Το «China’s Fantasy» του Νέου Ψυχικού

Ένα κινέζικο εστιατόριο με πολύχρονη ιστορία, ανάλαφρο ντεκόρ, χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ και θέα σε ένα πράσινο παρκάκι.

Το «China’s Fantasy» του Νέου Ψυχικού

Ένα κινέζικο εστιατόριο με πολύχρονη ιστορία, ανάλαφρο ντεκόρ, χαρακτηριστικές σπεσιαλιτέ και θέα σε ένα πράσινο παρκάκι.

Το «China’s Fantasy» του Νέου Ψυχικού - εικόνα 1

Είναι από τα πρώτα κινέζικα εστιατόρια που άνοιξαν στην Αθήνα διαχωρίζοντας τη θέση τους από το κλασικό βαρύ κοκκινόχρυσο ντεκόρ. Στη σάλα το ξύλο συνδυάζεται με γαλάζιο και πάνελ σε ήπιο μπορντό χρώμα, οι τζαμαρίες κάνουν οπτικό link στο απέναντι παρκάκι και υπάρχει μια όμορφη πράσινη αυλή στο πίσω μέρος. Μεγάλος o κατάλογος, με όλα τα κλασικά κινέζικα πιάτα σαφώς εξευρωπαϊσμένα, λίγα γιαπωνέζικα κι ένα μικρό sushi section. Νόστιμη η σούπα miso, αλλά θα προτιμούσαμε τη σούπα με καλαμπόκι και κοτόπουλο λιγότερο υδαρή.

Ζουμερά τα dumplings ατμού με χοιρινό και γαρίδες, το τηγανητό ρύζι με γαρίδες και λαχανικά θα το θέλαμε την επομένη φορά λιγότερο mashy, κλασικά νόστιμο το γλυκόξινο χοιρινό με πιπεριές. Οι γαρίδες τεμπούρα ήταν καλυμμένες με σουσάμι και απείχαν αρκετά από τη δαντελένια τεχνική του πανάλαφρου κουρκουτιού με την crispy υφή αυτής της μοναδικής γιαπωνέζικης τεχνικής. Μας αποζημίωσε όμως η πάπια Πεκίνου: ζουμερή μέσα, τραγανή απέξω, με αιθέριες πιτούλες και λεπτότατα κομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Κάθε Κυριακή μεσημέρι υπάρχει πλούσιος μπουφές με κινέζικο φαγητό και κάθε Πέμπτη βράδυ μπουφές με σούσι –δοκιμάσαμε ένα πολύ καλό sashimi σολομού– και χαρακτηριστικά γιαπωνέζικα πιάτα.

Καμπούρογλου 32, Νέο Ψυχικό, 2106749889. Τιμή: € 25-30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.