλο τον κόσμο σε συνδυασμό με signature cocktails και μαγική θέα στο rooftop του ξενοδοχείου «Wyndham Grand Athens».

O πλανήτης σε δέκα streetfood bites

Εthnic streetfood από όλο τον κόσμο σε συνδυασμό με signature cocktails και μαγική θέα στο rooftop του ξενοδοχείου «Wyndham Grand Athens».

O πλανήτης σε δέκα streetfood bites - εικόνα 1

To ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο «Wyndham Grand Athens» πλασάρεται στρατηγικά στην Πλατεία Καραϊσκάκη και βάζει μια ευπρόσδεκτη πινελιά πολυτέλειας στην περιοχή. Η πρώτη κοσμοπολίτικη αίσθηση που σε περιμένει στο lobby με τη λιτή, μοντέρνα διακόσμηση εξελίσσεται σε ένα αυθόρμητο «ουάου» καθώς βγαίνεις στο rooftop του 9ου ορόφου, όπου και το bar-restaurant «Above»: θέα μαγική, με όλα τα τοπόσημα της Αθήνας σε κυκλοτερή διάταξη. Μια εντυπωσιακή πισίνα-καταρράκτης πίσω από το μεγάλο μπαρ, ψηλά τραπέζια, στουλ, πολυθρόνες, happy prints που ανακαλούν τα ’60s σε συνδυασμό με το χαλαρωτικό γαλάζιο της λεβάντας, τζαμαρίες ολόγυρα που ανοίγουν πλήρως όταν έχει καλό καιρό, μεγάλες βεράντες.

Σε γευστικό επίπεδο, τώρα, υπό το concept-ομπρέλα «Savour the world», ο έμπειρος chef Κώστας Νάνος προτείνει ethnic streetfood bites από 10 διαφορετικά σημεία του πλανήτη –Ελλάδα, Μεξικό, Κολομβία, Λίβανος, Βιετνάμ, Μαδαγασκάρη, Ινδονησία, Μαλδίβες, ΗΠΑ, Ιαπωνία–, σε συνδυασμό με signature cocktails που έχει δημιουργήσει ο mixologist Ηλίας Ρουσσόπουλος με μπαχαρικά και υλικά που υπάρχουν και στα πιάτα. Η γευστική μας βόλτα περιλάμβανε 5 στάσεις, ξεκινώντας από την Ιαπωνία με ζουμερά ψητά χτένια με σαλάτα wakame και μαρμελάδα ντομάτας και το πολύ ενδιαφέρον κοκτέιλ Wasabi Mary, μια παραλλαγή του Bloody Mary με σάκε, βότκα και χειροποίητο σιρόπι wasabi. Δεύτερη στάση η Ελλάδα, με ψητό χταπόδι, θυμάρι, ταραμά και παρθένο ελαιόλαδο μαζί με το κοκτέιλ Silk Centra (μαστίχα Skinos, λικέρ θυμάρι, χυμός λάιμ και bitter αψέντι).

Οι Μαλδίβες εκπροσωπούνται από ένα ολόκληρο soft shell crab (καβούρι με μαλακό κέλυφος) τηγανητό σε ωραίο κουρκούτι παρέα με το κοκτέιλ Ghost Rider (μαύρο ρούμι, Amaretto Disaronno, χυμός γκρέιπφρουτ, σιρόπι βανίλιας και πουρές σμέουρου) και η Κολομβία από arepas, ήτοι σιγομαγειρεμένο κοτόπουλο με πίκλες και γουακαμόλε σε ψωμάκια καλαμποκιού και κοκτέιλ Machu Picchu με κίτρινη τεκίλα, χειροποίητο σιρόπι κόλιανδρο, Chaat Masala και χυμό πορτοκάλι.

Τελευταία στάση οι ΗΠΑ με Μini Angus Burger σε μαύρο μπριός, παρμεζάνα, μπέικον και μαγιονέζα τρούφας και Truffle whiskey sour (bourbon whiskey, χειροποίητο σιρόπι μελιού με λάδι τρούφας, χυμός λάιμ, ασπράδι αβγού, Scrapppy’s Orleans bitter). Από τα ανάλαφρα επιδόρπια του chef patissier Κώστα Κατσάνα ξεχώρισαν το γαλακτομπούρεκο με λιμοντσέλο και η μους φασκόμηλο με μπρουσκέτα σοκολάτας. Συνολικά μιλάμε για μια πρόταση value for money με ένα σνακ (σε καλή ποσότητα) συν ένα κοκτέιλ προς € 16 και δυνατότητα για combo menu με συνδυασμό δύο, τριών ή τεσσάρων streetfood bites σε ειδική τιμή. Ανοιχτά από τις 11 π.μ. μέχρι τις 12 μεσάν.

Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Πλ. Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο, 2168009900.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρεπορτάζ: Τα εστιατόρια και τα καφέ της Ελευσίνας που θα γίνουν στέκια μας το 2023

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες διευθύνσεις για φαγητό, γλυκό, καφέ και ποτό σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, δίνουν αφορμή να επισκεφτούμε τη σπουδαία μικρή πόλη του Θριάσιου πεδίου.

30/01/2023

Tasty Awards '23: Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Η καινούρια εποχή που έχει ήδη ξεκινήσει, βρίσκει την πόλη με ανανεωμένα τα μενού των εστιατορίων στα μεγάλα ξενοδοχεία της, αλλά και με πολλές νέες αφίξεις

Στο "Sàlve" για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ένα τυχερό ζευγάρι θα κερδίσει ένα δείπνο με κρασί στο όμορφο εστιατόριο της Βούλας.

"DB One": Ένα premium steak house έρχεται σύντομα στα νότια

Ο πρώην head chef του "Nusr-Et" σε Μύκονο και Ντουμπάι Ulas Tunc παρουσιάζει ένα πληθωρικό κρεατοφαγικό concept στη Γλυφάδα.

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη "Μεγάλη Βρεταννία".

Κάτω στον Πειραιά… στον "Papafigo"

Από ναυτικό όρο δανείζεται το όνομά του το θαλασσινής κατεύθυνσης ρακάδικο που ξεκίνησε πρόσφατα την πλεύση του στην πειραιώτικη Ακτή Μουτσοπούλου.

"Κikko": Ξεδιπλώνοντας γευστικές πτυχές της ιαπωνικής κουλτούρας

Big in Japan νοστιμιές και εξωτικό feeling στο Παλαιό Φάληρο.